Wedstrijddatum: zaterdag, 01 september 2012

doelpunt Min.  ::<br />Anne Bosveld doelpunt Min.  ::<br />Maud Roetgering

doelpuntAnne Bosveld
doelpuntAniek Schepens

Nederlaag Fortuna Sittard Vrouwen tegen ATC ’65
Door Pierre Hensgens

De vrouwen van Fortuna Sittard zijn de competitie 2012/2013 niet goed begonnen. Tegen het jeugdige ATC ’65 had men geen schijn van kans. ATC ’65 was de gehele  wedstrijd sneller en het voetbal was goed verzorgd. Het eerste half uur had ATC ’65 goede kanssen door Anne Bosveld (2x), een keer schoot zij de bal in de voeten van de meeverdedigende Annika Pluymen en een keer was Katja Demacker op haar hoede. Josien Jansen schoot hoog over en in de 37e minuut zou ATC ’65 verdiend op voorsprong komen. Een snelle aanval over rechts werd vanaf de achterlijn voorgegeven en Anne Bosveld was er als de kippe bij om de bal in te tikken 0-1.Op slag van rust kreeg ATC ’65 nog een kans op 0-2 maar de kopbal van Vera Berends werd door Katja Demacker gekeerd.

Na rust bleven de Fortuna Sittard vrouwen tegen zich zelf vechten en met wissels van Soraya Gulpen voor Liv Aerts, Gwen Kuijer voor Mayke Ploemen en Charlotte Schings voor Vera Wanrooy wilde men het getij keren maar ATC ’65 bleef counteren en in de 84e minuut zou men de genadeslag toedienen.In de achterhoede werd de bal op rechts niet goed weggespeeld en Maud Roetgering schoot vanaf de rand van het zestienmetergebied op het doel en de bal werd van richting veranderd en via de grond ging de bal achter Katja Demacker 0-2. Fortuna Sittard bleef een beter resultaat zoeken en in de blessuretijd kon Aniek Schepens op aangeven van Charlotte Schings de bal via de lat achter Kim van der Werff schieten 1-2.

Beloften Vrouwen winnen eerste wedstrijd
Bron tekst website FC Twente

ATC’ 65 VR1 / Beloften FC Twente Vrouwen heeft zaterdagmiddag haar eerste competitiewedstrijd tegen regerend kampioen Fortuna Sittard gewonnen. In Sittard werd het 1-2 door goals van Anne Bosveld en Maud Roetgering.

Het eerste kwartier van de wedstrijd verliep wat stroef voor de Beloften, maar daarna wisten de Tukkers de wedstrijd goed te controleren. FC Twente was de ploeg die de meeste aanvallen en kansen wisten te creëren. Het was dan ook weinig verrassend dat FC Twente in de 37e minuut de verdiende openingsgoal scoorde. Vera Berends maakte een prima individuele actie bij de achterlijn van Fortuna, waarna ze de bal meegaf aan Anne Bosveld, die op haar beurt de bal prima binnentikte.

Na de rust was wederom FC Twente de bovenliggende partij in de wedstrijd. De Tukkers wisten het spel van de thuisploeg goed te ontregelen door een goed georganiseerde verdediging en snelle counters. In de 87e minuut werd de score door een mooie goal van Maud Roetgering uitgebouwd en leek de strijd gestreden. Toch wist Fortuna Sittard in blessuretijd de verdediging van FC Twente een keer goed te verrassen en bracht het de achterstand terug tot 1-2.
Goede opsteker
Trainer Joost du Gardijn was na de wedstrijd erg te spreken over zijn ploeg. ‘Het is een uitstekende start om de eerste competitiewedstrijd af te sluiten met een mooie overwinning op de kampioen van vorig seizoen. Een overwinning als deze schept veel vertrouwen binnen de ploeg en is een goede opsteker voor de komende wedstrijden.’