Wedstrijdverslag: Buitenveldert 1 - Ter Leede 1 | Ronde 13 | Topklasse 2012-2013

Ter Ladies Back in Shape

Trainer-coach Rikkers had na de analyse van de wedstrijd tussen Buitenveldert en Saestum een goed beeld gekregen van de tegenstander van vandaag. Hoog druk zetten, initiatief nemen, snelle balcirculatie, stevig maar fair de duels aangaan en de absolute wil om te winnen, dit waren de ingrediënten om er een mooie voetbalmiddag van te maken.
Met dit in het achterhoofd en de mentale steun door o.a. de aanwezigheid van de ongelukkige geblesseerde speelsters Kimberley Vermeij en Zoë van Zuthem gingen de Ter Ladies de strijd aan met de dames van Buitenveldert.

De eerste helft een zeer dominant, goed en zeer geconcentreerd spelend Ter Leede, met Carmen Simonis - na lang blessure leed voor het eerst weer in de basis - youngster Daphne in ‘t Veld en routenier Jill Wilmot op het middenveld werd er over het hele veld constant druk gezet.

Buitenveldert kreeg de kans niet om op te bouwen en werd veroordeeld tot het geven van de lange bal die in het meeste gevallen ongevaarlijk waren of werden gemaakt door het goede optreden van de achterhoede van Ter Leede. Christa van Roessel, Celine van Loe en Priscilla Mesker waren onder leiding van captain Monica Hoogendam heer en meester in de duels en lieten vandaag allemaal hun kwaliteiten zien. In de 9e minuut kwam de 0-1 op het score bord, na een vloeiende aanval over links scoorde Lisanne Grimberg uit een pass van de overal aanwezige Jill Wilmot een fantastische goal.

De toon was gezet, Buitenveldert werd overklast en in de 15e minuut was het bijna weer raak, Marieke Goeree kwam goed door maar haar schot kwam op de paal en in de rebound werd de bal door de keepster van Buitenveldert alsnog gepakt. Al met al een veelbelovend eerste kwartier van de wedstrijd. Na 20 minuten het eerste gevaar voor het doel van Ter Leede. Een vrije trap binnen de 16 meter werd toegekend aan Buitenveldert omdat keepster Nada van Es werd bestraft voor de 6 seconde regel! Gelukkig werd deze vrije trap slecht in geschoten en pakte Ter Leede na de actie de draad weer goed op.

Het was Ter Leede die het spel maakte en Buitenveldert moest alle zeilen bij zetten. Doormiddel van kleine soms gemene overtredingen werden de voorwaartse van Ter Leede een halt toe te roepen. Top spits Lisanne Grimberg was vanmiddag zeer “aanwezig” en altijd aanspeelbaar, creëerde kansen en was samen met flank speelsters Marieke Goeree en Anne-Sophie Bakker een plaag voor de achterhoede van Buitenveldert. In de 35e minuut een aanval over rechts maar de voorzet van Anne-Sophie Bakker wordt door Lisanne Grimberg net naast geschoten. Een minuut of zes later is het wel weer raak voor Ter Leede, in de 42e minuut wordt Lisanne Grimberg door een briljante pass van Jill Wilmot de diepte in gestuurd. Lisanne Grimberg is met haar snelheid en finesse niet meer te achterhalen voor de verdedigster van Buitenvelder en alleen voor de keepster gekomen rond de top spits koel af en zet Ter Leede op een comfortabele 0-2 voorsprong. Na deze goal gebeurt er niet veel meer in de resterende minuten en gaan de dames met en goed gevoel de rust in.

Aanvang 2e helft, beide teams in dezelfde samenstellingen Ter Leede trapt af en gaat door waar het de eerste helft mee gestopt is, aanvallend voetballen en niets aan het toeval overlaten. In de 51e minuut dwingt Ter Leede alweer een hoekschop af waaruit Lisanne Grimberg bijna haar derde doelpunt maakt. Tot aan de 65e minuut heeft Buitenveldert niets in te brengen en mag van geluk spreken dat ze niet op een grotere achterstand komen te staan. Een schot van Marieke Goeree dat net naast gaat en twee hoekschoppen van Ter Leede zorgen voor veel onrust in het doel gebied van Buitenveldert. In de 63e minuut komt Nance de Graaf in het veld voor de goed maar moegestreden Carmen Simonis en in de 68e minuut vervangt Kim Zethof rechts buiten Anne-Sophie Bakker.
Buitenveldert heeft ook twee speelsters gewisseld en probeert met veel power en de lange bal meer druk te zetten op de achterhoede van Ter Leede. In een tijdsbestek van 5 minuten resulteert dit in twee hoekschoppen en een hard schot op doel maar die wordt prachtig gepakt door de goed en zeer geconcentreerd keepende Nada van Es. Uit het niets wordt het in de 70e minuut 1-2. Door miscommunicatie van twee speelsters van Ter Leede komt Buitenveldert gelukkig in balbezit en vanaf rechts wordt de bal via een schot op de paal in de rebound afgemaakt door de spits van Buitenveldert.

Eigenlijk niets aan de hand maar het wordt wat rommelig en onvriendelijk in het veld. Buitenveldert probeert te intimideren en er worden door de Amsterdammers kleine maar irritante overtredingen gemaakt. Het mooie voetbal wordt meer vechtvoetbal maar Ter Leede heeft vandaag laten zien dat ze ook hier in hun vrouwtje staan. Overtredingen werden niet altijd bestraft door de scheidsrechter maar voor praten worden er gele kaarten gegeven aan Marieke Goeree en aan Lisanne Grimberg die volgens mij door de vele tikken die zij zaterdag heeft gehad geen vel meer op haar enkels heeft staan.

In de 83e minuut loopt de net ingevallen “extra” spits van Buitenveldert hard door op keepster Nada van Es en de scheidsrechter kan niet anders dan de rode kaart geven en de speelster kan na 2 minuten gevoetbald te hebben weer richting de kleedkamer vertrekken. Mede hierdoor komt toch nog even de vlam in de pan, in blessure tijd 93e minuut maakt Lisanne een onschuldige verdedigende overtreding op het middenveld en wordt daarop bestraft met haar tweede gele kaart en kan ook vertrekken naar de kleedkamer.
Gelukkig fluit de scheidsrechter in de 96e minuut af en kan Ter Leede door deze top teamprestatie terecht de 3 punten mee naar huis nemen en weer wat meer afstand nemen op de achtervolgers. Volgende week de topper uit tegen Saestum, tot dan.

Ter Leede speelde in de volgende opstelling;
N. van Es; C. van Roessel, M. Hoogendam, C. van Loe, P. Mesker; D. in ’t Veld , J. Wilmot, C. Simonis (N. de Graaf); A-S. Bakker (68e minuut K. Zethof), L. Grimberg, M. Goeree.