Wedstrijdverslag: FC Gelre - Zuidoost United | Ronde 15 | Eredivisie Zaal 2012-2013

Door Tonnie Rutten - FC Gelre

In Wehl werd vrijdagavond de wedstrijd tegen Zuidoost United uit Amsterdam gespeeld.

Na 3 minuten was het al raak voor de gasten uit Amsterdam. Na een diepe bal miste Wendy Tiemes eerst voor FC Gelre, in de tegenaanval die volgde kon Deborah Sylvia Gondorf de 0-1 scoren. FC Gelre was de eerste helft meer aan de bal en speelde de bal goed rond. Dit leidde onder meer tot een bal voorlangs door Naomi Toussaint en een voorzet van Wieke Wassink die door Salina de Kok op de doellijn net niet in het doel kon worden gewerkt. Zuidoost United speelde vooral op de counter met haar snelle speelsters. Een aantal doelpogingen van Wendy Tiemes leidden niet tot resultaat. In de 12e minuut moest Jantien Wanrooij haar doel uitkomen. In het duel dat volgde aan de zijlijn met Deborah Sylvia Gondorf zag menigeen een overtreding volgen. De scheidsrechters lieten echter doorspelen waardoor Deborah Sylvia Gondorf de 0-2 in het lege doel kon schieten. Na 15 minuten zagen we eindelijk resultaat uit het spel van Gelre komen. Wieke Wassink speelde op Naomi Toussaint, die kapte de bal en schoot met links de bal in de linkerhoek: 1-2. Twee minuten later was het alweer raak voor Gelre. Naomi Toussaint speelde vanaf het midden naar Wieke Wassink die vanaf haar linksvoor positie de bal voor het doel bracht. Salina de Kok kon daar vrij in het doel schieten, 2-2. Voor de rust viel ook nog de 3-2. Een corner van Barbara Roemeon werd door de inlopende Wendy Tiemes met links ingeschoten.

De tweede helft begon precies gelijk aan de eerste helft. Door weer een counter en diepe bal van Zuidoost United was het weer Deborah Sylvia Gondorf die in de 2e minuut scoorde, 3-3. Hierna was het de beurt voor Wieke Wassink van FC Gelre. In de 5e minuut schoot ze eerst hard vanaf rechts de bal in het doel (4-3) en in dezelfde minuut schoot ze vanaf de linkerkant de bal achter keepster Lies Kols het doel in: 5-3. Gelre bleef mooie combinaties maken, maar moest attent blijven op de snelle tegenaanvallen van Zuidoost United. In de 10e minuut dan toch weer de aansluitingstreffer, ditmaal was het Dionne Duijker die alleen voor Jantien Wanrooij kwam te staan en de 5-4 binnen kon tikken. Hierna volgden nog kansen voor Naomi Toussaint, die de bal uit de hoek getikt zag worden door Lies Kols en Wendy Tiemes die de bal naast tikte na weer een mooie aanval. Maar ook Jantien Wanrooij moest nog enkele malen voor Gelre de bal uit het doel houden. In de voorlaatste minuut maakte Gelre een einde aan de spanning. Na een pass van Wendy Tiemes kon Frederique Smit voor Gelre de 6-4 binnenschieten.

Statistiek

Locatie: Sporthal Beatrixcentrum te Wehl

Selecties

FC Gelre:
Jantien Wanrooij (keepster), Wendy Tiemes, Astrid van der Zijden, Salina de Kok, Barbara Roemeon, Frederique Smit, Naomi Toussaint, Wieke Wassink, Joop Koers (coach)