A+ R A-
Wedstrijdverslag: Ajax - FC Twente | Ronde 20 | Eredivisie Veld 2015-2016
Print 

Ajax - FC Twente
1 1
(0 : ) (0 : )

Wedstrijddetails

Wedstrijddatum: vrijdag, 18 maart 2016
Aanvangstijd: 18:00 u


 Samenvatting

Ajax Vrouwen laten zege glippen
Bron www.aja.xnl

 

De Ajax Vrouwen hebben vrijdag verzuimd om concurrent FC Twente op een nog grotere achterstand te zetten. Op de verjaardag van Ajax verspeelde het team van trainer Ed Engelkes in de laatste minuut een 1-0 voorsprong. FC Twente-speelster Jill Roord zorgde ervoor dat het verschil tussen koploper Ajax en FC Twente vier punten blijft.

 

Net op het moment dat de speaker Daphne Koster tot Ajacied van de Wedstrijd had omgeroepen, kreeg FC Twente een levensgevaarlijke vrije trap op de rand van het zestienmetergebied toegekend. Het leverde de gasten uit Enschede via een vrije trap een ideale gelegenheid op om de 1-0 van het scorebord te poetsen. Die buitenkans liet topscorer Jill Roord zich dan ook niet ontnemen. Op fraaie wijze krulde ze de bal achter Ajax-keepster Eli Sarasola: 1-1.

 

De goal van de bezoekers zorgde voor een rendez-vous met de gewonnen bekerwedstrijd van afgelopen zondag toen Twente ook in de slotfase op gelijke hoogte kwam. In de strafschoppenreeks trok Ajax toen uiteindelijk aan het langste eind. Een dergelijk einde zat er vrijdagavond niet in.

 

Smet

De late treffer van Twente zorgde voor een smet op de 116de verjaardag van Ajax. Vooral omdat Bakker een kwartier eerder de topper leek de beslissen. Na een fout van Twente-keepster Marieke Ubachs reageerde de spits alert. De hoekschop belandde na het mistasten van Ubachs via Desiree van Lunteren voor haar voeten. Met een rake knal brak ze vervolgens de ban. Heel even mocht Ajax dromen van een koninklijke voorsprong van zeven punten. Tot de 89ste minuut. Het verschil blijft daardoor vier punten.

 

Volgende week vrijdag wacht er opnieuw een belangrijke wedstrijd voor de Ajax Vrouwen. Het vrouwenteam van Ajax gaat dan op bezoek bij nummer 3 PSV Vrouwen. De aftrap is om 19:30 uur.

 



Statistieken:

 

Wedstrijd: AJAX - FC Twente

Datum: vrijdag 18 maart 2016
Betreft: competitie ronde 20
Ruststand: 0-0
Eindstand: 1-1

 

Scoreverloop:

74. Bakker 1-0

89. Roord 1-1.

 

 

Opstelling Ajax Vrouwen: Sarasola, Van der Most (83. Zeeman), Koster, Van Dongen, Kaagman, Middag, Van Lunteren, Van den Bighelaar, Pieëte, Bakker (77. De Ridder), Oudemast (77. Versteegt).

 

Opstelling FC Twente: Ubachs, Roetgering, van der Gragt, Kerkdijk, Renfurm (86′ Ellouzi), Munsterman, Roord, Onzia (65′ Erman), Heuver, E. Jansen en R. Jansen