doelpunt Min.  ::<br />Kitty Oerbekke doelpunt Min.  ::<br />Angenita Lemstra
doelpunt Min.  ::<br />Roos Havermans doelpunt Min.  ::<br />Bibi Cox

doelpuntAngenita Lemstra (1x)
doelpuntKitty Oerbekke (1x)

Verslag van Ste.Do.Co.
Door Jan Koppenol

Ste.Do.Co. pakt eerste punt   Voor de meegereisde Stedoco supporters die ook de eerste competitiewedstrijd hadden bijgewoond, zullen de eerste vijf minuten een soort déjà-vu gevoel hebben opgeroepen: evenals vorige week ontstond de eerste tegengoal door geklungel achterin. Voordat de wedstrijd goed en wel begonnen was had Angenita Lemstra uit een penalty de stand op 1-0 gebracht. Na deze domper trok Stedoco furieus ten aanval om de opgelopen achterstand snel teniet te doen en er ontstonden dotten van kansen voor Sanne Brand, Lotte Coerts, Marlies Koppenol en Kelly Bogaerts, maar kansen creëren is één ding, ze verzilveren is heel wat anders. Bij dit soort gelegenheden bleek het gemis aan echte spitsen; Danielle Vermeulen (kapotte meniscus) en Bibi Cox (nog niet helemaal wedstrijdfit).

In de 25e minuut werd Sanne Brand onreglementair gevloerd in het strafschopgebied: penalty. Toen besloot de matig leidende scheidsrechter Slaghekke tot een drinkpauze van een paar minuten, daarmee de druk opvoerend voor de penaltynemer Esther Lakerveld. Voor vriend en vijand was dit een onbegrijpelijke beslissing en de afloop liet zich raden: de penalty werd gestopt door de uitstekend keepende Maxime Welten. Ook Be Quick kreeg nog een aantal aardige kansen, maar ook Anouk Bourgogne en Jonneke Sterk konden het doel niet vinden.

In de tweede helft nam Stedoco het middenveld van Be Quick over en opnieuw dwong de ploeg van coach Janny Timisela kansen af, maar pas in de 56e minuut werd de gelijkmaker gemaakt door Roos Havermans die een penalty verzilverde, toegekend na een handsbal. In de 65e minuut werd Bibi Cox ingebracht voor de licht geblesseerde Denise van Gessel en zij liet meteen zien over spitscapaciteiten te bezitten. Haar eerste schot ging nog naast; dit had voor Be Quick een soort wake-up call moeten zijn om haar extra goed in de gaten te houden, maar dat deed de verdediging van Be Quick niet. Bibi werd in de 75e minuut aan de rand van het strafschopgebied vrijgespeeld en zij schoot de bal beheerst in de benedenhoek: 1-2. Lang kon Stedoco niet genieten van deze verdiende voorsprong. Uit een corner mocht Kitty Oerbekke van dichtbij ongehinderd binnenkoppen: 2-2. Daarna kreeg Stedoco nog een aantal mooie scoringskansen, maar een doelpunt viel er niet meer.

Met deze stand kreeg Stedoco iets te weinig, maar met een punt valt er te leven.