Wedstrijdverslag: FC Plubos - Goy 't | Ronde 8 | West I Zaal - 2010-2011

Wedstrijddatum: vrijdag, 29 oktober 2010
Aanvangstijd: 19:05 u

Plubos verliest thuis tegen ‘t Goy

Plubos speelde vrijdagavond voor het eerst tegen promovendus 't Goy. Een aantal meiden kennen elkaar van het veldvoetbal, maar in de zaal stonden de clubs nog nooit tegen elkaar. Plubos werd net als vorige week weer versterkt met Mirjam van Dijk.

Plubos creëerde direct een aantal kansen, maar het was 't Goy dat in de tweede minuut al op voorsprong kwam. Een voorzet van de zijkant werd feilloos binnengeschoten door Petra Verbeek. Het was een hele open wedstrijd met aan twee kanten kansen. Toch was er licht overwicht voor Plubos. Na een bal op de paal van Brigitte Pluijmers halverwege de eerste helft (uit een één-twee met Mirjam van Dijk), wist Marianne Pluijmers een paar minuten later wel de gelijkmaker te maken. Ze nam een boogballetje van Brigitte Pluijmers mooi aan en schoof de bal langs de gelegenheidskeepster van 't Goy. Kort daarna wist Plubos op voorsprong te komen, nadat de keepster tweemaal gered had op inzetten van Brigitte pluijmers en Ilja van der Deure, wist Brigitte Pluijmers in derde instantie toch de bal in het doel te krijgen.

In de rust had 't Goy een andere keepster aangesteld en ging de keepster van de eerste helft (Tara Vaneman) voetballen. En na 4 minuten in de tweede helft kwam 't Goy alweer op gelijke hoogte. Plubos ging verder waar het gebleven was, met kansen creeren, maar 't Goy wist met veel kunst en vliegwerk een goal te voorkomen. Zelf kwam het in een uitval op 2-3 door een prachtige punter in de kruising van Tara Vaneman. Plubos voerde de druk op, maar had nog steeds geen geluk en zag 't Goy zelfs op 2-4 komen. Met nog vier minuten op de klok deed Rina Blondeau iets terug door een mooi schot van afstand. De laatste minuten werden nog minstens drie goede kansen gecreerd door Plubos, maar vooral Brigitte Pluijmers had het vizier niet op scherp staan. Hierdoor verloor Plubos tegen de verhouding in met 3-4.

Een zeer teleurstellende nederlaag in een fase waarin Plubos de punten hard nodig heeft.