Wedstrijdverslag: Ter Leede 1 - The Knickerbockers 1 | Ronde 19 | Topklasse 2012-2013

Tijdlijn

doelpunt Min. 88 ::<br />Priscilla Mesker doelpunt Min. 85 ::<br />Lisanne Grimberg doelpunt Min. 84 ::<br />Jill Wilmot doelpunt Min. 80 ::<br />Jill Wilmot doelpunt Min. 62 ::<br />Lisanne Grimberg doelpunt Min. 56 ::<br />Anne-Sophie Bakker doelpunt Min. 46 ::<br />Daphne Veld, in 't doelpunt Min. 10 ::<br />Kim Zethof doelpunt Min. 5 ::<br />Kim Zethof

9 klapper voor oppermachtig Ter Leede

Het begin van de wedstrijd was wat onrustig, TKB nam onverwacht het initiatief en daar werden de dames van Ter Leede duidelijk door verrast. Na een paar minuten nam Ter Leede het heft weer in handen, TKB werd steeds verder terug gedrongen op eigen helft en werd in deze fase overklast door het sterke collectief van Ter Leede.

In de 8e minuut werd Jill Wilmot op het middenveld aangespeeld door Daphne in ’t Veld alleen op de keepster af speelde Jill Wilmot de op rechts meeoplopende rechterspits Kim Zethof aan die zo simpel de 1-0 in kon schieten. Ongeveer 7 minuten later was het weer raak een mooie aanval over diverse schijven werd van dichtbij hard ingeschoten door Kim Zethof, en zo stond het binnen een kwartier 2-0 voor Ter Leede. Ter Leede is dominant en blijft constant druk naar voren zetten. In de 18e minuut een prachtige actie van Anne Sophie Bakker, haar voorzet wordt door de ijverige spits Marieke Goeree helaas net naast gekopt.

Ter Leede blijft aanvallen en TKB kan er niets tegen inbrengen, een schot van Stephanie de Lange wordt knap gered door de keepster van TKB. Uit de vijf hoekschoppen die Ter Leede de eerste helft mag nemen komt onvoldoende dreiging en het derde doelpunt blijft dan ook uit. In de 42e minuut een slippertje in de achterhoede van Ter Leede, de spits van TKB breekt door maar de zeer geconcentreerd en zeer attent keepende Nada van Es weet de spits van TKB van het scoren af te houden en mede daardoor gaan de dames met een 2-0 voorsprong de rust in.

In de rust blijft Anne Sophie Bakker geblesseerd achter in de kleedkamer en wordt vervangen door Lisanne Grimberg. De tweede helft is nog geen minuut oud of Daphne in ’t Veld weet uit een voorzet van Lisanne Grimberg de 3-0 in te schieten. TKB is door deze snelle goal -knock out- en is volledig de kluts kwijt. In de 55e minuut een mooie diepte pass van Stephanie de Lange op Lisanne Grimberg die op haar beurt de bal netjes breed tikt op de meelopende Marieke Goeree die zo simpel de 4-0 kan scoren. Ter Leede is helemaal los schoten van Lisanne Grimberg en Kim Zethof worden gekeerd door de keepster van TKB maar in de 62e minuut is ze kansloos op een prachtig schot van Lisanne Grimberg die de bal met een prachtige curve in de rechterbovenhoek schiet, 5-0.

In de 65 minuut wissel, Angela Wolvers vervangt Christa van Roessel en neemt de rechtsachter positie over en in de 71e minuut komt Nance de Graaf in het veld voor Marieke Goeree.

Na het prachtige vijfde doelpunt verslapt Ter Leede een beetje, de passing is onnauwkeurig en er wordt in deze fase van de wedstrijd teveel gelopen met de bal. In de 78e minuut leeft de wedstrijd weer wat op de net ingevallen Nance de Graaf krijgt een mooie kans maar ziet haar schot voor open doel net naast gaan. Ter Leede zet weer aan en weet in de laatste 10 minuten van de wedstrijd nog vier doelpunten te maken.

Jill Wilmot maakt in de 80e en 83e minuut de 6-0 en de 7-0. In de 86e minuut weet Lisanne Grimberg uit een pass van Jill Wilmot haar tweede doelpunt van vandaag te maken, 8-0. Een minuut voor tijd wordt het nog 9-0, uit een voorzet van Priscilla Mesker loopt een verdedigster van TKB wanhopig de bal haar eigen doel in. Een mooie overwinning, mooie goals en strek collectief, volgende week de uitwedstrijd tegen Fortuna Sittard succes meiden.

Ter Leede speelde in de volgende opstelling;
N. van Es; P. Mesker, C. van Loe, M. Hoogendam, C. van Roessel (65e minuut A. Wolvers); J. Wilmot, S. de lange, D. in ’t Veld; A-S Bakker (L. Grimberg), M. Goeree (N. de Graaf). K Zethof.
Wissel speelster maar niet ingevallen C. Simonis.