Wedstrijdverslag: zvv Hovocubo - Drachtster Boys | Ronde 6 | Eredivisie Zaal 2016-2017

zvv Hovocubo - Drachtster Boys
1 3

Wedstrijddatum: vrijdag, 04 november 2016
Aanvangstijd: 21:15 u

Drachtster Boys bezorgt Hovocubo eerste verlies
Door Conny

Vrijdag 4 november stond er voor de vrouwen van Drachtster Boys eindelijk weer een competitiewedstrijd op het programma, na drie weken van oefenwedstrijden en het trainingskamp en toernooi in Portugal. Hovocubo kent een goede seizoenstart met acht punten uit vier wedstrijden. Kortom, een mooie affiche voor een spannende wedstrijd.

De wedstrijd begon dan ook zoals verwacht van beide kanten erg aftastend. Beide ploegen wilden de strategie van de tegenstander eerst zien, voordat er kansen werden gecreëerd.

De eerste kans van de wedstrijd was voor Jessie Prijs. Zij nam de lange worp van keepster Teuny Bosma goed aan, maar het schot uit de draai belandde in de handen van keepster Nanouk Groentjes.

Het was Suzanna Deckers die een minuut later de eerste kans voor Hovocubo kreeg. Met een goede versnelling van achteruit kwam zij uit voor het doel waar zij Teuny Bosma niet wist te passeren.

Ook de mogelijkheden van Jessie Prijs en Bernou Hylkema leverden de vrouwen uit Drachten geen doelpunt op.

Drachtster Boys voerde de druk duidelijk op, maar kon de goed keepende Groentjes niet passeren. Drachtster Boys kreeg hulp uit onverwachte hoek, want in de 12de minuut kopte Annelies van der Veen de lange worp van Teuny Bosma over keepster Groentjes in het eigen doel; 0-1.

Voor van der Veen brak een onfortuinlijke periode aan. Twee minuten na haar eigen treffer, wist ze keepster Groentjes nogmaals te passeren en maakte ook de 0-2 na een goede voorzet van Esther van Toledo.

Ook in de laatste fase van de eerste helft wis Drachtster Boys de kansen niet te benutten. Marian Meijer schoot van dichtbij hard op de paal en ook Vera Veelers en Esther van Toledo wisten niet te scoren.

Hovocubo had in de rust besloten meer druk te gaan zetten op de vrouwen uit Drachten. Dit resulteerde in veel kansen voor beide teams. Namens Drachtster Boys waren er kansen voor Bernou Hylkema, Marian Meijer en Jessie Prijs. Bij Hovocubo waren Romy Scherpenzeel en Suzanna Deckers dichtbij de aansluitingstreffer. Het was Jessie Prijs die in de 12de minuut een goede voorzet van Esther van Toledo uit de draai binnen wist te schieten. Na deze 0-3 begon Hovocubo steeds meer aan te dringen en stond Drachtster Boys onder druk. Dit resulteerde in veel overtredingen, waardoor de vrouwen uit Drachten al vroeg op vijf overtredingen stonden.

Een vrije trap van Hovocubo werd door Benthe Huijsman hard in de verre hoek geschoten; 1-3.

Een rommelige fase volgde met hierin twee 10-meter ballen voor Hovocubo. Teuny Bosma liet haar klasse zien door de inzet van zowel Suzanna Deckers als Romy Scherpenzeel te keren.

Met nog een bal op de paal van Jessie Prijs en de nodige reddingen van Teuny Bosma op schoten van Romy Scherpenzeel en Annelies van der Veen, bleef de stand op 1-3 steken.

De vele gemiste kansen van Drachtster Boys zorgden voor een zeer spannende slotfase van de wedstrijd.

Met deze overwinning op zak mag Drachtster Boys zich opmaken voor de derby van volgende week tegen KTP Nieuw Roden. Hovocubo mag volgende week afreizen naar het noorden, waar het zich opmaakt voor de wedstrijd tegen Avanti.

Selectie Hovocubo: Benthe Huijsman, Romy Scherpenzeel, Suzanne Deckers, Marcella Cabrera-Cabrera, Annelies van der Veen, Bouchra Ait’lhou, Nina van der Mast, Nanouk Groentjes, Nathalie Merts en Aniek van ’t Hof.

Selectie Drachtster Boys: Teuny Bosma, Sanne Bijlstra, Rianne Mulder, Tay-Isa Tromp, Esther van Toledo, Vera Veelers, Lotte Donath, Jessie Prijs, Esra van der Heide, Marian Meijer, Bernou Hylkema en Richelle Gordijn.

Gele kaart: Esra van der Heide en Vera Veelers