A+ R A-
Wedstrijdverslag: PSV - Heerenveen | Ronde 27 | Eredivisie Veld 2015-2016
Print 

PSV - Heerenveen
6 0
(4 : ) (0 : )

Wedstrijddetails

Wedstrijddatum: maandag, 16 mei 2016
Aanvangstijd: 14:30 u


 Samenvatting

Mooie zege in 100ste Jubileumwedstrijd van Jeslynn Kuijpers


Pinkstermaandag, laatste thuiswedstrijd voor de PSV Vrouwen in de eerste jaargang van de Eredivisie. Bij PSV geen Michelle Hendriks bij de selectie, Maran van Erp, Melissa Evers, Jeslynn Kuijpers en Mauri van de Wetering nemen plaats op de bank. Heerenveen mist dan weer Tiny Hoekstra, bij hen Maly Breed aan de zijlijn. Waar de belangstelling van de fans vrij behoorlijk is, laat de pers het afweten, enkel ondergetekende geeft present. Gelukkig nog enkele fotografen aanwezig met Ann, Nienke, Dave en Thomas. PSV speelt in het rood wit gestreept shirt met witte broek, Heerenveen helemaal in het zwart. De Lighttown Ladies trappen af.


Na de studieronde zien we een te korte terugspeelbal van Lysanne van der Wal, twijfel bij doelvrouw Nienke Olthof, Vanessa Susanne aan de haal met het leer, ze tikt beheerst binnen, 1-0, we zijn 5 minuten ver. In deze fase van de wedstrijd valt een sterk spelende Oranje Leeuwin Kika van Es op. Zij ligt ook aan de basis van het volgende gevaar, steekpas op Nadia Coolen, deze laatste door over rechts, lage voorzet, niet precies genoeg (12 min). Op het kwartier een hoekschot voor PSV. Kim trapt, kopbal verlengingen van Ibti Bouharat en Sisca Folkertsma, het ronde ding uiteindelijk bij Lucie Akkerman, al dan niet buitenspel. De vlag blijft naar beneden, 2-0, 16 min.


Heerenveen toont veel goede wil, maar geraakt niet echt aan het doel van keepster Angela Christ. Integendeel. Nadia trekt zich nog eens op gang langs rechts, lage voorzet, niemand gevolgd om af te ronden (19 min). Even later krijgt Lydia Borg geel voor een fout op dezelfde Nadia. Spelhervatting op de rand van de 16. Myrthe Moorrees achter de bal, indraaier, Ibti devieert naast (22 min). Lydia mag een vrije trap nemen voor de Friezen, wel in het kader, maar geen probleem voor doelvrouw Angela (26 min). Na een nieuwe hoekschot van PSV die eerst nog ontzet wordt zien we een jagende Vanessa Susanna, ze kan de bal heroveren en ziet tot haar eigen verbazing hoe haar voorzet over doelvrouw Nienke in het doel verdwijnt, 3-0 (37 min). En voor wie nog mocht twijfelen over het resultaat van deze namiddag, minuten later Nadia Coolen weer op snelheid door over rechts, haar voorzet in eerste instantie weggewerkt door de doelvrouw tot bij Ibti Bouharat die de vierde van de namiddag maakt, 4-0 (41 min). Meteen ook de ruststand.

Geen wissels tijdens de pauze, wel direct een nieuw doelpunt. Draaischijf Ibti stuurt Nadia Coolen in het straatje, dit keer besluit het nummer 7 het zelf te doen, 5-0, 46 min. Het beloofd een moeilijke namiddag voor het sympathieke Heerenveen te worden. Wat later dan toch eens de bezoeksters. Mooie pas van Marlies Slegter op Nathalie van den Heuvel, door op rechts, keepster Angela een eerste keer plat op het schot (51 min). Bij Heerenveen komt Elise Meijerink voor Nathalie (53 min), PSV brengt Maran van Erp voor Kim Mourmans (54 min). Direct hierna een spelhervatting van Lidia. Kika kopt weg, bal bij Lianne de Vries die over trapt (55 min). Aan de overzijde kopt Ibti een hoekschot van Myrthe naast (56 min). Een kopbal van Kerstin Casparij na voorzet van Lianne is te zwak om doelvrouw Angela te verschalken (58 min). Op het uur is het dan helemaal bekeken. Vanessa door op rechts, ze verliest een beetje het overzicht, haar geblokte bal dwarrelt tot bij Nadia. Deze laatste gaat diep, legt perfect terug in de loop van Myrthe Moorrees, met een streep staat het 6-0, 60 min.


