Wedstrijdverslag: Os Lusitanos - Pernis | Ronde 2 | Eredivisie Zaal 2012-2013

Wedstrijddatum: vrijdag, 14 september 2012
Aanvangstijd: 18:30 u
Toeschouwers : 60

Verslag van vv Pernis
Door Wendy Rietveld

Wat een affiche om het seizoen mee te openen. Na vorige week de zware wedstrijd tegen FC Gelre en als belonig de supercup trof Pernis vandaag de tweede grote concurrent. Vorig seizoen lukte het Os lusitanos nimmer te winnen van het Rotterdamse Pernis maar nieuw seizoen, nieuwe kansen.

Al na anderhalve minuut spelen kwam de thuisploeg op voorsprong door Petra Verbeek na slordig balverlies aan Pernis zijde. De gasten konden maar niet in hun spel komen en Os Lusitanos maakte het extra moeilijk door veel van positie te wisselen. Strijd was er echter wel en nadat ook Eline Keet een kans kreeg voor de Amsterdamse dames was het Lenie Mendes Fernandes die goed doorzette en in drie instanties de bal over de doellijn frommelde. De eerste helft zou echter nog lang duren (15,5 minuut) en echt grip op de wedstrijd kreeg Pernis niet. Er ontstonden kansen over en weer maar Gilanne Louwaars en Petra Verbeek vonden Jora Wolfgram op hun weg en aan de andere kant schoot Lenie Mendes Fernandes rakelings naast na een sublieme pass van Arlette Almeida. En zo gingen we met een gelijkspel de rust in.

In de tweede helft toonde Pernis karakter en liet het zien waar het om bekend staat, knokken als team. De kansen zouden vanzelf komen en dus ook de doelpunten. Het was na ruim drie minuten spelen echter wederom de thuisploeg die op voorsprong kwam. Een actie van Stephanie Valk die Iris Wagemaker wist te bereiken, die net haar schoen tegen de bal kon zetten en deze zag verdwijnen in het doel. Tegenslag voor de Rotterdamse dames maar zoals het hoort stroopten zij de mouwen op en schakelden een tandje bij. Een schot van Samira Elbiyar werd nog gekeerd en ook een vrije trap van Suzanne Bakker werd geblockt. Maar uit de rebound schoot Edwina Buitenman verwoestend hard raak, 2-2. De laatste acht minuten zouden aankomen op doorzettingsvermogen en teamspirit. Pernis leek aan het langste einde te trekken toen Arlette Almeida met nog 1.14 op de klok haar eerste goal voor haar nieuwe club maakte. Een explosie van vreugde bij speelsters en staf, maar zij wisten dat Os Lusitanos nu alles of niets gingen spelen. Zeven seconde voor het eindsignaal was daar als een duveltje uit het doosje Gilanne Louwaars die met een halve omhaal weergaloos de 3-3 tegen het net schoot.

Beiden ploegen hebben wederom een voor het neutrale publiek mooie wedstrijd neergezet en zetten zo de toon voor het vervolg van de competitie. Het team uit Amsterdam mag volgende week op bezoek bij AORC en de Rotterdamse meiden gaan naar Venray waar zij het op moeten nemen tegen Lake Valley.