FC Twente wint ook van Hibernians

Met een ruime zege op het Maltese Hibernians behaalden de Twentse vrouwen hun 2e overwinning in het Kwalificatietoernooi. Het werd maar liefst 9-0. Het Hongaarse Ferencvarios won met 2-0 van Konak. FC Twente dus nu 1e in de rangschikking, maar zullen het zondag moeten opnemen tegen Konak.

Coach Tommy Stroot had zijn team op vijf plaatsen gewijzigd. Vergeleken met de 1e wedstrijd begon hij zonder Maud Roetgering, Danique Kerkdijk, Siri Worm, Lenie Onzia en Renate Janssen.

Nieuw in de basis voor vandaag waren Lineth Beerensteyn Anouk Borgman, Licia Darnaud, Kristina Erman en Zoi van de Ven.

In de basis voor deze wedstrijd stonden: 22. Barbara Lorsheyd(GK), 03. Marushka Waldus, 06. Marthe Munsterman (C), 07. Lineth Beerensteyn, 09. Ellen Jansen, 10. Jill Roord, 12. Anouk Borgman, 14. Licia Darnoud, 15. Kristina Erman, 17. Eshly Bakker, 20. Zoi van de Ven.

Kort verslag

Een op vijf plaatsen gewijzigd team, vergeleken met de 1e wedstrijd, startte de 2e kwalificatiewedstrijd. In de 4e minuut moest Barbara Lorsheyd al haar best doen om het doel schoon te houden met een corner als gevolg en daaruitvandaan een schot naast het doel. Langzaam maar zeker neem FC Twente het initiatief over en moest de Maltese keepster de eerste safe maken. Verschillende vrije trappen zijn genomen, het gaat er pittig aan toe, te pittig volgens de Zweedse scheids Tess Olofsson want zij geeft in de 11e en 16e minuut geel aan 2 Maltese speelsters. In de 26e minuut is het raak, nadat Lineth een vrije trap mocht nemen scoorde Ellen Jansen de 1e treffer in de wedstrijd en 5 minuten daarna ligt de 2e er al in, nu gescoord door Kristina Erman.

In de slotfase is FC Twente in de aanval en mag een paar corner nemen, Licia Darnoud is gevaarlijk voor het doel maar krijgt de bal er niet in, dat doet Dionne Tonna van Hibernians wel, zij scoorde in eigen doel en het staat nu 3-0 voor FC Twente en dat is tevens de ruststand.Twee wissels in de formatie van FC Twente, Cheyenne van den Goorbergh en Renate Jansen zijn er in gekomen en Zoi van de Ven en Eshly Bakker bleven achter in de kleedkamer.

FC Twente gaat meteen weer in de aanval, de Maltese keepster verwerkt de bal tot corner en Jill Roord neem deze.  En meteen daarna weer een corner die niets opleverde. Lineth Beerensteyn stond buitenspel en Jill Roord kreeg een doelrijpe kans. Het wachten is op de 4e goal, want de een na de andere Twente speelster schiet net naast, over of op de keeper. En ja hoor, daar is hij dan, in de 59e minuut schiet Lineth Beerensteyn op aangeven van Ellen Jansen de 4-0 en 2 minuten later de 5-0 binnen.

Ondertussen (in de 70e minuut) scoorde Ferencvaros de 1-0 tegen Konak Belediyespor en zette FC Twente haar laatste wissel in, Sabrine Ellouzi komt erin en Jill Roord verlaat het veld. Na de wissel gaat FC Twente rustig door met corners nemen en aanvallen en staat Sabrine meteen al buitenspel.  Ferencvaros komt op 2-0. In de 82e minuut assisteerde Cheyenne van den Goorbergh bij de 6e goal gemaakt door Maruschka Waldus en nu gaat het ineens snel,

In de 83e min. schiet Lineth Beerensteyn haar 3e goal binnen, de 8-0 wordt gescoord door de net ingevallen Sabrine Ellouzi en de 9-0 komt op naam van alweer Ellen Jansen. Barbara Lorsheyd heeft het met uitzondering van de 1e minuten erg rustig gehad en haar doel mooi schoon gehouden. Dit betekende zoveel als; dat FC Twente de 1e plaats in de poule heeft overgenomen.