Wedstrijdverslag: The Knickerbockers 1 - RKHVV 1 | Ronde 4 | Topklasse 2012-2013

Tijdlijn

doelpunt Min.  ::<br />Pauli Traa doelpunt Min.  ::<br />Maxime Jackson eigen doelpunt Min.  ::<br />Floor Egberts
geel Min.  ::<br />Michelle Laan, van der geel Min.  ::<br />Roxanne Rhee, van der geel Min.  ::<br />Caroline Filippo doelpunt Min.  ::<br />Marieke Ottele, van

Door Anne Garretsen

Na een lange bus reis trappen de twee gepromoveerde clubs uit de Hoofdklasse om 14.30u af in Groningen voor de vierde wedstrijd in de Topklasse.

RKHVV probeert op het hobbelige gras op te bouwen, maar wordt snel en fel onder druk gezet door The Knickerbockers. De eerste aanval is voor RKHVV, Rox opent goed op Diede die haar directe tegenstander uitspeelt, maar wordt dan gestopt door de centrale verdediger van TKB. De bal belandt bij Carolien die een goede steekbal geeft op Suus, maar haar schot wordt geblokt door de keeper.

Uit de counter van TKB ontstaat een gevaarlijke situatie voor de goal van HVV. Anke loopt goed mee met de spits, maar zij komt toch tot een schot. Anne raakt de bal nog wel, maar kan niet voorkomen dat de bal nog richting doel rolt. Gelukkig weet Renee met een sliding de bal voor de lijn weg te werken.

TKB zet vroeg druk op de opbouw van HVV en de meiden uit Huissen hebben hier moeite en worden soms afgetroefd op felheid. Dit leidt een paar keer tot een corner voor TKB. In de 8ste minuut weten de studentes uit Groningen de bal uit een corner in de goal te koppen. 1-0.

HVV komt het eerste half uur niet lekker in het spel, maar weet daarna een paar kleine mogelijkheden te creƫren. Geke opent goed op Carolien, maar ziet haar harde schot voorlangs gaan. In de 37ste minuut gaat linksback Marieke P goed door en weet de achterlijn te halen. Ze zet de bal voor en kan door Jodie worden binnen getikt. 1-1.

Vlak voor rust weet TKB nog twee keer gevaarlijk te worden door een harde vrije trap die goed wordt overgetikt door Anne. Uit de corners die volgen valt helaas weer een tegen doelpunt. 2-1. 41ste minuut.

Na rust gaat HVV er vol voor want dat is nodig om hier drie punten te pakken. Dit lijdt meteen tot een doelpunt in de 48ste minuut. Marieke van O opent op Carolien die een diepe bal speelt op Diede. Zij maakt een actie en weet bij de tweede paal Marieke van O te vinden die zo de 2-2 binnen schiet.

Nog geen minuut later kijkt HVV alweer tegen een achterstand aan. Bij een aanval van TKB komt keepster Anne uit om de bal op te pakken, maar blijkbaar gemist door de scheidsrechter wordt zij door een knie geraakt tegen het hoofd en laat daardoor de bal los. Zo kan TKB makkelijk binnenschieten en staat het in de 49ste minuut alweer 3-2 voor de club uit Groningen.

HVV zet alles op alles om nog een punt mee naar Huissen te nemen. Er komen helaas geen uitgespeelde kansen meer, maar wel wat kleine mogelijkheden. In de 69ste minuut wordt Anke Elbers vervangen door Michelle van der Laan. Bij een vrije trap van HVV belandt de bal over de doellijn, maar de scheids die er naast stond geeft tot ieders verbazing geen doelpunt. Zelfs de speelsters van TKB liepen al terug om af te trappen, maar de scheids bleef bij zijn standpunt. In de 85ste minuut moet Marieke P helaas geblesseerd het veld verlaten, Arte Brueren vervangt haar. HVV blijft druk zetten en TKB komt er af en toe nog gevaarlijk uit met een counter, maar er verandert niks meer aan de stand.

Zo moet HVV helaas de lange terug reis naar Huissen maken zonder punten. Volgende week thuis weer knallen tegen Fortuna Sittard!