Wedstrijdverslag: Ste.Do.Co 1 - Fortuna'54 | Ronde 7 | Topklasse 2012-2013

(0 : ) (1 : )

Wedstrijddatum: zaterdag, 13 oktober 2012
Aanvangstijd: 13:00 u

Tijdlijn

geel Min.  ::<br />Renate Vos geel Min.  ::<br />Aniek Laponder doelpunt Min. 90  ::<br />Sanne Brand doelpunt Min. 64 ::<br />Joelle Bondt, de eigen doelpunt Min. 86 ::<br />Esther Lakerveld
geel Min.  ::<br />Vera Wanrooy geel Min.  ::<br />Annika Pluijmen doelpunt Min. 90 ::<br />Colette Aalst, van doelpunt Min. 23 ::<br />Shirley Kocacinar

Gifbeker voor Ste.Do.Co. nog niet leeg

In een spannend en pittig duel heeft Fortuna Sittard alle punten meegenomen naar Limburg.
De kampioen van vorig seizoen begon sterk aan dit duel. Ste.Do.Co. werd vanaf het begin vastgepind op eigen helft en de gewiekste aanvallers Liv Aerts en Shirley Kocacinar wisten de Ste.Do.Co. verdediging herhaaldelijk in verlegenheid te brengen. Met kunst en vliegwerk en een goed keepende Sharon Schoonderbeek wist Ste.Do.Co. de nul nog lang te houden, tot de 23e minuut. Shirley Kocacinar brak door vanaf links en haar inzet was doeltreffend:   0-1. Tot dat moment was Ste.Do.Co. amper over de middellijn geweest, maar na de 0-1 probeerden vooral Sanne Brand en Lotte Coerts de schroom van zich af te gooien. Dat leverde een paar leuke aanvallen op, maar echte kansen niet. Doordat Ste.Do.Co. wat aanvallender ging spelen, ontstond er voor Fortuna wat meer ruimte en als de Limburgse aanvallers zorgvuldiger met hun kansen waren omgesprongen, dan had de wedstrijd met de rust al beslist kunnen zijn.

Na rust zette Ste.Do.Co. alles op alles om de achterstand goed te maken. Dit leek al vlug resultaat op te leveren, maar Sanne Brand en Lotte Coerts konden het doel net niet vinden.
Maar uit deze kansen putte Ste.Do.Co. moed en Fortuna Sittard werd flink onder druk gezet. De Limburgers kwam er lange tijd niet aan te pas. In de 61e minuut scoorde Joelle de Bondt met een fraaie kopbal na een afgemeten voorzet van Kelly Bogaerts en iedereen aan Hoornaarse zijde droomde al van "een erop en erover", want een tweede treffer hing in de lucht. Maar toen sloeg het noodlot voor Ste.Do.Co. toe. In de 86e minuut, na een van de spaarzame aanvallen van Fortuna, deponeerde Esther Lakerveld op ongelukkige wijze de bal in eigen doel. Deze mokerslag kwam Ste.Do.Co. niet meer te boven. In de slotfase kreeg Fortuna nog een aantal kansen om de score op te voeren en dat lukte ook in de 90e minuut: Colette van Aalst : 1-3.

Daarmee was het nog niet gedaan. Ste.Do.Co. richtte zich nog eenmaal op: Sanne Brand scoorde fraai de 2-3 en in de laatste seconden probeerde Ste.Do.Co. nog uit alle macht de verdiende 3-3 te scoren, maar dat geluk zat er ook deze wedstrijd niet in.