Wedstrijddatum: zaterdag, 17 september 2011

rood

Verslag RVVH
        Door Kees Stentler

RVVH nog met lege handen
        Onder prima weersomstandigheden begon iets na half drie deze derde wedstrijd van de RVVH vrouwen.
        Een goed combinerend RVVH neemt het initiatief en in de 9e minuut al een bijna kans voor de diepgaande Chamba die de bal net niet onder controle krijgt. Twee minuten later een gevaarlijk moment in de zestien van RVVH waar de spits van RKTSV zich gewillig laat vallen en door de scheidsrechter bestraft wordt met een gele kaart. In de 13e minuut is het Nikki de Roest die met een harde schuiver de 1-0 laat aantekenen na goed doorgaan van Melissa. Nog geen vier minuten later is de stand alweer gelijk. Marieke kan in 1e instantie nog redden, maar in de kluts verdwijnt de bal via het hoofd van Marieke in het doel: 1-1.

Direct hierna een tegenaanval van RVVH en een goede één-twee, maar Melissa schiet helaas naast. Er volgen hierna enkele gevaarlijke momenten bij het doel van de Ridderkerksen, maar Marieke weet bij beide vrije trappen redding te brengen. In de 28e minuut zijn we dan toch niet helemaal bij de les een weet RKTSV weer te scoren: 1-2.
        De wedstrijd wordt wat grimmiger en in no-time tovert de scheidsrechter drie gele kaarten tevoorschijn, waarvan twee voor RVVH. In de 39e minuut krijgt RVVH nog een goede mogelijkheid na een uitstekende corner van Veronique Versaevel. De bal wordt echter door iedereen gemist. Ruststand derhalve 1-2.

Na rust meteen na de aftrap een uitbraak van RKTSV. De geplande lob wordt door Marieke uitstekend onschadelijk gemaakt. Een verkeerde terugspeelbal biedt opnieuw een mogelijkheid voor de gasten, maar de bal wordt naast geschoten. De beste kansen blijven voor de bezoekers. Marieke blijkt echter een onneembare vesting in de tweede helft en houdt RVVH in de race voor de gelijkmaker.

Het voordurende geroep en geschreeuw uit de Limburgse dug-out gedurende de gehele wedstrijd zorgt voor veel onrust. Onrust die niet bepaald het beste spel bij de speelsters naar boven haalt en die bij tijd en wijlen ook overslaat naar de tribune. Voeg daarbij een scheidsrechter die reageert vanuit een basis van angst en een onnodige kaartenregen is dan, helaas, het logische gevolg. Het restant van de tweede helft biedt wel de nodige spanning en door het uitblijven van de 1-3 worden de Limburgsen steeds nerveuzer. RVVH weet hier echter geen gebruik van te maken. Zo eindigt ook deze wedstrijd anders dan we ons voorgesteld hadden. Opnieuw lering trekken uit deze wedstrijd en beseffen wat nodig is om een volgende keer wel tot winst te komen.

Verslag RKTSV
        Door Jos Butink

RKTSV op gedeelde 1e plaats

Om 10.30 uur vertrokken speelsters, begeleiders en supporters voor de “slechts” 200 km. lange rit naar het Ridderkerkse RVVH voor de traditionele lastige uitwedstrijd.

Twee ploegen die verleden seizoen door tussenkomst van de rechter gered werden van het spelen van nacompetitie en daarom in de Topklasse wederom elkaars tegenstander waren.

RVVH moest punten pakken om eindelijk van die hatelijk 0 af te komen, terwijl voor RKTSV een topplaats lonkte na een eventuele zege. Het werd een wedstrijd die uiteindelijk uitmondde in een kaartenfestival, waarin de scheidsrechter ze in sommige gevallen ze wel erg gemakkelijk gaf.

RVVH begon agressiever en scoorde in de 5e minuut al in buitenspelpositie. Nog geen sein voor RKTSV om gas bij te geven. Hierdoor kreeg RKTSV maar geen vat op het spel en in de 14e minuut kwam RVVH door een goal van Nikki de Roest, na slecht uitverdedigen, verdiend op voorsprong.

Na dit doelpunt ging RKTSV er toch een schepje boven op doen en kwam 5 minuten later al op gelijke hoogte door een doelpunt van Shirley Kocacinar na goed aangeven van Liv Aerts. Ook hierna bleef RKTSV de boventoon voeren. Een vrije trap van Shirley Kocacinar ging via keeper en lat over en even later werd een vrije trap van Sharona Demandt met kunst en vliegwerk net voor de doellijn nog weggewerkt.

In de 32e minuut kwam RKTSV verdiend op voorsprong. Een goede aanval via Mayke Ploumen naar Sharona Demandt, die op haar beurt Liv Aerts lanceerde en Liv scoorde overtuigend de 1-2.

Na de rust hetzelfde beeld. RKTSV bleef veel sterker en met name Sanne Schoenmakers had de mogelijkheid om de score minimaal te verdubbelen, maar of ze schoot te gehaast, dan wel vond de goed keepende Marieke de Groot  op haar weg. Daar waar Katja Demacker na de 1-0 geen bal meer op goal kreeg, kon de Ridderkerkse doelvrouwe zich onderscheiden. De wedstrijd werd steeds onvriendelijker en met name RVVH ging uit pure frustratie herhaaldelijk over de schreef en toonde de pas 19 jarige scheidsrechter aan dat de weg naar de top van het fluitersgilde nog zeer lang is. Nadat dezelfde scheids nog voor kramp behandeld was, floot hij na 92 minuten af en ging RKTSV dik verdiend als winnaar van het veld.

Locatie: Ridderkerk