Wedstrijdverslag: Dansschool Biersteker - Os Lusitanos | Ronde 9 | Eredivisie Zaal 2012-2013

Dansschool Biersteker - Os Lusitanos
1 14

Wedstrijddatum: vrijdag, 09 november 2012
Aanvangstijd: 20:15 u

Verslag van Dansschool Biersteker
Door Bert van Hemert

Dat het voor Dansschool Biersteker een moeilijk avondje zou worden stond eigenlijk van te voren al wel vast. Vier basis speelsters moesten om verschillende redenen afzeggen, waaronder Lisa de Groot en Nathalia en Marissa Santibanez Vargas. Gelukkig waren de dames 2 speelsters Robin Beers en Daniëlle Buis bereidt om in te vallen. Bij Os Lusitanos ontbrak alleen Iris Wagemaker. Dus een nagenoeg compleet Os Lusitanos aan de start.

Vanaf het begin af werd Dansschool Biersteker onder druk gezet. Gilliane Louwaars schoot in de 2e minuut net naast. In de 4e minuut was het Eline Keet, die de 0-1 scoorde. Voor Dansschool Biersteker wist Daniëlle Buis zich fraai naar een goede kans te spelen, maar haar schot ging maar net naast.
Petra Verbeek kreeg weer een kans, en het was al weer raak. 0-2. Bij Os Lusitanos volgde de ene mooie combinatie na de andere. De speelsters van Dansschool Biersteker konden het nagenoeg niet meer behappen. Het is dat Eline Roet uitstekend stond te keepen, en ook vooral Stefanie Hand, die heel goed stond te verdedigen, anders was de achterstand in de eerste helft nog sneller opgelopen. Maar het was dan toch in de 7e minuut Stefanie Valk die 0-3 scoorde. Petra Verbeek liet in de 14e minuut 0-4 aantekenen. Toch liet Dansschool Biersteker ook wel wat zien. In de 15e minuut moest Jesca Willemsen 2 maal redding brengen op schoten van Daniëlle Buis. Een minuut later moest ze weer handelend optreden bij schoten van Robin Beers en weer Daniëlle Buis. Stefanie had even later pech dat een hard schot vanaf de zijkant via haar voet het doel in knalde.0-5. En in de laatste minuut van de eerste helft was het weer Petra Verbeek die de ruststand op 0-6 bepaalde.

De tweede helft begon gelijk al weer met een fel aanvallend Os Lusitanos. In de 5e minuut kopte Stefanie Valk net naast. Maar een minuut later wist ze een goede voorzet van Petra Verbeek wel af te ronden. 0-7. Eline Roet wist gelukkig nog wel een paar keiharde schoten van Stefanie Valk te stoppen. Maar een minuut later was er toch een goede combinatie tussen Eline Keet en Linda Bos, die door Linda goed werd afgerond. 1-8. Dansschool Biersteker berustte niet, en bleef toch aanvallend voetbal spelen, als de mogelijkheid zich voor deed. En één van deze aanvallen werd dan toch beloond. Een goede voorzet van Robin Beers werd in de 8e minuut goed ingekopt door Daniëlle Buis.1-8. Maar ook Os Lusitanos bleef goed voetballen. Wat heet goed. Ze bleven erg goed voetballen. In de 10e minuut was het de snelle Stefanie Valk, die een overspeelbal goed wist te onderscheppen, en koel afmaakte.1-9. Dansschool Biersteker was met maar één wisselspeelster aan het eind van hun krachten. De doelpunten vielen toen snel achter elkaar. In de 14e minuut was het Eline Keet, die 1-10 scoorde. In de 16e minuut was het weer Linda Bos 1-11. In de 17e minuut Gilliane Louwaars 1-12. In de 18e minuut Linda Bos 1-13 en het laatste doelpunt werd in de laatste minuut gemaakt door Stefanie Valk 1-14. Verder valt nog te zeggen dat Robin Beers in de allerlaatste seconde een goed schot van haar, maar rakelings naast zag gaan.

