A+ R A-
Wedstrijdverslag: Drachtster Boys - FC Plubos | Ronde 20 | Eredivisie Zaal 2011-2012

Drachtster Boys - FC Plubos
4 3
(1 : ) (1 : )

Wedstrijddetails

Wedstrijddatum: vrijdag, 13 april 2012
Aanvangstijd: 19:15 u
Toeschouwers : 80


 Samenvatting

Drachtster Boys
Door Conny

Zwaarbevochten overwinning Drachtster Boys

Na het definitief afhaken om het kampioenschap ligt de focus op de KNVB beker. Om de doelstelling die in het begin van het seizoen is gemaakt (bij de eerste 5 eindigen) en het seizoen waardig af te sluiten, wilden de dames ook vrijdagavond winnen. Ook voor de tegenstander FC Plubos stond er niets meer op het spel.

Na de shoot-out van de pupil van de week Lydia Bijlstra, die met haar 8 jaar het publiek op de banken kreeg door met een schaar de tegenstanders te passeren en prachtig scoorde, kon de wedstrijd beginnen. Brenda Bekkema wist in de derde minuut al te scoren door de bal van links op te pikken en middels een passeerbeweging prachtig raak te schieten; 1-0. Een uitval daarna van Ilja van der Deure en Rina Blondeau ging net naast. Drachtster Boys hield het initiatief. Na een foutje in de verdediging wist Ilja van der Deure toch de gelijkmaker te maken; 1-1. Van beide kanten kwamen er kansen. Sylvia van der Geest en Ilja van der Deure raakten de paal, Brenda Bekkema schoof een bal voorlangs en Kim Gall kon er net niet bij. Verder waren er gele kaarten voor Marleen Reenders en Shannon Viet voor het vasthouden van het shirt van de sterk spelende Ilja van der Deure. Vera Veelers kreeg nog onterecht geel voor hands, terwijl ze de bal op de borst opving buiten de cirkel. De scheidsrechter gaf echter een penalty. De penalty die daarop volgde, genomen door Ilja van der Deure, werd door keepster Teuny Bosma gepareerd en ook de rebound van Rina Blondeau wist Teuny Bosma te keren.

Met de adrenaline die vrij kwam na het keren van de penalty door Teuny Bosma kwamen de Boys goed uit de kleedkamer. Er was meer beleving en strijd. Het was echter FC Plubos dat de voorsprong nam na een misverstand tussen Vera Veelers en Brenda Bekkema. Deborah Cordes scoorde de 1-2. De gelijkmaker kwam drie minuten later al van Kim Gall, die in een scrimmage met drie verdedigers en de keeper, de bal hoog het doel in wist te schieten; 2-2. Even daarna wist Sylvia van der Geest, na een soloactie over de as van het veld, de 3-2 binnen te schieten. FC Plubos leek even aangeslagen. Na de time-out van FC Plubos zetten deze gelijk druk. Opnieuw ging Drachtster Boys in de fout. Plubos nam de aanval over en in de rebound weet Deborah Cordes opnieuw te scoren; 3-3. Enkele seconden na de aftrap kreeg Shannon Viet met een gelukje de bal en schoot de winnende 4-3 binnen. De laatste zeven minuten waren nog spannend met een gele kaartenregen. Brenda Bekkema kreeg geel na het wegschieten van de bal na een overtreding op Ilja van der Deure en even daarna kreeg Ilja van der Deure geel voor een overtreding op Brenda Bekkema. En ook Brigitta Pluijmers kreeg nog geel voor vasthouden. De boys hielden stand. Het werd uiteindelijk een zwaarbevochten, maar verdiende, overwinning.

Vrijdagavond 27 april speelt Drachtster Boys thuis de laatste competitie wedstrijd tegen Arch.buro Nieuweboer. Op 11 mei spelen ze thuis de halve finale van de KNVB beker tegen OS Lusitanos, beide wedstrijden zijn in de Korfbalhal in Drachten.


Eindstand: Drachtster Boys Da1 – FC Plubos Da1 4-3

De statistieken:

Selectie Dr.Boys: Teuny Bosma, Atty Eelkema, Vera Veelers, Brenda Bekkema, Sylvia van der    Geest,  Kim Gall, Marleen Reenders, Sieta de Vries en Shannon Viet

Selectie FC Plubos: Nanouk Groentjes, Rina Blondeau, Chantal Pluijmers, Brigitte Pluijmers, Bianca Webeling, Deborah Cordes, Marintha Louwe, Ilja van der Deure en Mirjam van Dijk

Scheidsrechtsters : J.H. Kraak en F. van der Wal   (na wegblijven G. van Tuinen)
Secretaris  : Dhr. Oenema (als vervanger)
Toeschouwers  : ong. 80
Kaarten   : Geel
Drachtster Boys;  Marleen Reenders, Shannon Viet, Vera Veelers en Brenda Bekkema
FC Plubos;  Ilja van der Deure en Brigitta Pluijmers

Blessures  : Drachtster Boys; Jessie Prijs, Brenda Eefting en Janneke Vellema

C. Oosting-Wildeboer (teammanager Dr. Boys Da1)