Nederland O19 Groepswinnaar

NEDERLAND-Finland 1-1.....

Zondag 10 april had Oranje aan een gelijkspel genoeg om door te gaan, maar het team wilde ook deze wedstrijd graag winnend afsluiten, helaas ging dat feest niet door. Nederland stond tot en met de laatste minuut op een 0-1 achterstand en toen...... nam Sisca Folkertsma een penalty, benutte deze en meteen daarna floot de scheids af. Nederland gaat dus naar de EK in Slowakije, het gehele team van harte gefeliciteerd.

Bondscoach Jessica Torny begint met de volgende basiself: 01. Jacintha Weimar, 02. Yvonne van Schijndel, 03. Vita van der Linden, 04. Vera ten Westeneind, 05. Maureen Sanders, 06. Pleun Raaijmakers, 07. Suzanne Admiraal, 08. Michelle Hendriks, 09. Sisca Folkertsma, 10. Jill Roord, 11. Soraya Verhoeve.

Tsjechie won met 2-0 van  Belarus (Wit Rusland).

Kort verslag

Het 1e half uur wordt enigszins gedomineerd door corners, buitenspelsposities en vrije trappen (voor beide ploegen), als dit zich voortzet gaan er waarschijnlijk ook kaarten volgen. Beide ploegen hebben 1 doelrijpe kans gekregen en voor Oranje waren er meerdere kleine kansen, stand nog 0-0.  Nederland krijgt nog een doelrijpe kans, en er wordt nog steeds vaak gefloten voor overtredingen.

Na 4 minuten blessuretijd, dus 49 minuten, fluit de Oostenrijkse scheidsrechter voor het einde van de 1e helft. Geen doelpunten en gelukkig ook (nog) geen kaarten.

In de 2e helft begint Finland furieus aan te vallen, Nederland heeft het zwaar te verduren en in de 53e minuut gebeurde datgene wat we niet willen, namelijk Finland scoorde de 0-1. Een paar minuten daarna wordt Pleun Raaijmakers gewisseld voor Nadine Noordam en krijgen Maureen Sanders en Michelle Hendriks (niet tegelijkertijd) een gele kaart voorgeschoteld. Finland is in de 2e helft aanmerkelijk sterker, zet meer druk, maar af en toe kan Nederland toch nog onder de druk vandaan komen.

In de slotfase zet Nederland steeds meer druk, de Finnen trekken regelmatig aan de noodrem, Olga Athtinen krijgt geel en in de allerlaatste minuut van de wedstrijd krijgt ook de Finse keepster geel en een penalty tegen, Sisca Folkertsma voltrekt het vonnis, zij scoorde via de penalty de gelijkmaker, 1-1 en Oranje Onder 19 is groepswinnaar.

Het team heeft ons ontzettend lang in spanning gehouden, maar eindelijk mogen we het gehele team van harte feliciteren met dit behaalde resultaat, PROFICIAT!!!!! en heel veel succes in Slowakije.

KNVB

Verslag KNVB

Vrouwen onder 19 ongeslagen geplaatst voor het EK 2016
In navolging van de mannen van Onder 17 en hun leeftijdsgenoten van Onder 19 heeft het Nederlands elftal voor vrouwen onder 19 jaar zich vanmiddag geplaatst voor het EK. Door een 1 - 1 gelijkspel tegen Finland plaatste de ploeg van KNVB-coach Jessica Torny zich als groepswinnaar voor het EK in Slowakije. Door het gelijkspel bleef Onder 19 ongeslagen in zowel de eerste kwalificatieronde als op het Elitetoernooi. In de andere wedstrijd in Groep 3 bleek Tsjechië met 2 - 0 te sterk voor Wit-Rusland. Het EK 2016 wordt gehouden in Slowakije en vindt plaats van 19 tot 31 juli.

'We hebben het gehaald, maar vraag niet hoe,' aldus KNVB-coach Jessica Torny 'We hadden het erg moeilijk tegen de Finnen en hebben het onnodig spannend gemaakt. In de eerste helft kwamen we er lastig doorheen en eigenlijk werd ons spel pas beter toen we met 1 - 0 achter kwamen. Toen de gelijkmaker viel was de opluchting groot en dat we nu naar het EK gaan is fantastisch.'