Wedstrijdverslag: Drachtster Boys - KTP Nieuw Roden | Ronde 5 | Eredivisie Zaal 2017-2018

Drachtster Boys - KTP Nieuw Roden
2 2

Wedstrijddatum: vrijdag, 27 oktober 2017
Aanvangstijd: 21:30 u

Drachtster Boys en KTP Nieuw Roden verdelen de punten

Vrijdag 27 oktober speelden de twee noordelijke topploegen Drachtster Boys en KTP Nieuw Roden tegen elkaar. KTP Nieuw Roden stond voorafgaand aan deze wedstrijd bovenaan in de competitie met nog geen puntverlies. Drachtster Boys bezette de vierde plaats en verloor zijn laatste twee competitieduels. KTP Nieuw Roden was uit op revanche, nadat de wedstrijd om de supercup werd verloren.

Om 21:30 uur mocht Nieuw  Roden de aftrap nemen om de wedstrijd te starten. Beide ploegen begonnen aftastend en zakten ver in.  Drachtster Boys mocht het spel maken maar kreeg al snel te maken met een tegenslag.  Spelmaker Jessie Prijs blesseerde binnen twee minuten haar enkel en moest het strijdveld verlaten. Drachtster Boys was hierdoor zichtbaar aangeslagen. KTP Nieuw Roden nam vervolgens het initiatief over. Echt tot grote kansen leidde het vele balbezit echter niet. Drachtster Boys had de verdediging goed op orde en ook keepster Schapelhouman was erg alert op de doelpogingen.

Toch werd er voor rust nog wel gescoord. Verrassend genoeg was het Drachtster Boys dat met een voorsprong de rust in ging. Esther van Toledo ging een 1:2 aan met Rianne Mulder. Mulder legde de bal panklaar voor van Toledo, die de bal binnenschoot; 1-0.

Na rust veranderde het spelbeeld niet. KTP Nieuw Roden had het balbezit en domineerde het spel. Wel werd het beter uitgespeeld en moest Schapelhouman steeds meer in actie komen. Na vier minuten leek Nieuw Roden het gaatje in de verdediging gevonden te hebben. Een afstandsschot van Amber Bandringa werd gekeerd door Schapelhouman en de rebound door Martine Kooiker was ook een prooi voor de sluitpost. Halverwege de tweede helft stond Drachtster Boys wonder boven wonder nog steeds op voorsprong. Dit had het voornamelijk te danken aan het uitstekende keeperswerk van Kim Schapelhouman. Zij keerde vele doelpogingen van onder andere Grytsje van den Berg en Renee Huizinga.

Na elf minuten wist KTP Nieuw Roden dan toch het net te vinden. Amber Bandringa legde de bal vanaf de tweede paal breed op de meegelopen Nikki Bosman. Zij kon van dichtbij geheel vrijstaand de gelijkmaker binnenschieten; 1-1.

Dit smaakte de gasten naar meer en de druk werd opgevoerd. Bandringa en van den Berg zagen hun doelpogingen wederom worden gekeerd door Schapelhouman.

Met nog zes minuten op de klok werd Rianne Mulder hard neergehaald door Martine Kooiker. Een gele kaart en een vrije trap was het resultaat. Esther van Toledo nam plaats achter de bal en schoot de bal laag en hard op doel. De bal werd van richting veranderd, waardoor van der Meer kansloos was; 1-2.

KTP Nieuw Roden moest opnieuw op zoek gaan naar een gaatje in de goed georganiseerde verdediging van de thuisploeg.

De tijd begon meer te dringen en de gasten werden steeds ongeduldiger. Er werden steeds meer schoten van afstand op het doel gevuurd, waardoor Schapelhouman zich steeds meer kon onderscheiden.

Met nog één minuut op de klok leek Drachtster Boys de wedstrijd op slot te gooien. Esther van Toledo liep recht op van der Meer af, maar besloot de bal af te geven op Esra van der Heide. Van der Meer was al gepasseerd, maar Bandringa gooide zich met een succesvolle sliding in de baan van het schot.

Met nog minder dan een seconde op de klok, wist KTP Nieuw Roden dan toch nog een punt uit de strijd te slepen. Grytsje van den Berg legde de bal terug op Amber Bandringa die de mokerslag uitdeelde, 2-2.

Drachtster Boys verloor dus naast Jessie Prijs ook in de slotseconde twee kostbare punten.  KTP Nieuw Roden zal een dubbel gevoel overhouden aan deze wedstrijd. Zij konden het dominante spel en het vele balbezit niet omzetten in doelpunten.

Volgende week speelt Drachtster Boys in Amsterdam tegen Os Lusitanos. KTP Nieuw Roden krijgt Hovocubo op bezoek.

Gele kaarten: Martine Kooiker en Tjitske Sikma.

Selectie Drachtster Boys: Kim Schapelhouman, Anita Vellema, Rianne Mulder, Esther van Toledo, Tjitske Sikma, Jessie Prijs, Esra van der Heide, Marian Meijer en Atty Eelkema.

Selectie KTP Nieuw Roden: Joukje van der Meer, Sanne Bijlstra, Martine Kooiker, Linda Visser, Renee Huizinga, Femke Mulder, Amber Bandringa, Grytsje van der Berg, Margrythe Beute en Nikki Bosman.