VV Maarssen speelt geen hoofdklasse meer

Onze reporter Andrew Jacobs was gisteren op sportpark Daalseweide waar vv Maarssen het 1-0 verlies van vorige week in Wehl tegen FC Gelre goed diende te maken dus taak was om sowieso 2x te scoren om de finale te bereiken.

vv Maarssen had in de beginfase op voorsprong kunnen komen maar Duende van Burik kreeg de bal tot 2x toe niet in het doel. Daarna was het weer Duende die probeerde met een schot maar FC Gelre keepster Manon de Waard wist deze bal tot hoekschop te verwerken die echter niets opleverde, op dat moment was er maar 1 ploeg die de kansen kreeg en dat was de thuisclub.

Vlak daarna was er balverlies op het middenveld door vv Maarssen waar de bal snel naar voren ging en Wieke wassink met een mooi doelpunt de gasten op een 0-1 voorsprong bracht, ja als de bal er aan de ene kant niet in gaat dan valt de bal aan de andere kant in het netje.

Daarna nam vv Maarssen weer het initiatief maar topscoorster Marieke Baas kon tot 2x toe de bal niet over de lijn krijgen en even daarna floot de scheidsrechter voor het rustsignaal.
Taak voor vv Maarssen om 2x te scoren en dan alsnog een verlenging uit het vuur te slepen.

De thuisclub probeerde het maar de bal wilde er maar niet in zo ook de vrije trap van Lianne Grin niet die door de Waard tot hoekschop werd getikt. Maar vlak daarna viel dan eindelijk de verdiende gelijkmaker het was Marjolein Verkruijsse die de bal over de lijn kreeg. Daarna een paar onnavolgbare bewegingen van Sarina Pua maar ze kreeg de bal niet in het doel.

Daarna was het FC Gelre waar Larissa Bijmolt de bal op de paal schoot, even daarna was het Linda van der Meijden van de thuisclub die over het doel schoot maar de grootste kans die viel in blessuretijd waar via een goede aanval de bal vanaf rechts voor het doel werd gebracht maar naast het doel werd gekopt. Dat had de 2-1 moeten zijn en daarna dus verlenging maar zover kwam het niet, de scheidsrechter floot voor het eindsignaal en zo zal vv Maarssen een stap terug moeten doen naar de 1e klasse en zal FC Gelre de finale gaan spelen tegen Amstenrade.

Na de wedstrijd had onze reporter een interview met beide doelpuntenmaaksters, Marjolein Verkruijsse van vv Maarssen en Wieke Wassink van FC Gelre.

Wedstrijd: VV Maarssen - FC Gelre
Datum: zondag 21 mei 2017
Locatie: sportpark Daalseweide
Betreft: Nacompetitie
Ruststand: 0-1
Eindstand: 1-1
Reporter: Andrew Jacobs