Met Engeland en Ierland in de poule, was het duel tegen Hongarije er vooral één waarbij de ploeg aan de doelpunten moest werken. De eerste minuten verliepen in dat opzicht voorspoedig voor Oranje. Fenna Kalma mikte de bal al na vijf minuten binnen en twee minuten later werkte Nathalie van den Heuvel de bal tegen de touwen.

‘Allemaal mooie goals’

Een voortvarend begin voor Oranje dus. ,,Beiden waren ook nog eens hele mooie goals”, aldus Van Kortenhof, die zag dat de eerste aanval over vier schijven na een strakke pass van Pien de Beer door Kalma binnen gegleden werd. De tweede volgde na een interceptie door Van den Heuvel. ,,En dat terwijl Hongarije heel ingezakt speelde en het veld ook nog eens slecht was. De bal rolde alle kanten op”, zag Van Kortenhof. Het weerhield Kalma echter niet na een half uur een corner binnen te koppen: 3-0. Nog voor rust gleed Van den Heuvel ook de voorzet van De Beer binnen, waardoor de ploeg ging rusten met een riante 4-0 voorsprong.

Na de pauze zette Van Velzen weliswaar de 5-0 op het bord, maar kreeg Oranje ook een tegentreffer te verwerken. Na een diepe bal van de Hongaarse van de keepster werd een terugspeelbal van Onder 17 onderschept en binnengeschoten. ,,Dat was zonde. Ook een leermoment, want het was niet nodig”, vertelt Van Kortenhof. ,,Buiten dat waren we zeer tevreden met het resultaat en de wedstrijd.”

EK in IJsland

Nederland moet in de poule ook nog afrekenen met Engeland en Ierland. Zaterdag treft het om 16 uur Nederlandse tijd het thuisland, dat met 2-0 te sterk was voor Engeland. Op dinsdag zijn om 13 uur de Engelse speelsters de tegenstander. Liefst 24 landen, verdeeld over zes poules, strijden om zeven EK-tickets. De zes poulewinnaars en de beste nummer twee plaatsen zich voor het eindtoernooi. Het EK in IJsland vindt plaats van 22 juni tot 4 juli.