Wedstrijdverslag: FC Gelre - Drachtster Boys | Ronde 3 | Eredivisie Zaal 2017-2018

FC Gelre - Drachtster Boys
5 4

Wedstrijddatum: vrijdag, 06 oktober 2017
Aanvangstijd: 21:30 u

FC Gelre bezorgt Drachtster Boys eerste puntverlies

Vrijdag 6 oktober stond de wedstrijd tussen FC Gelre en Drachtster Boys op het programma. FC Gelre speelde tot nu toe één winst- en één verliespartij. Drachtster Boys won haar eerste drie wedstrijden. Het afgelopen seizoen bleek FC Gelre een moeilijke tegenstander voor de Drachtster vrouwen.-

Om 21:15 uur mocht FC Gelre de wedstrijd aftrappen. Van beide kanten begon de wedstrijd aftastend. Op eigen helft werd de tegenstander opgewacht om vervolgens daar druk te zetten.
FC Gelre, een ploeg met veel snelheid, was van plan geduldig te spelen en via de counter gevaarlijk te worden.

Drachtster Boys gooide al snel roet in deze strategie. Al binnen een minuut maakte Jessie Prijs op aangeven van Marian Meijer de openingstreffer. Meijer dribbelde goed naar binnen en gaf een steekpass op de goed meegelopen Prijs die van dichtbij hard door het midden binnenschoot.
Gelre moest nu zelf op zoek gaan naar de aanval en deed dit niet onverdienstelijk. Drachtster sluitpost Schapelhouman moest in actie komen op de inzet van Judith Westervelt. Ook Jessie Prijs moest op de doellijn redding brengen na een kopbal van Angela van Rooij. FC Gelre klopte nadrukkelijk op de deur; een schot van Marley Renner belandde op de lat en Anita Vellema gleed een bal uit de doelmond op een inzet van Rozemarijn Hendriksen.
Uiteindelijk trok FC Gelre toch aan het langste eind, want een hoge voorzet van Larissa Bijmolt werd knap uit de draai binnengeschoten door Eefje den Nieuwenhof; 1-1.

Vijf minuten voor de rust pakte Drachtster Boys de voorsprong terug. Een 1:2 tussen Tjitske Sikma en Esther van Toledo werd door laatstgenoemde hard diagonaal ingeschoten; 1-2.
Lang konden de vrouwen uit Drachten niet genieten van deze voorsprong, want een minuut later maakte Larissa Bijmolt gelijk. Een lob van grote afstand werd verkeerd ingeschat door Schapelhouman en belandde in het doel; 2-2.
Schapelhouman voorkwam vlak voor rust nog dat de gasten met een achterstand de rust in gingen door de inzet van Eefje van Nieuwenhof te keren.

Na rust keerde Drachtster Boys terug op het veld met Richelle Gordijn tussen de palen. Het leek erop dat Drachtster Boys net zo uit de startblokken kwam als de eerste helft. Esther van Toledo onderschepte binnen een minuut achterin de bal en dribbelde op. Op het juiste moment gaf ze de bal op Marian Meijer die mee was gelopen bij de tweede paal. Zij kon haar voet echter niet voldoende tegen de bal zetten om vroeg in de tweede helft op voorsprong te komen. FC Gelre hervatte het spel snel en van achteruit werd de sterke spits Angela van Rooij ingespeeld. Zij draaide goed om haar tegenstander heen en schoot laag in de verre hoek binnen; 3-2.

Gelre werd sterker en sterker en dit resulteerde in een aantal goede kansen. Op aangeven van van Rooij schoot Iris Thus net naast. Een minuut later breidde de thuisploeg de score dan toch uit; wederom een hoge bal van achteruit van Larissa Bijmolt werd gemist door de Drachtster verdediging, waardoor Angela van Rooij de bal rustig aan kon nemen en vervolgens onder Gordijn door binnenschoot.
Richelle Gordijn en de paal zorgden er vervolgens voor dat de score niet verder uitliep. Halverwege de tweede helft was het wel weer raak. Een schot in de aanval van de Drachtster vrouwen werd geblokt. Dit resulteerde in een snelle counteraanval van de thuisploeg. Via Judith Westervelt en Maud Sakbal kwam de bal terecht bij Marley Renner, die van dichtbij eenvoudig raak kon schieten; 5-2.

Drachtster Boys had zichzelf in een lastig pakket gebracht en had nog tien minuten de tijd om het tij te keren. Achterin moest er in ieder geval voor worden gezorgd dat de achterstand niet groter werd. Gordijn begreep deze boodschap en redde een aantal keer goed.
Vijf minuten voor tijd kwam Drachtster Boys dichterbij. Hier had het wel hulp van de tegenstander voor nodig. Een voorzet van Jessie Prijs werd door Iris Thus niet goed verwerkt en belandde achter haar eigen sluitpost van der Zijden; 3-5.

Drachtster Boys drukte nadrukkelijk door en deed er alles aan om nog iets te forceren. Schoten van Esther van Toledo en Marian Meijer belandden op de lat. Een minuut voor tijd ging Drachtster Boys met een meevoetballende keepster spelen. Met nog een halve minuut op de klok maakte Drachtster Boys de aansluitingstreffer. Typerend genoeg had het hier wederom hulp bij nodig. Het was nogmaals Iris Thus die de bal in eigen goal schoot. Dit keer op aangeven van Esther van Toledo.
De Drachtster flow kwam duidelijk te laat, want verder dan de 4-5 kwamen de Drachtsters niet.

FC Gelre kon in de slotfase standhouden en boekte met een goed strijdplan en vooral ook een enorme inzet een knappe overwinning op Drachtster Boys, bij wie het vandaag simpelweg niet lukte.

Volgende week mag Drachtster Boys zichzelf herpakken in eigen huis tegen Exstudiantes uit Zwolle. FC Gelre gaat volgende week op bezoek bij Os Lusitanos in Amsterdam.

Selectie FC Gelre:
Jantien van der Zijden, Judith Westervelt, Larissa Bijmolt, Angela van Rooij, Iris Thus, Marley Renner, Maud Sakbal, Rozemarijn Hendriksen en Eefje den Nieuwenhof.