Wedstrijdverslag: FC Gelre - Noordzee | Ronde 17 | Eredivisie Zaal 2011-2012

Wedstrijddatum: vrijdag, 09 maart 2012
Toeschouwers : 45

Verslag FC Gelre
Door Inge Bezemer

In de eerste paar minuten van de wedstrijd gingen de teams gelijk tegen elkaar op waarin vooral FC Gelre de aanvallende partij was. Het was vooral FC Gelre dat veel op de helft van de tegenstander speelde. In de 8e minuut van de eerste helft een aanval van FC Gelre waarbij Linda Tiemes de 1-0 scoort. In de 11e minuut een combinatie van Linda Tiemes en Marylin Hup waarbij laatstgenoemde de 2-0 binnen schoot. FC Gelre creƫerden de kansen wel, maar deze werden niet benut.

Gelijk na rust een combinatie van Wendy Tiemes, Barbara Roemeon en Naomi Toussaint waarin Naomi Toussaint gemakkelijk de 3-0 kon scoren. In de 6e minuut van de tweede helft scoorde Naomi Toussaint ook de 4-0 binnen. De wedstrijd was eenzijdig waarin er veel balverlies was voor Noordzee en FC Gelre de kansen niet kon benutten. Na een intrap van Wendy Tiemes kort na de 4-0 scoorde Naomi Toussaint haar 3e treffer in de tweede helft wat de stand op 5-0 bracht. Na 13 minuten in de tweede helft een prima uitgespeelde actie van Linda Tiemes, Celine Ewes waardoor Marylin Hup vrij voor de keeper kwam en 6-0 binnen schoot. 6 minuten voor tijd gooide keepster Crisna Meeuwis van Noordzee de bal lang uit naar Celine Neuteboom die de 6-1 scoorde en dit was tevens ook de uitslag van de wedstrijd.

Een fysieke strijd waarin vooral FC Gelre het meeste balbezit en verdient de punten in Wehl hield.

Locatie: Sporthal Koningin Beatrixcentrum te Wehl

Opstellingen
FC Gelre: Jantien Wanrooij (keepster), Wendy Tiemes, Linda Tiemes, Frederique Smit, Marylin Hup, Celine Ewes, Barbara Roemeon, Naomi Toussaint, Anke Kaal, Joop Koers (coach)
Noordzee: Crisna Meeuwis (keepster), Debby Dam, Ramona Lukassen, A. van de Heuvel, Celine Neuteboom, J. Knappert, J. Yegel, Jerry van Toor (Coach)