Wedstrijdverslag: Drachtster Boys - FC Gelre | Ronde 8 | Eredivisie Zaal 2011-2012

Zaaldames Drachtster Boys verspelen punten
Met een lampion sfeeractie werden de teams voorgesteld aan het publiek, waarna de wedstrijd van start kon gaan in een redelijk gevulde korfbalhal. FC Gelre begon sterk. In de eerste vijf minuten waren dan ook de kansen voor FC Gelre en na een paar foutjes in de verdediging stond de thuisclub al tegen een 0-2 achterstand aan te kijken (2x Wendy Tiemes).
Daarna herstelde de thuisclub zich. In de negende minuut maakte de sterk spelende Brenda Eefting de 1-2, in de veertiende minuut Vera Veelers de gelijkmaker 2-2 en in de allerlaatste minuut van de eerste helft komen de Boys zelfs op een voorsprong, door een afstandschot van Sylvia van der Geest, op 3-2.

De tweede helft was bijna een kopie van de eerste helft. De Boys begonnen sterk, in de derde minuut maakte Brenda Eefting er 4-2 van, maar daarna was het FC Gelre die opnieuw de regie in handen nam, mede door de sterk spelende zusjes Tiemes, die de verdediging van Drachtster Boys ontregelden. In de vierde minuut maakte Linda Tiemes de aansluitende treffer 4-3 en in de zevende minuut zus Wendy Tiemes de gelijkmaker 4-4.
De Boys probeerden nog van alles, maar niets leek op de afgelopen twee wedstrijden, waarbij alles leek te lukken. Er waren wel een paar kansen, maar elke tegenaanval van FC Gelre was stukken gevaarlijker. Zo maakte Wendy Tiemes in de zestiende minuut het verlies compleet door de 4-5 te maken.

Volgende week speelt Drachtster Boys uit tegen FC Plubos (Alkmaar).

Locatie: Drachten

Scheidsrechters: G. van Tuinen en H.F.B. Bebingh
Wedstrijdsecretaris: J. de Klein

Selectie Dr.Boys ; Teuny Bosma, Jessie Prijs, Atty Eelkema, Brenda Bekkema, Vera Veelers, Alien Vos, Sylvia van der Geest, Marleen Reenders, Brenda Eefting, Annie Postma en Sieta de Vries

Selectie FC Gelre ; Jantien Wanrooij, Celine Ewes, Larissa Bijmolt, Linda Tiemes, Marylin Hup, Naomi Toussaint, Wendy Tiemes en Frederique Smit

Gele kaarten: FC Gelre Celine Ewes

Volgende wedstrijd: FC Plubos - Drachtster Boys Da1