Wedstrijdverslag: zvv Hovocubo - Pro Futsal Club | Ronde 5 | Eredivisie Zaal 2015-2016

zvv Hovocubo - Pro Futsal Club
2 0

Wedstrijddatum: vrijdag, 09 oktober 2015
Aanvangstijd: 21:15 u

Hovocubo vr. zorgen voor herstel tegen verrassend goed Pro Futsal Club. Na de zware nederlaag in Heerhugowaard gingen de vrouwen van Hovo op jacht naar eerherstel tegen een mede-debutant in de eredivisie. Pro Futsal Club uit Apeldoorn was de tegenstander die vorige week flink aan het eigen zelfvertrouwen werkte met een 11 – 5 overwinning op Biersteker/Plubos.

Aan onze kant keerde Stephanie Buitendam terug in de selectie en maakte Marjan Brouwer haar officiële debuut. Met Roy Nieuwkoop vandaag als coach en Rudy Monden vanaf de tribune begon de wedstrijd die vanaf minuut één heen en weer zou gaan.

Het is PFC dat de eerste kans krijgt na een combinatie door het midden maar Nanouk Groentjes weet de inzet te keren. Meteen daarna de tweede goede mogelijkheid voor de bezoekers, na een corner ontstaat er een goede mogelijkheid bij de tweede paal maar gelukkig gaat de bal naast. Vervolgens is het de beurt aan Hovo dat duidelijk wil laten zien dat de vorige wedstrijd een incident was. Met Stephanie als vanouds voorop in de strijd komen we beter in de wedstrijd met een goede kans na een mooie combinatie tussen Melissa Janssen en Stefanie Gorter.

De keepster van PFC moet redden op een schot van Stephanie en de wedstrijd lijkt in ons voordeel te kantelen als PFC bijna uit het niets de paal raakt. In het tweede gedeelte van de eerste helft blijft de strijd op en eer golven maar krijgt Hovo de betere kansen en bij gevaar van PFC is daar altijd Nanouk in het doel. Een onderschepping van Suzanna Deckers leidt tot een kans voor Stefanie, even later is Suzanna met een schot voorlangs zelf dichtbij de 1 – 0. Met nog iets meer dan vijf minuten op de klok is het toch Stefanie die door de benen van de keeper het net weet te vinden en Hovo op een 1 – 0 voorsprong brengt.

Kort daarna bedient de doelpuntenmaakster Marjan Brouwer bij de tweede paal maar helaas raakt Marjan diezelfde paal. De opening in de tweede helft is voor de gasten uit Apeldoorn die binnen enkele minuten een prima kans op de gelijkmaker laten liggen.

De wedstrijd verveelt geen moment, Hovo vergeet op een aantal momenten de juiste beslissing te nemen waardoor goede mogelijkheden geen kansen worden, aan de andere kant krijgt Nanouk de gelegenheid om uit te groeien tot uitblinkster aan onze kant. Het minimale verschil in de score houdt het lang spannend maar uiteindelijk is het kort voor tijd Bouchra Ait’lhou die de keepster tot een halve redding dwingt. In de rebound is Stefanie er als eerste bij om de bal binnen te tikken met een vreugde-explosie tot gevolg. In de resterende speeltijd komt de overwinning niet meer in gevaar en zo doende wordt de tweede overwinning van het seizoen geboekt. Dat moest uiteraard gevierd worden…complimenten aan alle meiden, met name voor de strijdlust die weer terug aan het team was!

1 – 0 Stefanie Gorter

2 – 0 Stefanie Gorter

Selectie Hovocubo: 1. Mariel van de Geer 5. Eke Wardenaar 6. Suzanna Deckers 8. Stephanie Buitendam 9. Bouchra Aitlhou 10. Stefanie Gorter 11. Melissa Janssen 12. Nanouk Groentjes 14. Marjan Brouwer 15. Sarah Grooteman