Wedstrijdverslag: Be Quick'28 1 - Fortuna'54 | Ronde 21 | Topklasse 2012-2013

Wedstrijddatum: zaterdag, 27 april 2013
Aanvangstijd: 12:30 u

Tijdlijn

doelpunt Min.  ::<br />Suzanne Herpel doelpunt Min.  ::<br />Daniek Pluim
doelpunt Min.  ::<br />Annika Pluijmen doelpunt Min.  ::<br />Shirley Kocacinar doelpunt Min.  ::<br />Shirley Kocacinar doelpunt Min.  ::<br />Liv Aerts

Door Sabine van Velde

Vandaag de wedstrijd Be Quick ’28 (BQ) tegen Fortuna Sittard (FS).
Een wedstrijd waar voor beide teams niks meer op het spel staat. BQ is een paar weken terug al teleurstellend gedegradeerd, en voor FS is er geen mogelijkheid meer tot het kampioenschap.
Toch wilde BQ in de hun laatste thuiswedstrijd nog een goed resultaat neerzetten.

BQ begint met Karin op de goal, waar Sharon bij dames 3 op de goal stond. Verder moest BQ het zonder de afwezige Jonneke Sterk doen. Karin Tersteeg en Jelisa Woning voetbalden deze middag bij dames 3 mee. Achterin van rechts naar links, Anouk, Annelies, Linda D. en Marjolein J. Op het middenveld Ellen, Daniek en Sabine. Voorin: Jorie, Suzanne en Channa. Op de bank namen plaats: Lianne, Sterre (beide afkomstig van dames 3), Ruth en Maxime. Marjolein vd B, Angenita zijn nog steeds geblesseerd en moesten dus ook vanaf de kant toekijken. Linda Bunt raakte op de training van donderdagavond geblesseerd en was ook niet in staat mee te doen.

Vanaf het begin van de wedstrijd staat BQ redelijk goed te voetballen. De onderlinge communicatie is goed en Suzanne laat zich goed zien op de voor haar onbekende positie in de spits. Vanaf het middenveld worden regelmatig Jorie en Channa op de zijkanten weggestuurd. Na 20 minuten is er dan de 1-0 voor BQ. Suzanne krijgt de bal in de 16 meter en schiet de bal achter de keepster van FS.
Helaas mag BQ niet lang genieten van deze voorsprong. Uit een vrije trap van FS weten ze 5 minuten later gemakkelijk tot scoren te komen. Verder komt het in de eerste helft niet tot grote kansen en doelpunten.

Met een 1-1 stand gaan beide teams de kleedkamers in.

Na de rust wordt het voetbal bij BQ minder dan de eerste helft, het spel is wat onrustiger en FS wordt met lange ballen af en toe gevaarlijk. In de 60e minuut krijgt BQ een vrije trap net buiten het 16 meter gebied. Vanaf de kant wordt geroepen dat Daniek de bal moet nemen. Waar de nuchtere Daniek eerst roept “neuh dat hoeft niet joh”, gaat ze toch achter de bal staan en schiet de bal snoeihard achter de keepster. Euforie alom en een mooie 2-1 voorsprong voor BQ.

Sterre komt in het veld voor Ellen die niet verder kan spelen.
Helaas is BQ niet in staat de voorsprong vast te houden. FS komt even later tot 2-2 en al snel daarop op 3-2 door onnodig balverlies en slecht verdedigen aan de kant van BQ.
BQ besluit 1 op 1 te gaan spelen door Annelies door te schuiven naar het middenveld. Dit pakt niet uit zoals gehoopt en FS scoort de 4-2. Ruth mag nog in het veld komen om de geblesseerde Jorie te vervangen, echter verandert dit niets meer aan de eindstand.

BQ verliest haar laatste thuiswedstrijd met 2-4, en mag volgende week de competitie afsluiten met een uitwedstrijd in Huissen tegen RKHVV.