Wedstrijdverslag: SV Lake Valley - FC Gelre | Ronde 8 | Eredivisie Zaal 2012-2013

LAKE VALLEY VROUWEN WINNEN VAN LANDSKAMPIOEN FC GELRE

De dames van Lake Valley hebben afgelopen vrijdagavond gewonnen van regerend landskampioen FC Gelre. Na een 1-0 ruststand is het uiteindelijk 3-1 geworden.

De eerste helft is het Lake Valley dat na 7 minuten op 1-0 voorsprong komt door een doelpunt van Judith Rouwenhorst na goed doorgaan van Kim Bankers die de bal uiteindelijk breed kan leggen op Judith. Hierna is het Gelre dat veel balbezit heeft, maar niet tot echte kansen kan komen. Dit is tevens de ruststand.

De tweede helft komt Lake Valley goed uit de startblokken, na 10 seconden is het Beau Nellissen die op aangeven van Lori Peeters de 2-0 binnen werkt. Gelre doet er nog een schepje bovenop en komt op 2-1 via een van richting verandert schot. Deze fase is echt voor Gelre en keepster Linsey Philipsen en de lat redden een aantal keren voor Lake Valley. 1 minuut voor tijd weet Judith Rouwenhorst de bevrijdende 3-1 te scoren en zodoende blijven de punten in Venray.

Een echte teamprestatie van de dames. Volgende week vrijdag 9 november staat de uitwedstrijd tegen AORC in Amsterdam op het programma.