Wedstrijdverslag: AORC /Lebo Vastgoed - Dansschool Biersteker | Ronde 17 | Eredivisie Zaal 2012-2013

Door Bert van Hemert

Hoewel er toch vlak voor de wedstrijd 3 afzeggingen waren, betreffende het team wat in principe zou spelen, kon Bert van Hemert, toch wel weer een redelijk team op de been brengen. De afzeggingen waren Daniëlle Buis, Lisa de Groot en Yentl Reinderts. Gelukkig kon Bert van Hemert, de oude bekende Bianca Zeeman toevoegen aan het team.
Deze wedstrijd was zeer belangrijk voor Dansschool Biersteker. Als deze wedstrijd verloren zou worden, zou Dansschool Biersteker echt vast op de laatste plaats staan.
De speelsters waren dan ook erg gemotiveerd, maar dat gold ook voor de AORC speelsters. AORC begon sterk. Eline Roet moest direct al twee schoten keren van Ilonka Sloote en Ilja van der Deure. Maar het was toch Sue-Ranie Hok-A-Hin die in de 3e minuut uit het niets met een afstandsschot 0-1 scoorde.

Een minuut later was het weer Eline Roet, die een schot van Ilja van der Deure op geweldige wijze stopte. Ook ontsnapte Dansschool Biersteker in de laatste seconde van de eerste helft door een geweldig schot op de paal, van weer Ilja van der Deure.
Aan het begin van de tweede helft was Dansschool Biersteker nog steeds erg gespannen.
De 0-1voorsprong was nog steeds erg schraal, en gaf nog geen enkele zekerheid. Zeker niet toen Eline Roet weer een aantal malen handelend moest optreden op schoten van Samantha Revet, Ilonka Sloote en Ilja van der Deure. Dansschool Biersteker bleef echter gecontroleerd spelen, en het was in de 6e minuut een goede voorzet van Bianca Zeeman op Sue-Ranie Hok-A-Hin, die Sue –Ranie beheerst af rondde.0-2. De spanning was er toen enigszins af, en zeker, toen er weer een goede combinatie was tussen Yesmin Doeschot en Bianca Zeeman. Bianca Zeeman schoot in de 10e minuut de bal vanaf rechts met één beweging snoeihard achter Margriet Kempenaar. 0-3. Dansschool Biersteker zat op rozen, en dacht de punten al binnen te hebben, maar Sue-Ranie dacht in de 12e minuut een slimme bal door het midden te spelen, maar deze werd zeer goed onderschept door Rosanna Proost, die een één –twee maakte met Samantha Revet, die haar de bal op maat terug gaf en Rosanne Proost scoorde beheerst.1-3. De spanning was toen weer terug, maar dit duurde maar even. In de 15e minuut onderschepte Stefanie Hand de bal, en kon doorlopen naar het doel van Margriet kempenaar, en liet haar kansloos. 1-4 In de allerlaatste seconde was het zelfs nog Sue-Ranie Hok-A-Hin, die zelfs de 1-5 er in frommelde.
Voor Dansschool Biersteker waren de belangrijke punten binnen, en AORC mag volgende week proberen, om met de inhaalwedstrijd tegen FSG voor de boeg, weer gelijk te komen.