Heerenveen wisselt een tweede keer, Lieke Huls komt voor Lydia (62 min). Het Friese team blijft op zoek naar een (verdiende) eerredder. Een minuut later is het bijna zo ver. Simone Kets opent op Elise, door langs rechts, hoge voorzet, de inlopende Simone kopt onbesuisd over, dit was een prima kans (63 min). Met nog twintig minuten te gaan komt Laura Strik voor Nadia bij PSV. De wedstrijd hobbelt rustig verder, de Eindhovenaren dringen niet echt meer aan, Heerenveen toont heel veel goede wil, maar mist finesse bij de laatste pas. Sabine Becx zet een verdienstelijke actie op over links, haalt de achterlijn, krijgt het leer niet voorbij het Heerenveen sluitstuk (83 min). Vijf minuten voor tijd noteren we een voorzet van Laura, Sabine kopt door in de voeten van Ibti. Deze laatste plaatst de bal iets te gemakkelijk in de handen van keepster Nienke, hier zat meer in (85 min). Een vrije trap van Myrthe na fout op Ibti komt via Lysanne van der Wal bij Sisca. De ex Heerenveenster kopt langs (88 min). Bij PSV komt Jeslynn Kuijpers nog in de plaats van Ibti. Voor de kersverse Oranje Leeuwin haar 100ste officiële wedstrijd voor de Noord Brabanders. Een mijlpaal en voor Jeslynn een schitterend moment en beloning voor de steeds positieve inzet en beleving. 2016 is voor haar nu al een topjaar met haar eerste Oranje Interland en deze jubileummatch. Kan alleen maar naar meer smaken.


PSV sluit volgende week de kompetitie af bij Ajax, vandaag onderuit bij Twente en leider af. Het beloofd nog een warme avond op de Toekomst, temeer daar PSV er op gebrand is om de zware nederlaag in de halve finale van de KNVB beker en de onterechte nederlaag in de kompetitie met het bewuste spookdoelpunt te revancheren. FC Twente trekt de laatste speeldag naar PEC Zwolle, een team waar het ook nog een eitje mee te pellen heeft na de 1-2 thuisnederlaag. Voor Heerenveen zit de kompetitie erop. Na de apotheose in de Eredivisie volgt nog de KNVB Beker in het Kyocera stadion tussen het plaatselijke ADO Den Haag en Ajax.

Statistieken:


Wedstrijd: PSV - SC HEERENVEEN 6 – 0 (4 – 0)

Datum: Maandag 16 mei 2016

Aanvang: 14:30 uur

Locatie: De Herdgang

Betreft: Ere Divisie

Ruststand: 4-0

Eindstand: 6-0

Scheidsrechter: De Heer Delano Piket

Assistent scheidsrechters: De heren Rob Venmans en Thijs den Hengst

4de Official: De Heer Teun Martens

Toeschouwers: 400

Reporter: Luc Calleeuw

Fotograaf:

Scoreverloop:
05 min 1-0 Vanessa Susanna
16 min 2-0 Lucie Akkerman
37 min 3-0 Vanessa Susanna
41 min 4-0 Ibti Bouharat
46 min 5-0 Nadia Coolen
60 min 6-0 Myrthe Moorrees


Kaarten: 22 min Lydia Borg (Heerenveen)


Wissels:
53 min Elise Meijerink voor Nathalie van den Heuvel (Heerenveen)
54 min Maran van Erp voor Kim Mourmans (PSV)
62 min Lieke Huls voor Lydia Borg (Heerenveen)
70 min Laura Strik voor Nadia Coolen (PSV)
78 min Maly Breed voor Lysanne van der Wal (Heerenveen)
89 min Jeslynn Kuijpers voor Ibti Bouharat (PSV)