A+ R A-
Wedstrijdverslag: FC Plubos - Os Lusitanos | Ronde 3 | Eredivisie Zaal 2011-2012

FC Plubos - Os Lusitanos
0 5
(0 : ) (3 : )

Wedstrijddetails

Wedstrijddatum: vrijdag, 23 september 2011
Aanvangstijd: 19:05 u


 Samenvatting

Verslag FC Plubos
Door Nanouk Groentjes

Wederom is FC Plubos er niet in geslaagd om de eerste wedstrijdpunten binnen te halen. Dit keer kwam de ploeg niet eens tot scoren. Os Lusitanos mocht daarentegen  5 keer juichen. Zelfs middels een 10 meter trap in de tweede helft, verkregen na 6 overtredingen, kon Marintha Louwe de ijzige 0 niet van het scorebord krijgen.

Een gebrek aan opgelegde kansen was zeker niet de oorzaak Ook deze wedstrijd begon FC Plubos sterk en waren de eerste kansen voor hen. In de tweede helft regende het zelfs mogelijkheden. Maar het leek wel of het niet mocht. De tendens was gedurende de hele wedstrijd hetzelfde. Tot vier keer toe hoefde de bal alleen maar bij de tweede paal in leeg doel ingetikt te worden, maar werd er finaal over de bal heen geschoten. Daar waar er wel doelgericht geschoten werd, o.a door Chantal Pluijmers, verrichte Jesca Willemsen knap keeperswerk. In eigen doel werd er wel gescoord. In de eerste helft kopte Brigitte Pluijmers onfortuinlijk een verre uitgooi van Willemsen achterwaarts over haar eigen keepster heen.

Os Lusitanos was daarentegen een stuk koelbloediger. Bij de openingstreffer stapte spits Bouchra Ait L’Hou fraai over de bal heen waarna de snijdende pass vanaf achter verrassend rechtstreeks achter Nanouk Groentjes belandde. Overtal situaties, verkregen door onderscheppingen, werden zorgvuldig uitgespeeld. Individueel kon Petra Verbeek niet veel uitrichten, een vrije trap haalde keepster Nanouk Groentjes met een fraaie duik uit de kruising, maar uiteindelijk kwam Petra Verbeek wel 3 x tot scoren vanuit de combinatie.

Het tempo in de wedstrijd lag hoog. De sfeer was grimmig, mede door het niet goed verlopen van de tijdwaarneming. Beide teams waren vel op de bal en fysiek strijdvaardig, wat meerdere pittige valpartijen tot gevolg had. Roos Anne van Staalduinen van Os Lusitanos en Marit Kunst van FC Plubos kregen geel. Qua spel en beleving een aardige wedstrijd om te zien, maar voor de spanning was het leuker geweest als Plubos het fanatieke en bij vlagen goede spel had kunnen omzetten in goals.

Nina George van Os Lusitanos en Kaoutar Oulad Youssef  (familieomstandigheden) en Rina Blondeau (longontsteking) van FC Plubos kwamen niet in actie.


Statistieken:

Locatie: Sporthal de Meent te Alkmaar

Opstelling FC Plubos:
Nanouk Groentjes, Brigitte Pluijmers, Chantal Pluijmers, Bianca Webeling, Ilja van der Deure, Mirjam van Dijk, Marintha Louwe en Marit Kunst

Os Lusitanos:
Jesca Willemsen, Bouchra Ait L’Hou, Roos Anne van Staalduinen, Petra Verbeek, Jaclyn Leiwakabessy, Iris Wagemaker, Gilanne Louwaars, Shirley Smith