Verslag van OS Lusitanos
Door Karin Beverwijk

Os Lusitanos wint met ruime cijfers van Bierstekers

In sporthal de Geesterambacht stond vrijdagavond het thuisteam Bierstekers klaar om aan te treden tegen de nummer 2 in de competitie Os Lusitanos. Vanaf het begin zetten de gasten druk, maar Bierstekers lijkt niet onder de indruk. Ze nemen het initiatief over en laten zien dat ze willen voetballen. Voor de wedstrijd goed en wel onderweg is, valt spits Bouchra Ait L’Hou uit. Door een misstap gaat zij door haar enkel. Ze zal de rest van de wedstrijd haar team vanaf de zijlijn moeten aanmoedigen. In de eerste helft gebeurd er van alles. Beide teams voetballen vrij. In de eerste helft zijn er kansen voor Stephanie Valk, maar zij ziet haar inzet op de doellijn worden gered door de aanvoerster van Bierstekers. Ook keepster Eline Roet haalt heel wat ballen tegen voor haar team. Ze wordt herhaaldelijk onder vuur genomen door de speelsters uit Amsterdam. Maar Os beschikt over de twee topscoorsters uit de Eredivisie van dit moment, Petra Verbeek en Eline Keet. Zij zijn dan ook alleen verantwoordelijk voor de doelpunten in de eerste helft. Ze wisselen elkaar mooi af. Eline opent de score nadat zij de bal verovert en aan een solo actie begint. Uit de draai schiet ze de eerste goal van de avond binnen. Vervolgens is het Petra die mag scoren. Ze krijgt de bal op links en kiest voor de verre hoek. Daarna krijgt Gilanne Louwaars uit een corner de bal. Ze ziet op links Eline vrij staan. Ze staat oog in oog met de keepster, die als eerste gaat liggen en Eline de mogelijk geeft om de bal over haar heen te wippen. 3-0.

Ondertussen krijgt Bierstekers ook kansen, maar de meiden vergeten af te ronden. Daarnaast staat Jesca Willemsen ook goed te keepen. De vierde goal is van Petra. Stephanie blijft sterk aan de bal en passt in op Petra. Zij tikt de bal met gevoel onder de keepster door. 4-0. Dan komt de mooiste aanval van de avond. Linda ontvangt de bal van Jesca. Linda passt hard in op Eline en loopt zelf door. Eline en Linda passen elkaar 2x de bal hard in en lopen zo de verdediging van Bierstekers voorbij. Het is Eline die van dichtbij haar derde van de avond mag bij schrijven. Petra maakt ook haar derde van de avond. Stephanie Valk die inmiddels de meeste assissts op haar naam heeft binnen het team, maakt een fraaie schijnbeweging waardoor ze los komt van haar tegenspeelster. Petra hoeft eigenlijk alleen maar mee te lopen en te wachten. Ze krijgt de bal precies op maat aangespeeld en zo schrijft Petra haar derde van de avond bij. Ruststand 0-6.

In de tweede helft laat Bierstekers zien nog steeds te willen voetballen. Er is versterking bij gekomen en dus probeert het team in de tweede helft het initiatief naar zich toe te trekken. Os blijft mee voetballen en neemt al snel weer het heft in handen. Stephanie heeft 3 pogingen nodig voor zij scoort. Eerst is het de keepster die haar het scoren ontneemt door heel goed haar goal te verkleinen. Daarna tikt ze de bal naast. Maar de derde poging is raak. Ze krijgt de bal van Linda ingespeeld en tikt simpel binnen. Dan laat Linda Bos even een fraai staaltje voetballes zien. Ze ontfutselt de bal van haar directe tegenstander op eigen helft. Ze gaat er dan vandoor en haar tegenstander kan alleen maar mee lopen. Linda gaat op de goal af en scoort de achtste goal van de avond. Dan uit een corner van Bierstekers wordt de bal van richting veranderd door Os. De bal valt gelukkigerwijs op het hoofd van Buis en zij redt de eer van Bierstekers. Os Lusitanos pakt het spel weer op en het is Stephanie die wederom scoort. Ze krijgt de bal aangespeeld en schuift deze netjes onder de keepster door. Dan nog geen minuut later schiet Eline van afstand en maakt Eline Roet een foutje. Ze komt niet helemaal goed achter de bal waardoor de bal in de goal verdwijnt. Dan raakt er ook een speelster van Bierstekers geblesseerd bij een verdedigende actie.

Os heeft nog niet genoeg en gaat door met aanvallen. Na lang bezit van Os is het Linda die uiteindelijk haar 2de van de avond scoort. Ook Gilanne die een goede wedstrijd speelde zal nog scoren. Weliswaar door een foutje van de keepster, die de inzet van Gilanne niet op waarde inschat. Hierdoor gaat de bal door haar benen de goal in. Inmiddels is het 1-12. Dan besluit Linda weer op avontuur te gaan en zo komt zij van eigen helft oog in oog met de keepster en scoort koelbloedig. Dan de mooiste aanval van de tweede helft. Jesca rolt de bal naar Gilanne. Gilanne geeft mee aan Stephanie en zij zorgt voor de eindstand van 1-14.
Volgende week staat de topper tegen Drachtster Boys op het programma. De Amsterdammers reizen af haar Friesland om te zien of zij het nog altijd sterk spelende team kan afstoppen en de koppositie over kan nemen.