A+ R A-

Nederland onderweg naar Canada

De voetbalsters van het Nederlands elftal zijn zondag vertrokken naar Canada voor het wereldkampioenschap dat over 12 dagen begint. Ze verzamelden zich zondag op het complex van Ter Leede in Sassenheim. Daar kwamen ze bij elkaar voor een fotosessie en trainden ze nog één laatste keer op Nederlandse bodem.

Bondscoach houdt Oranje wakker in vliegtuig

De Oranje Leeuwinnen mogen tijdens de vliegreis van Amsterdam naar Toronto hun ogen niet dichtdoen. Bondscoach Roger Reijners heeft zijn vrouwen het advies gegeven wakker te blijven, om zo snel mogelijk te wennen aan het tijdsverschil met Canada. In Toronto, waar Oranje zich gaat voorbereiden op het WK, is het zes uur vroeger dan in Nederland. 'Als we de dag een beetje kunnen rekken, zitten we meteen in het ritme van daar', zei Reijners zondag.

 

Op sportpark De Roodemolen in Sassenheim konden Reijners en zijn assistent-coach Sarina Wiegman (ex-trainster ADO Den Haag) voor het eerst over al zijn 23 speelsters van de WK-selectie beschikken. Manon Melis, Lieke Martens, Kirsten van de Ven en Loes Geurts hadden deze week nog verplichtingen bij hun Zweedse clubs en sloten daardoor pas vlak voor vertrek naar Canada aan bij de groep.

 

15-05-2015: Ter Leede zwaait Oranje Leeuwinnen uit

Vlak voordat het Nederlands vrouwenelftal op zondag 24 mei (1e Pinksterdag) in het vliegtuig stapt op weg naar Canada voor hun eerste WK-deelname, maken de ‘leeuwinnen’ nog een tussenstop op Sportpark Roodemolen in Sassenheim. De selectie van bondscoach Roger Reijners en assistent Sarina Wiegman (ex Ter Leede speelster en -trainer ) werkt bij Ter Leede onder meer de laatste training op Nederlandse bodem af.

 

 

Behalve voor Wiegman zijn de velden van de Sassenheimse topklasser ook bekend terrein voor internationals Claudia van den Heiligenberg en Petra Hogewoning. Het duo, dat nu bij Ajax speelt, verdedigde in het verleden een aantal seizoenen de kleuren van Ter Leede en werd onder meer kampioen van Nederland met de Sassenheimse equipe.


De selectie traint om 10.00 uur op de Sassenheimse Roodemolen. De voltallige Nederlandse pers zal daarbij aanwezig zijn.

Na het maken van de officiële team/selectiefoto volgt er nog een uitgebreide lunch in de business ruimte van Ter Leede.

 

Vertrek naar Schiphol staat omstreeks 14.30 uur gepland. Iedereen is van harte welkom om onze Oranje-meiden uit te komen zwaaien!


De selectie van bondscoach Reijners debuteert dit jaar op het WK, dat van 6 juni tot en met 5 juli wordt gespeeld. Ze vliegen op 24 mei eerst naar Toronto voor een trainingskamp van een week. Daar staat op zaterdag 30 mei Oranjes laatste oefenactiviteit op het programma, een treffen met mede WK-ganger Zweden. Op 1 juni arriveren de Oranje Leeuwinnen in Edmonton, waar op 6 en 11 juni de poulewedstrijden tegen Nieuw-Zeeland en China worden gespeeld. Het laatste groepsduel met gastland Canada wordt op 15 juni afgewerkt in Montreal.