A+ R A-
Wedstrijdverslag: Os Lusitanos - ZVV Watervogels'64 | Ronde 8 | Eredivisie Zaal 2011-2012

Os Lusitanos - ZVV Watervogels'64
2 0
(0 : ) (0 : )

Wedstrijddetails

Wedstrijddatum: vrijdag, 11 november 2011
Aanvangstijd: 19:30 u


 Samenvatting

Verslag Os Lusitanos
door Karin Beverwijk

In Amsterdam stond een topwedstrijd op het programma. Het altijd sterk speelend Watervogels kwam op bezoek bij de huidige nummer 1 van de competitie, Os Lusitanos. Twee teams die graag willen voetballen en altijd zorgen voor een spannende, felle, maar ook sportieve wedstrijd. Het thuispubliek en het meegereisde publiek uit Den Helder zaten vroeg klaar voor de wedstrijd.

Om half negen precies was de aftrap. Watervogels deed wat het altijd doet. Met goed veldspel proberen ze de tegenstander mee te lokken om zo ruimte te maken. In balbezit is Watervogels altijd heel zeer gevaarlijk. Os Lusitanos had in het begin moeite met de keuze om mee te lopen met de tegenstander of toch in de zone te blijven dekken. Watervogels speelde in hoog tempo op de helft van de thuisploeg, maar kwam niet echt tot een dreigend schot. Het was Petra Verbeek die de eerste serieuze kans van de wedstrijd had. Maar de keepster van Watervogels redde knap. De tweede kans van de wedstrijd was voor Iris. Zij kon de bal ook niet achter de keepster krijgen toen zij een geweldige steekpass van Gilanne ontving. Daarna was het Bouchra die verrassend uithaalde en ondanks dat een deel van het publiek de goal al telde, kwam deze terecht in het zijnet. Watervogels blijf dreigend in balbezit maar kont net als Os Lusitanos niet scoren.

In de tweede helft wilde Watervogels verder gaan met waar ze gebleven waren. Baltempo hoog en veel beweging zonder bal. De eerste paar minuten lukte dat ook goed. Maar het thuis team had besloten eerder de opbouw van Watervogels te gaan verstoren. Watervogels werd langzaam teruggedrukt en uiteindelijk kwamen er kansen voor het thuis team. Het was daarna ook niemand anders dan Petra Verbeek, die tot die tijd een ongelukkige wedstrijd speelde, de score opende. Door goed werk van Iris kon zij de bal mee geven aan Gilanne. Gilanne speelde de bal mee met Petra en die kon de bal onder de keepster door tikken. In de uiterste poging om de bal te stoppen, raakte de keepster geblesseerd. Net terug gekomen van een blessure was het even stil in de Aristos hal, maar gelukkig kon zij verder spelen. Watervogels wilde de druk opvoeren om de stand gelijk te krijgen, maar het lukte hen niet om de eindpass te geven. De dreigend veldspel, maar geen echte kansen tot dan toe voor de meiden uit Den Helder. Os Lusitanos ging door met vroeg druk zetten waardoor vaak de bal veroverd kon worden. Zo ook bij de 2de goal van de wedstrijd. Met weer goed werk op het middenveld was het wederom de combinatie Gilanne die wederom aan de basis stond van de aanval en Petra die prima afrondde.
In de slotfase van de wedstrijd had Aaike Verschoor geen geluk en belande haar inzet op de paal.

De Amsterdamse formatie blijft de koppositie vasthouden. Volgende week reist het team af naar Sittard voor een ontmoeting met FSG. En de week daarna de echte topper tussen de nummer 1 en de nummer 2 Pernis.