Wedstrijdverslag: FC Gelre - SV Lake Valley | Ronde 9 | Eredivisie Zaal 2011-2012

Door: Inge Bezemer

Vanavond de wedstrijd F.C. Gelre – Lake Valley, waarin verwacht werd dat Lake Valley, de nummer 9 van de stand op dat moment, vooral aanvallend zal spelen om de punten uit Wehl mee te nemen. De nummer 4, FC Gelre, zal ook moeten winnen om aansluiting te houden bij de bovenste ploegen. Dus het beloofde een spannende strijd te worden.

Gelijk na de aftrap een aanval van Wendy Tiemes, FC Gelre zette gelijk druk, maar de bal wordt tegen gehouden. In de eerste fase van de wedstrijd was het voornamelijk FC Gelre dat in de aanval was. Individuele acties van Wendy Tiemes en Larissa Bijmolt konden het net niet vinden. Toch was het Lori Peeters van Lake Valley die na 8 minuten spelen de stand op 0-1 bracht met een schot in de rechterbovenhoek. In de 11e minuut was het wederom raak voor Lake Valley ingeschoten door Janice Direks waarbij keeper Jantien Wanrooij geblesseerd op het veld bleef liggen. Na een mooie driehoekcombinatie van Wendy Tiemes en Marylin Hup kon Celine Ewes de 1-2 binnen schieten voor FC Gelre.

In de tweede helft was het Lake Valley dat de eerste kansen creëerde. Door balverlies van Lake Valley in de 22e minuut van de tweede helft onderschepte Anke Kaal de bal en schoot in de verre hoek de gelijkmaker op het bord. In de 26e minuut scoorde Naomi Toussaint de 3-2 voor FC Gelre. Na één keer op de paal te hebben geschoten, de tweede keer op de keeper was het dan na de derde keer toch raak. FC Gelre in balbezit, op aangeven van Barbara Roemeon kon Naomi Toussaint in de 29e minuut van de tweede helft ook de 4-2 van een afstand binnen schieten. Het spel was fysiek en er werd zeker voor de winst gestreden. Aan het einde van de tweede helft, na een één-twee combinatie van Linda Tiemes en Barbara Roemeon, werd de 5-2 door laatstgenoemde simpel binnen getikt. In de 38e minuut kreeg Linda Tiemes een gele kaart wegens een overtreding op Djarmelza van Putten. De vrije trap van Lake Valley werd onderschept en Barbara Roemeon van FC Gelre schoot ook de 6-2 in het net. Na de 6e overtreding van FC Gelre kreeg Lake Valley een 10 meter trap geschoten door Jessie Philipsen, die knap werd gered door keepster Jantien Wanrooij. Na een halve minuut opnieuw een 10 meter trap genomen door Jessie Philipsen en opnieuw keerde keepster Jantien Wanrooij van FC Gelre de trap. In de laatste minuut een vrije trap voor FC Gelre genomen door Marylin Hup en Frederique Smit schoot de 7-2 op het bord voor FC Gelre.

Het was vooral een fysieke wedstrijd waarin FC Gelre aan het langste eind trok, een verdiende uitslag gezien de kansen en het balbezit van de thuisploeg.

Verslag Lake Valley
door Frank Brands

LAKE VALLEY VERLIEST RUIM NA GOEDE EERSTE HELFT

In de eerste fase van de wedstrijd is het FC Gelre dat druk naar voren zet, maar de beste kansen zijn er voor Lake Valley doordat er goed onder de druk uit gekomen wordt. In de 8e minuut is het aanvoerdster Lori Peeters van Lake Valley die de stand op 0-1 brengt met een lopje in de rechterbovenhoek. In de 11e minuut is het wederom raak voor Lake Valley, vanuit een moeilijk hoek weet Janice Direks de 0-2 te scoren. Na een mooie aanval van Wendy Tiemes en Marylin Hup kan net voor rust Celine Ewes de 1-2 binnen schieten voor FC Gelre.

In de tweede helft is het Lake Valley dat de eerste kansen creëerd. Door balverlies van Lake Valley in de 22e minuut onderschept Anke Kaal de bal en schiet in de verre hoek de gelijkmaker op het bord. In de 26e minuut scoord Naomi Toussaint de 3-2 voor FC Gelre. Na één keer op de paal te hebben geschoten, de tweede keer op de keeper was het dan na de derde keer toch raak. FC Gelre in balbezit, op aangeven van Barbara Roemeon kon Naomi Toussaint in de 29e minuut van de tweede helft ook de 4-2 van een afstand binnen schieten. Het spel is fysiek en vrij hard. Aan het einde van de tweede helft scoort Barbara Roemeon de 5-2. In de 38e minuut krijgt Linda Tiemes een gele kaart wegens een overtreding op Djarmelza van Putten. De vrije trap van Lake Valley wordt onderschept en Barbara Roemeon van FC Gelre schiet ook de 6-2 binnen. Na de 6e overtreding van FC Gelre krijgt Lake Valley een 10 meter trap geschoten door Jessie Philipsen, die knap wordt gered door keepster Jantien Wanrooij. Na 30 seconden opnieuw een 10 meter trap genomen door Jessie Philipsen en opnieuw gestopt door keepster Jantien Wanrooij. In de laatste minuut een vrije trap voor FC Gelre genomen door Marylin Hup en Frederique Smit schiet de 7-2 op het bord voor FC Gelre.

Volgende week Vrijdag de thuiswedstrijd in sporthal de Wetteling om 21:30u tegen FC Plubos dat 2 punten boven Lake Valley staat.

Lokatie: Sporthal Koningin Beatrixcentrum te Wehl

FC Gelre:
Jantien Wanrooij (keepster), Wendy Tiemes, Linda Tiemes, Frederique Smit, Naomi Toussaint, Marylin Hup, Anke Kaal, Larissa Bijmolt, Celine Ewes, Naomi Toussaint, Joop Koers (coach)