Wedstrijdverslag: FSG/Gezien.nl - ZVV Watervogels'64 | Ronde 19 | Eredivisie Zaal 2012-2013

Counterend FSG zet Watervogels opzij

Vrijdag 8 maart speelt FSG in competitieronde 19 van de Eredivisie Zaalvoetbal in eigen huis tegen ZVV Watervogels ’64 uit Den Helder. Watervogels is van oudsher dé vrouwenzaalvoetbalclub van Nederland, maar ook FSG heeft zich de afgelopen jaren niet onbetuigd gelaten op het gebied van titels. De vrouwen kennen elkaar door en door en onderlinge duels staan altijd garant voor extra spanning en gezonde rivaliteit. Met een tweede plaats en zeven punten achterstand op koploper Os Lusitanos kijkt het Helderse team nog altijd naar boven. Om in de kampioensrace te blijven zal vanavond wel gewonnen moeten worden van FSG, de nummer zes van de competitie. Het team van trainer Paul Beckers heeft de laatste drie wedstrijden niet verloren en hoopt aan deze reeks een goed vervolg te kunnen geven.

Mariëlle Janssen verdedigt het FSG-doel. In de basisopstelling is weer gekozen voor een mix van ervaren en jonge speelsters: Annika Pluymen, Shirley Kocacinar, Charlotte Schings en Jiska Theunissen. Chayenne Corstjens en Dounia Benbouazza starten op de bank. Sitha Caessens (geblesseerd) en Rian Geelen (herstellend van ziekte) zorgen voor de mentale ondersteuning. De eerste minuten van de wedstrijd zijn voor Watervogels. De Helderse vrouwen beginnen voortvarend en leggen direct goed voetbal op de mat. Pas na vier minuten wordt FSG voor de eerste keer gevaarlijk. In rap tempo volgen dan meerdere kansen van Jiska en Shirley. Aaike Verschoor en Chantal Hendriksen zetten daar doelpogingen van Watervogels tegenover. FSG weet dat zij op dit moment voetballend de mindere zijn van Watervogels. Door zich terug te laten zakken en kort op de man te verdedigen, komt Watervogels echter moeilijk in het eigen spel. FSG daarentegen weet keer op keer gevaarlijk te counteren. In de tiende minuut is het raak voor FSG. Jiska schiet de 1-0 hard in na een splijtende pass van Shirley. De kansen voor Watervogels worden in het vervolg van de eerste helft steeds gevaarlijker. Vijf minuten voor het einde van de eerste helft ziet Monique van der Rijst haar bal net naast gaan en ook Milenca van Ee en Mich Carmelia weten FSG-keepster Mariëlle niet te verschalken. In de zeventiende minuut weet FSG voor de tweede maal het doel te vinden. Wanneer Annika de bal achterin onderschept en direct doorspeelt op Charlotte, weet zij feilloos de binnendoor gestoken Shirley te vinden, die droog de 2-0 achter Watervogels-keepster Anita Blokker werkt. Een minuut later verovert Jiska de bal en schiet zij FSG naar een comfortabele ruststand van 3-0. Milenca van Ee krijgt twaalf seconden voor het rustsignaal nog een uitgelezen kans op een eerste Helderse treffer, maar zij ziet haar bal net naast het doel verdwijnen.

Qua veldspel begint de tweede helft zoals de eerste helft eindigde. FSG geeft de Helderse vrouwen geen centimeter ruimte en loert voortdurend op de counter. Watervogels weet hier echter nu wat beter mee om te gaan en Mariëlle houdt haar doel verschillende keren op miraculeuze wijze schoon. In de zevende minuut moet Mariëlle toch haar meerdere erkennen in Aaike Verschoor. Met een snoeiharde uithaal zet zij de eerste Helderse treffer op het bord. Watervogels mag echter maar een minuut genieten van de verkleinde achterstand, want dan vergroot Shirley de marge weer tot drie doelpunten. Zij speelt Anita Blokker beheerst door de benen en legt de 4-1 in het net. FSG hoopt dan de wedstrijd uit te kunnen spelen, maar wanneer Monique van der Rijst in de zestiende minuut de 4-2 intikt, lijken het toch nog spannende minuten te gaan worden voor FSG. Wanneer Jiska echter in het doelgebied ten val wordt gebracht en zelf de strafschop benut is de wedstrijd gespeeld. Dat Mariëlle in de laatste minuut ongelukkig zelf een bal van Jiska van Dam in eigen doel tikt, doet niet meer terzake.

Watervogels laat drie dure punten achter bij FSG in Sittard, dat vandaag opnieuw gedisciplineerd heeft gespeeld. Volgende week staat voor beide teams de kwartfinale in het bekertoernooi op het programma. Mocht zowel Watervogels als FSG hun wedstrijd winnen, dan staan zij over enkele weken opnieuw tegenover elkaar.

Scoreverloop:
10’    1-0  Theunissen
17’    2-0  Kocacinar
18’    3-0  Theunissen
27’    3-1  Verschoor
28’    4-1  Kocacinar
36’    4-2  Van der Rijst
37’    5-2  Theunissen
38’    5-3  Van Dam