Wedstrijdverslag: Drachtster Boys - Pro Futsal Club | Ronde 7 | Eredivisie Zaal 2015-2016

Drachtster Boys - Pro Futsal Club
7 1

Wedstrijddatum: vrijdag, 23 oktober 2015
Aanvangstijd: 21:15 u

Zaalvrouwen Drachtster Boys winnen eerste thuisduel

Vrijdagavond speelden de zaalvrouwen van Drachtster Boys hun eerste thuiswedstrijd van het seizoen. In een goed gevulde SNIJ Noord Hal (Lasconhal) ontvingen zij een nieuwkomer in de eredivisie, Pro Futsal Club uit Apeldoorn. Drachtster Boys won vorige week in een prima wedstrijd van koploper Reiger Boys/Treffer Uitzendbureau en wilde deze wedstrijd voor het thuispubliek een goed vervolg geven.

De wedstrijd begon met aandacht voor de Wintertijdchallenge van Spieren voor Spieren, tijdens de line up. Na de aftrap van pupil van de week Jort Tibbesma zetten beide teams vroeg druk waardoor het begin van de wedstrijd onrustig verliep. In de 4e minuut onderschepte Marian Meijer een intrap van Erika Koetsier en scoorde beheerst; 1-0. Even later leidde balverlies van Sanne Bijlstra bijna tot de gelijkmaker van Pro Futsal Club maar Teuny Bosma won in de één tegen één situatie van Koetsier. In de 9e minuut was het opnieuw Marian Meijer die een prima individuele actie doeltreffend afrondde; 2-0. Even later was het Jessie Prijs die een goede kans kreeg maar keepster Yanaika Veens redde. Meijer schoot vervolgens de rebound naast. In de 11e minuut scoorde Jessie Prijs op aangeven van Shannon Viet, die met haar schijnbeweging Veens op het verkeerde been had gezet en Prijs vrij voor het doel een niet te missen kans gaf; 3-0. Vanaf de aftrap ontstond er een kansje voor Pro Futsal Club maar Teuny Bosma redde en leidde een razendsnelle counter in, die via Shannon Viet door Sylvia van der Geest afgerond werd; 4-0. Hierna kreeg Pro Futsal Club wat meer ruimte en ontstond er gevaar voor het doel van Drachtster Boys. Eenmaal belandde de bal op de buitenkant van de paal en eenmaal verdween de bal maar net voorlangs. In de 18e minuut werd het 5-0 doordat Veens een lange uitworp van Teuny Bosma in haar eigen doel sloeg. In of wellichte net na de zoemer voor het einde van de eerste helft scoorde Esther van Toledo nog, maar dit doelpunt werd door scheidsrechter de Graaf niet toegekend.

In de tweede helft was de eerste kans voor Pro Futsal Club dat een vrije trap mocht nemen op de rand van de cirkel doordat scheidsrechter de Vries ten onrechte een terugspeelbal constateerde. Het wist hier echter niet van te profiteren omdat Teuny Bosma prima redde. Hierna ontstonden er kansen voor Drachtster Boys. Eerst stond de grote teen van keepster Veens een doelpunt van Esther van Toledo in de weg en daarna promoveerde Jessie Prijs een goede aanval van Drachtster Boys niet tot doelpunt. Halverwege de tweede helft scoorde Prijs alsnog na een combinatie met Shannon Viet.; 6-0. Drie minuten voor tijd leidde balverlies van Shannon Viet de ere-treffer voor de gasten uit Apeldoorn in, Simone Pelgrim scoorde; 6-1. In de laatste minuut scoorde Prijs alsnog haar derde doelpunt van de avond. Nadat Marian Meijer op de keepster schoot, kon Prijs de bal binnenschieten; 7-1. Drachtster Boys won de eerste thuiswedstrijd van het seizoen en stijgt hierdoor naar de 4e plaats.

Volgende week speelt Drachtster Boys om 20.30u de inhaalwedstrijd tegen Os Lusitanos in Amsterdam die eerder deze maand niet doorging doordat de speelvloer door hars onbespeelbaar was.

Drachtster Boys VR1 – Pro Futsal Club VR1: 7-1
Toeschouwers: ±130

Selectie Dr. Boys: Teuny Bosma, Sanne Bijlstra, Marleen Reenders, Shannon Viet, Esther van Toledo, Lotte Donath, Sylvia van der Geest, Jessie Prijs, Marian Meijer

Selectie PFC: Yanaika Veens, Anne Westerweel, Pascaline Tempelman, Laura van Enck, Simone Pelgrim, Sanne Amersfoort, Erika Koetsier, Jasmijn Janssen.