A+ R A-
Wedstrijdverslag: Team Alkmaar / Sportstars - Drachtster Boys | Ronde 21 | Eredivisie Zaal 2015-2016

Team Alkmaar / Sportstars - Drachtster Boys
2 8

Wedstrijddetails

Wedstrijddatum: vrijdag, 08 april 2016
Aanvangstijd: 21:15 u


 Samenvatting

Zaalvrouwen Drachtster Boys zeker van play offs na overwinning
Door Kim Gall

 

Afgelopen vrijdag reisden de zaalvrouwen van Drachtster Boys af naar de rode lantaarndrager van de eredivisie, Dansschool Biersteker/Plubos. Bij winst  zou Drachtster Boys zich definitief plaatsen voor de play offs. Dansschool Biersteker/Plubos wordt al het hele seizoen geteisterd door blessures en staat onderaan de ranglijst.

 

Waar Drachtster Boys vorige week in Amsterdam stond te slapen bij de aftrap en de bal al na vijftien seconden achter keepster Teuny Bosma lag, begon het deze week wel scherp en stond het zelf binnen een minuut op voorsprong. Marleen Reenders schoot op doel. Keepster Elisa Hartog liet de bal los en Esther van Toledo was er als de kippen bij om de bal binnen te schieten; 0-1. Een minuut later kon Vera Veelers met de bal opstomen en vrij inschieten in de verre hoek; 0-2. Drachtster Boys speelde veel beter dan tegen Zuidoost United en bleef goed combineren. Vera Veelers zette een 1:2 op met Lotte Donath maar kon de bal net niet meer lekker inschieten waardoor Hartog redding kon brengen. Halverwege de eerste helft schoot Esther van Toledo goed binnen op aangeven van Sanne Bijlstra uit een corner; 0-3. Shannon Viet punterde even later maar net naast. Even later had Viet oog voor Jessie Prijs bij de tweede paal.. Zij hoefde alleen maar een voetje tegen de harde voorzet van Viet aan te zetten om te scoren; 0-4.

 

Lotte Donath kreeg hierna twee kansen om te scoren, maar zag haar schot gestopt worden door Hartog en miste de bal op een haar na bij de tweede paal. In de 19e minuut was het wel raak voor Donath. Esther van Toledo schoot na een goede actie door de benen van Hartog. De bal kwam hierdoor voor de voeten van Donath en scoorde; 0-5. In de laatste minuut voor de rust deed Dansschool Biersteker/Plubos iets terug via een snelle counter na balverlies van Drachtster Boys. Myrusha Victoria wist Teuny Bosma te passeren; 1-5.

 

In de tweede helft ging Drachtster Boys op zoek naar de dubbele cijfers. Jessie Prijs schoot op keepster Hartog na een goede combinatie door het midden. In de 26e minuut speelde Sanne Bijlstra de bal hard in op Sylvia van der Geest in de cirkel. Zij liet de bal slim lopen waardoor de bal het doel in ging; 1-6. Eén minuut later was het Lotte Donath die alert reageerde nadat Elisa Hartog een schot van Esther van Toledo op de bovenkant van de lat bokste. Donath werkte de omlaag gekomen bal het doel in; 1-7. Vera Veelers schoot een bal naast na een goede aanval van Drachtster Boys. Halverwege de tweede helft mocht Jocelyn Louhatapessy zomaar doorlopen en scoren; 2-7. In de 32e minuut stelde Esther van Toledo na een goede actie Marleen Reenders in staat om te scoren; 2-8. Hierna volgenden er nog kansen voor Prijs (op de kruising), Viet (teenlengte te kort) en Veelers (over) om de dubbele cijfers op het bord te zetten, maar gescoord werd er niet meer.

 

Met deze overwinning is Drachtster Boys zeker van deelname aan de play offs. De overige 3 ploegen die zich eveneens plaatsten zijn; Pernis, Os Lusitanos en KTP Nieuw Roden. Welke ploegen er tegen elkaar zullen strijden in de play offs wordt de komende speelronde(s) duidelijk. Volgende week is Drachtster Boys vrij en de week daarna, op 22 april, speelt het in Drachten tegen KTP Nieuw Roden. Dan is de eind ranking bekend en starten de play offs op 29 april. De nummer 4 speelt dan tegen de nummer 1 en de nummer 3 speelt tegen de nummer 2.


 

Dansschool Biersteker/Plubos VR1 – Drachtster Boys VR1:     2-8

Selectie Biersteker/        Elisa Hartog, Angela Slisser, Lisette Pipping, Nathalia
Plubos:    Santibanez Vargas, Maxime Braaksma, Salouha Ibrahimi, Myrusha Victoria, Jocelyn Louhatapessy.

 

 

Selectie Drachtster Boys:    Teuny Bosma, Sanne Bijlstra, Marieke van Toledo, Marleen Reenders, Shannon Viet, Esther van Toledo, Vera Veelers, Lotte Donath, Sylvia van der Geest, Jessie Prijs.