Wedstrijddatum: zaterdag, 24 september 2011

doelpunt

Verslag RKTSV
    Door Jos Butink

RKTSV alleen aan kop
    Na de 5-4 overwinning op promovendus Buitenveldert uit Amsterdam en het gelijke spel van Saestem tegen Ter Leede, staat RKTSV alleen aan top in de Dames-Topklasse met 10 punten uit 4 wedstrijden.
    Het 1e kwartier van de wedstrijd was aftasten en juist toen RKTSV  het heft in handen leek te nemen, scoorde Buitenveldert. De verdedigers van RKTSV stonden veel te ver uit elkaar, gaven daardoor geen rugdekking en de verdedigende middenvelders waren met aanvallen bezig. Het middenveld werd razendsnel overgestoken en het was Mandy Faber die in de 20e minuut de 0-1 liet aantekenen.

In de 29e minuut moest Buitenveldert met 10 vrouwen verder na een rode kaart voor Rozemarijn Veldhuis wegens het neerleggen van de doorgebroken Sanne Schoenmakers. Buitenveldert trok zich massaal terug en loerde op de counter. Zo kwam Buitenveldert enkele minuten later ook op 0-2. Het was bijna een kopie van de 0-1. Het middenveld werd weer super snel overgestoken, de Kerkraadse verdediging bleef na vermeend buitenspel staan en het was wederom Mandy Faber die scoorde. Nog voor rust scoorde RKTSV tegen. De voorzet van Loes Butink was precies op maat en Sanne Schoenmakers legde de bal perfect in het doel 1-2, tevens ruststand. In de 44e minuut kreeg Shirley Kocacinar een gele kaart voor opmerkingen aan het adres van de scheidsrechter na alweer een overtreding op haar.

Na de rust een zelfde beeld. RKTSV bleef de aanval zoeken, maar verwaarloosde daarbij nog steeds de verdediging. Hierdoor was het weer Mandy Faber die de te zachte  terug kopbal van Loes Butink nog voor Katja Demacker kon onderscheppen  en in de 50e minuut de 1-3 scoorde. In het laatste half uur  nog 5 doelpunten en 2 gele kaarten wegens behoorlijke tackels v an de zijde van Buitenveldert.  Eerst was het Mayke Ploemen in de 62e minuut, welke zelf de bal op het middenveld veroverde en van 20 meter uithaalde, de bal werd onderweg nog van richting veranderd, en belande buiten bereik van Linda Hus in het doel, 2-3. Hierna was toch Buitenveldert  weer aan zet. Nu was het Lorraine Prada die iedereen te snel af was en de 2-4 scoorde.

In de 73e minuut geel voor Joice Overkleeft. Toch bleef RKTSV in zich zelf geloven en bleef Buitenveldert op eigen helft vast zetten. Wederom Mayke Ploemen scoorde 3-4. Tussen 3 tegenstanders wist ze liggend toch nog haar voet achter de bal te krijgen en deze rolde buiten bereik van een ieder in het doel. In de 82e minuut scoorde de net ingevallen Lianne Esseling na haar 2e balcontact de inmiddels verdiende gelijkmaker, uit een corner van Sharona Demandt, 4-4. In de 89e minuut kreeg Merel de Nes nog geel, waarna in de 90e minuut RKTSV een strafschot kreeg wegens het neerleggen van Sanne Schoenmakers binnen de 16 meter. Hier hield de scheidsrechter de kaarten op zak. Shirley Kocacinar schoot van elf meter de 5-4 onhoudbaar in de touwen. Door diezelfde Shirley had het ook nog even later 6-4 kunnen worden, de lat zat echter in de weg.
    Na 94 minuten floot de goed leidende scheidsrechter Busseniers de laatste keer en was de teleurstelling bij Buitenveldert begrijpelijk.

Verslag SC Buitenveldert
    Door Linda Hus

Vandaag in de bus op weg naar Limburg. Na een flink stuk van Nederland (en heel gek, ook een stuk van België) gezien te hebben, kwamen we ruim op tijd aan op het sportpark van RKTSV. Na rustig omkleden begonnen we aan onze 4de wedstrijd op het hoogste amateurniveau.

Buitenvceldert kwam goed uit de start en zette de tegenstander al snel vast. We speelden ons eigen vertrouwde spelletje en dat zag er in het begin prima uit. Buitenveldert kwam al snel op voorsprong, na een vlotte combinatie via achterhoede en middenveld, stond Mandy klaar om af te ronden, 0-1. Buitenveldert stond op het punt om door te drukken, maar in de 18de minuut kreeg Rozemarijn een rode kaart voor het neerhalen van een doorgebroken speler.

De vrije trap van RKTSV die hierop volgde ging huizenhoog over. Na deze rode kaart was het zoeken in de organisatie voor Buitenveldert. Vrij onverwacht kwamen we in de 25ste minuut zelf op 0-2 voor, weer was Mandy de verdediging van RKTSV te snel af. Vlak voor rust viel er dan toch een tegendoelpunt, een corner van RKTSV werd goed ingekopt.

Na in de rust de organisatie op poten te hebben getrokken ging Buitenveldert vol goede moed de tweede helft in, het speelde tenslotte niet slechter en stond nog steeds voor. De voorsprong werd zelf al snel uitgebouwd. Na een fout in de verdediging van RKTSV was Mandy er als de kippen bij om haar derde goal van de dag te scoren, 1-3.

Na deze 1-3 worden het spel harder. En dat is zeker van allebei de kanten het geval. Ja, wij komen uit Amsterdam, maar dat betekend niet dat onze Limburgse tegenstanders onschuldig zijn. Er volgen tackels over en weer en er hadden een stuk meer gele kaarten kunnen vallen dan de twee die werden uitgedeeld. RKTSV gaat vol op de counter spelen en scoort via een verdediger van Btv de 2-3. Buitenveldert komt niet lang daarna op 2-4 door een doelpunt van invaller Lorraine. RKTSV blijft vol gas geven en Btv kan alleen nog maar de verdediging in. In de laatste 15 minuten scoort RKTSV nog 3 keer, waaronder een penalty, waarvan de speelster van RKTSV zelf zegt dat het een schwalbe is…. En dan ons onsportief noemen….

Maar goed al met al voor de neutrale toeschouwer een leuke wedstrijd waarin veel strijd te zien was. Nog wel even een opmerking, dat het er in het veld heet aan toe gaat oke, je wilt allemaal winnen. Maar dat er toeschouwers langs de lijn wisselspelers die aan het warm lopen gaan beledigen en uit gaan schelden, gaat volgens mij wel wat te ver. Laten we het niet meteen op huidskleur gooien, maar het had er veel van weg.

Maar de ploeg die het meest scoort wint, dus in dit geval is RKTSV de terechte winnaar van dit duel.