Wedstrijdverslag: Ter Leede 1 - Ste.Do.Co 1 | Ronde 12 | Topklasse 2012-2013

Wedstrijddatum: zaterdag, 01 december 2012
Aanvangstijd: 13:30 u
Toeschouwers : 80

Tijdlijn

doelpunt Min. 78 ::<br />Anne-Sophie Bakker doelpunt Min. 70 ::<br />Marieke Goeree doelpunt Min. 25 ::<br />Roxanne Koopman doelpunt Min. 22 ::<br />Michelle Vrieling

Door Peter Zethof

“Wederom driepunter in een grauw, grijs en regenachtig Sassenheim”

Het was “Magic” Luke nog niet gelukt om de aan de enkel geblesseerde speelsters Lisanne Grimberg en Kimberley Vermeij speelklaar te krijgen voor de wedstrijd tegen Stedoco. Zonder deze twee kanjers speelden de dames van Ter Leede vandaag de return wedstrijd tegen het onderaan de ranglijst bungelende Stedoco van de topklasse.

In de eerste 20 minuten van de wedstrijd kon Stedoco, dat slechts 3 punten heeft uit 11 wedstrijden, nog goed partij geven aan de dames van Ter Leede. In deze eerste fase van de wedstrijd werden er door de dames van Ter Leede nog niet veel kansen afgedwongen. De bal werd geduldig en in een hoog tempo rond gespeeld en zo werd er beetje bij beetje steeds meer druk gezet op de helft van Stedoco. Na 22 minuten was het toch raak, de zeer goed spelende linksback Daphne in ’t Veld bereikte met een prima pass van achteruit de wederom zeer actieve “kilometer vretende” middenveld speelster Stephanie de Lange. Met een werkelijk sublieme steekpass werd spits Michelle Vrieling aangespeeld, en met een strak diagonaal schot wist de trefzekere spits de keepster van Stedoco het nakijken te geven, 1-0. Na dit mooie doelpunt was Stedoco de weg even kwijt.

Ter Leede bleef de wedstrijd domineren, drie minuten na het eerste doelpunt werd na een actie van Kim Zethof, linkerspits Roxanne Koopman aangespeeld en alleen voor de keepster schoot ze beheerst de 2-0 binnen. Stedoco probeerde wel naar voren te spelen maar met de wind in de rug werden de ballen vaak te hard gespeeld en een prooi voor de solide achterhoede van Ter Leede.

Met nog 3 minuten voor het rustsignaal wordt er door Ter Leede balverlies geleden omdat een duel op eigen helft te soft wordt aangegaan. Sanne Brand van Stedoco neemt zonder aarzelen de vrij gekomen bal op haar slof en schiet vanaf een meter of 30 de bal over de net iets te ver van haar doel afstaande keepster van Ter Leede in de rechter kruising van het doel, 2-1. Jill Wilmot heeft net voor het rustsignaal nog een kans om alleen voor de keepster van Stedoco de 3-1 te maken maar helaas gaat haar lobje net naast het doel en zo gaan de dames de rust in met een terechte 2-1 voorsprong voor Ter Leede.

In de 2e helft heeft Ter Leede de wind in de rug en mede daardoor komen de passes wat moeilijker aan, de ballen gaan vaak net even te hard op het snelle kunstgras. De wedstrijd is wat rommelig aan het worden Ter Leede zet teveel aanvallen op door het midden in plaats van over de vleugels en lijdt daardoor ”onnodig” veel balverlies. In de 55e minuut wordt Roxanne Koopman gewisseld en voor haar in de plaats komt Marieke Goeree die op de links buiten plaats gaat spelen. Marieke valt erg goed in en probeert met individuele acties de achterhoede van Stedoco onder druk te zetten. In de 70e minuut krijgt Marieke Goeree de bal vanuit het middenveld aangespeeld en vanaf de hoek 16 meter gebied krult ze de bal met veel gevoel en precisie in de rechter bovenhoek, 3-1.

Na dit doelpunt wordt Kim Zethof gewisseld (71e minuut) en Anne-Sophie Bakker neemt haar plaats op de rechtsbuiten positie in. Trainer-coach Rikkers had vandaag een goede “gelukkige” hand van wisselen, in de 78e minuut wist Anne-Sophie Bakker uit een corner van Stephanie de Lange uit een scrimmage de 4-1 van dichtbij in te schieten en zo de 4-1 op het scorebord te zetten. De wedstrijd werd na dit doelpunt verder zonder veel bijzonderheden professioneel uitgespeeld door Ter Leede en zo kunnen er weer 3 punten toegevoegd worden aan het totaal.

Dames gefeliciteerd met de overwinning en de ongeslagen status, tot volgende week dan moeten jullie de strijd aangaan tegen het op de derde plaats staande Buitenveldert in Amsterdam, succes.

Verslag van Ste.Do.Co.
Door Jan Koppenol

Een zwarte dag voor Ste.Do.Co.

Onder erbarmelijke omstandigheden werkten beide teams een duel af in de Topklasse van de vrouwencompetitie. Het mag een wonder heten dat beide teams er nog een aardig duel van wisten te maken, want temperaturen net boven nul en striemende regen maakten het niet bepaald aangenaam in Sassenheim. Titelkandidaat Ter Leede begon zoals gebruikelijk met een goed positiespel waarbij de bal rustig rond werd gespeeld in de volle overtuiging dat dat vanzelf kansen zou gaan opleveren. Ste.Do.Co. moest het hebben van snelle uitbraken via de snelle spitsen Danielle Vermeulen en Lotte Coerts. Aan beide zijden vielen er echter nauwelijks kansen te bewonderen, maar dat veranderde in de 23e minuut.
Michelle Vrieling werd knap vrij gespeeld in het strafschopgebied en zij schoot onberispelijk binnen. Voordat Ste.Do.Co. goed en wel van de klap was bekomen, had Roxanne Koopman de score al verdubbeld: 2-0. Daarna herpakte Ste.Do.Co. zich en Sanne Brand scoorde vanaf 20 meter onhoudbaar in de kruising, waarmee de 2-1 ruststand werd bereikt.

Na rust ging Ste.Do.Co. verwoed op zoek naar de gelijkmaker, maar de Hoornaarse vrouwen slaagden er niet in doelrijke kansen te creëren, maar ook Ter Leede wist geen enkele doelrijke kans te verschaffen. In de 70e minuut sloeg het noodlot voor Ste.Do.Co. toe:
Michelle Karsdorp, die enkele jaren geleden al haar kruisbanden had afgescheurd, kwam na een sprong zo ongelukkig terecht, dat haar knie het weer begaf. Haar pijnkreten leidden ertoe dat de Ste.Do.Co. vrouwen zodanig aangeslagen waren, dat ze het spel wilden onderbreken, maar daar trokken zowel de scheidsrechter als de Ter Leede speelsters zich niets van aan en ze scoorden de 3-1. Het zal duidelijk zijn dat voor de Ste.Do.Co. speelsters gewoon doorspelen er niet meer inzat en dat er daarna de 4-1 nog op het scorebord kwam interesseerde aan Ste.Do.Co. zijde niemand meer.

Opstelling Ter Leede:
J. Vreugendhil; D. in ’t Veld, C van Loe, M. van Hogendam, M. Joore; M. van Dijk, J. Wilmot, S. de Lange; R. Koopman (55e minuut M. Goeree), M. Vrieling, K Zethof (71e minuut A-S. Bakker).