Wedstrijdverslag: AORC /Lebo Vastgoed - Pernis | Ronde 19 | Eredivisie Zaal 2012-2013

Door Wendy Rietveld

Waar de strijd om het kampioenschap al gestreden lijkt te zijn, werkt vv Pernis haar wedstrijden nog steeds winnend af om druk te houden op Os Lusitanos. Na het verlies van Watervogels van vandaag zijn de Rotterdammers weer de grootste concurrent voor de Amsterdamse rivaal.
Vandaag speelde Pernis tegen een andere Amsterdamse ploeg in de Sporthallen Zuid waar het een goed gevoel bij heeft vanwege het winnen van de landelijke beker en de supercup.

In de beginfase van de wedstrijd nam de thuisploeg brutaal het initiatief. Dit leverde direct twee goede kansen op voor Laura Jansen en Samantha Revet. Pernis leek het eigen spelletje even kwijt te zijn en ging mee in het chaotische spel van AORC. Zelfs een intrap vanaf de zijkant verraste Jora Wolfgram die deze bal maar net met de voet kon keren. Na zes minuten kwam Pernis wel op voorsprong toen Arlette Almeida goed naar binnen kapte en verwoestend uithaalde. Dit doelpunt hielp de gasten nog niet in het zadel, ze bleven zoeken naar rust en een mogelijkheid om het initiatief over te nemen. AORC had echter goed door dat hun tactiek werkte en bleef vrolijk doorgaan met aanvallen. Een schot van Roos Anne van Staalduinen zeilde maar net langs het doel. Ook Pernis kreeg kansen via Lenie Mendes Fernandes, Viviënne Knegtmans en Samira El Biyar, maar het wilde nog steeds niet echt lukken. Na een kwartier dan toch de 0-2.
Eerst werd een corner op Suzanne Bakker ingespeeld die hard uithaalde, maar net naast. Tien seconden later speelde Samira El Biyar op Rochella Becker die beheerst binnen schoot. Met de  0-2 stand gingen we rusten.

De tweede helft een ander Pernis, het was duidelijk dat zij zichzelf schaamden voor het eerste bedrijf en uit waren op eerherstel. Een gezonde dosis strijd, combinaties die net iets beter liepen en het eigen vertouwde spel. De eerste kans was dan ook weer voor de gasten, maar Edwina Buitenman mikte net naast. In de 24e minuut zette Viviënne Knegtmans goed druk op AORC keepster Margriet Kempenaar en werkte de bal met een sliding het doel in. Maar ook AORC bleef doorzetten en kansen creëren. Ilonka Sloote schoot tot twee keer toe net naast. Hierna een uitbraak van Samira El Biyar, die gehinderd door een tegenstander ook nog Margriet Kempenaar op haar weg vond en zo niet kon scoren. Aan de andere kant ontsnapte Ilja van der Deure aan Suzanne Bakker, maar haar schot miste overtuiging en ging ver naast. Met nog zeven minuten op de klok een goede bal van Edwina Buitenman op Samira El Biyar die de bal hard voor het doel bracht. Felicia Maka liep er tegenaan en werkte de bal zo achter haar eigen keepster, 0-4. Dit was tevens de eindstand al had Samira El Biyar nog een grote kans op 0-5 toen zij een uitworp van Jora Wolfgram direct uit de lucht verlengde, maar de buitenkant van de paal raakte.

Was dit een goede wedstrijd voor Pernis? NEE, maar hij werd wel weer gewonnen en in de tweede helft lieten de gasten zien zich te kunnen herpakken als het allemaal even niet lukt.
En zolang Pernis blijft winnen zal in Amsterdam elke week de vraag blijven spelen of Os Lusitanos er al is of niet. De strijd is pas gestreden als die echt gestreden is!