A+ R A-
Wedstrijdverslag: APGS - FC Plubos | Ronde 23 | West I Zaal - 2010-2011
Print 

APGS - FC Plubos
4 1

Wedstrijddetails

Wedstrijddatum: vrijdag, 18 maart 2011
Aanvangstijd: 19:10 u


 Samenvatting

Verrassende overwinning APGS op Plubos

Waar Plubos vorige week strijdend als ''team'' de winst pakte, ging het nu ''versnippert'' onderuit tegen het lager geklasseerde APGS. Beide teams maakte zich het eerste kwartier schuldig aan onzorgvuldige passing. Veel diepte ballen konden simpel onderschept worden, waarna er vervolgens weer niet zuinig werd om gegaan met het verkregen balbezit. De keepster van APGS moest toch een aantal keer in actie komen maar hield haar doel schoon door schoten van Chantal Pluijmers en Deborah Cordes te keren. Ook lukte het Mona de Voogd niet tot scoren te komen. Een opstellingsfout in de verdediging van Plubos in combinatie met een schitterend op maat geplaatste lange bal van Yvonne Reijnders zorgde ervoor dat APGS de score opende. Vanuit een vrouwmeer situatie trok Rina Blondeau de stand terecht weer gelijk met een strak schot in de lange hoek. Pech liet Plubos echter weer tegen een achterstand aan kijken. Een corner van Pauline Boon verdween via via zomaar in het Alkmaarse doel. Nadat een 3 tegen 1 situatie slecht werd uitgespeeld door Plubos was het vervolgens Inge Wolthuis die uit de counter beheerst inschoot.

Onverzorgd spel van beide teams  zorgden voor een open wedstrijd met scoringsmogelijkheden aan weerszijden. Een communicatiefout was er de oorzaak van dat een dieptepass van Ilja van de Deure Mona de voogd niet bereikte. Pattry Blok kwam daarop 1 op 1 te staan tegen de deze week minder fortuinlijke  invalkeepster Grada Smal. Na deze vierde tegentreffer was de koek op in het Pluboskamp. Irritaties en moedeloosheid kregen de overhand. Blessureleed deed daar nog een schepje bovenop.

Coach Fien Timisela vond het vooral een 'leerzame wedstrijd'. 'Spoel snel de negatieve emoties van je af, en laat deze met het spoelwater mee in het doucheputje verdwijnen.' was haar advies. Of dit ook lukte is nog de vraag.  De altijd als laatste uit de kleedkamer komende Brigitte Pluijmers stond nu in ieder geval wel verrassend als eerste onder de douche.