A+ R A-
Wedstrijdverslag: Oranje Nassau 1 - Be Quick'28 1 | Ronde 19 | Topklasse 2011-2012

Oranje Nassau 1 - Be Quick'28 1
2 0
(1 : ) (0 : )

Wedstrijddetails

Wedstrijddatum: zaterdag, 31 maart 2012
Aanvangstijd: 10:00 u


Gebeurtenissen

doelpunt


     Samenvatting

    Verslag van Be Quick'28
    Door Linda Bunt

    Na een vroeg vertrek vanuit Zwolle werd er om 12u in Groningen afgetrapt.
    Be Quick, zo goed als veilig, tegen Oranje Nassau: strijdend tegen rechtstreekse degradatie en eventueel een plek boven de nacompetitiestreep.
    Het verschil in strijdplan was duidelijk merkbaar in het veld. Ondanks dat Be Quick het meerendeel van de wedstrijd balbezit had en Oranje Nassau ver inzakte, zijn er amper grote doelkansen geweest voor Be Quick. Het baltempo lag te laag, de eindpass kwam zelden aan en de echte strijd van de afgelopen wedstrijden ontbrak.
    Be Quick speelde de eerste helft vooral op de helft van Oranje Nassau. Toch waren het de Groningse die op voorsprong kwamen. Een goede dieptebal op de rechtsbuiten, zij maakt een goede actie langs de lijn en gaat richting de goal. Ze schiet de bal hard binnen en brengt Oranje Nassau hiermee op een 1-0 voorsprong. De rechtsbuiten komt in de 1e helft nog tweemaal voor het doel, maar door goed werk van o.a. Maxime blijft het 1-0.

    In de tweede helft blijft Be Quick proberen om een gaatje te vinden in de defensie van Oranje Nassau. De passing blijft echter slordig, zodat het niet gevaarlijk wordt. Oranje Nassau komt wel tot echte doelkansen. In de 70e minuut een schot van Oranje Nassau op doel, Maxime strekt zich en weet de bal net naast te werken.
    In de 71e minuut komt Linda in het veld voor Kyra.
    In de 73e minuut is de rechtsbuiten van Oranje Nassau weer vertrokken na een goede dieptepass. Be Quick lijkt de bal te kunnen wegwerken, maar in de kluts wordt de bal alsnog binnengeschoten: 2-0.
    De wedstrijd lijkt gespeeld. Het tempo blijft laag, er is is onvoldoende strijd en de wedstrijd wordt eigenlijk ‘uitgespeeld’. Een onnodige nederlaag voor Be Quick, maar gekeken naar beide ploegen van vandaag is Oranje Nassau de terechte winnaar.

    Commentaar coaches Oranje Nassau en Be Quick '28

    Slechts 2 wedstrijden in de Topklasse competitie. Van een van die 2 wedstrijden, t.w. Oranje Nassau tegen Be Quick '28 hebben wij de coaches aan het woord gehad.
    Bij Oranje Nassau, die zich focust op behoud voor de topklasse is coach Tjeerd Strengholt een gelukkige man daar waar zijn collega Sebastiaan Borgardijn minder tevreden uit de strijd is gekomen. De laatste heeft in Groningen verloren (2 - 0, red.), maar niet het verlies gaf Borgardijn een buikpijn gevoel.
    Borgardijn: "Je kan een mindere dag hebben. Dan kan ik er nog vrede mee hebben, maar een gebrek aan de juiste instelling om een wedstrijd te winnen; daar kan ik geen genoegen mee nemen."

    Sebastiaan Borgardijn had er met zijn team al rekening mee gehouden dat Oranje Nassau zich verdedigend zou opstellen. In de voorbereiding en tijdens de bespreking was het voor een ieder van zijn speelsters bekend wat er van ze verwacht wordt.
    "Voor de wedstrijd had ik er nog alle vertrouwen op dat we vandaag zouden winnen. Zeker gezien de resultaten van vorige week bijvoorbeeld, waarin we hebben laten zien dat we inhoud hebben. Maar kennelijk gold dat niet voor vandaag. Ik weet dat het moeilijk voetballen is wanneer een team zich helemaal gaat ingraven. En dan moet je geduld hebben en waken voor die counter die eraan zit te komen. Die kwam ook. Negen van de 10 keer dan weet onze verdediging daar alert op te reageren. Maar 1 keer van de 10 gaat het mis en dat kost je een tegendoelpunt.
    Tsja...als je dan zelf geen tot weinig kansen weet te creeren, dan maak je ook geen goals".
    Borgardijn complimenteerde zijn collega Strengholt met de gekozen taktiek, want die is succesvol gebleken.

    En die taktiek die Strengholt gekozen heeft, was na de winterstop uit nood geboren.
    Tjeerd Strengholt daarover: "Voor de winterstop speelden we aanvallend voetbal en zetten we snel druk op de tegenstander. Dat leverde ons veel applaus op, maar weinig tot geen punten. De degradatie spook kwam om de hoek kijken en daar schrokken we van. Niet in de laatste plaats ikzelf. Ik heb toen de groep ermee geconfronteerd en ze voor de keus gezet: zo doorgaan met het gevaar van degraderen of anders spelen. Het werd dat laatste".
    Met dat laatste bedoelt Strengholt een zeer behoudende speltype. Met veel speelsters achter de bal, de tegenstander het spel laten maken en loeren op de counter. Het leverde hem in eerste instantie niet de schouderklopjes vanwege de schoonheid van het vertoonde spel, maar genoeg punten om zich minder zorgen te maken voor degradatie. Hoewel....
    "Wacht even, we zijn nog niet helemaal zeker van behoud. Daarvoor moeten we de andere resultaten afwachten. Maar als we de nacompetitie moeten spelen, ben ik ook al tevreden. Natuurlijk is meer, welkom".

    Strengholt en zijn team mikken eigenlijk op een 8-ste plaats. Weten dat het moeilijk is, maar met de gekozen spelopvatting zou het eventueel mogelijk zijn.
    Strengholt: "Vergeleken met de resultaten van voor de winterstop hebben we veel minder tegendoelpunten hoeven te incasseren en zelf maken we nog steeds de doelpunten. Dus waarom ook niet?!".


    Statistiek

    Locatie: Groningen

    Opstelling Be Quick'28:
    Maxime Welten, Jirre den Biesen, Anouk Schoonbeek, Charissa Burgwal, Kyra Scheggetman (71e: Linda Bunt), Suzanne Herpel, Valerie Seinen, Lianne Bouwmeester, Ellen Marissink, Angenita Lemstra, Jennieke van der Pol.