Wedstrijdverslag: The Knickerbockers 1 - Ter Leede 1 | Ronde 8 | Topklasse 2012-2013

Tijdlijn

doelpunt Min. 88 ::<br />Lisanne Grimberg doelpunt Min. 31 ::<br />Lisanne Grimberg doelpunt Min. 15 ::<br />Lisanne Grimberg doelpunt Min. 7 ::<br />Stephanie Lange, de doelpunt Min. 2 ::<br />Lisanne Grimberg

Door Peter Zethof

“Ter Leede Ladies trein dendert maar door”

Groningen - Na verleden week thuis in de 2e bekerwedstrijd RCL te hebben verslagen met 5-0 stond er voor vandaag competitie wedstrijdronde 8 op het programma, de uitwedstrijd tegen de Knickerbockers in Groningen.

Om half 3 de aftrap van de Knickerbockers die direct een lange bal naar voren geven en opgevangen wordt door de zeer goed spelende captain van Ter Leede Monica Hoogendam. Ze speelt de bal direct door naar de rechtsachter Angela Wolvers die met een strakke inspeel pass Jill Wilmot bereikt en via haar gaat de bal naar links. Marieke Goeree speelt Lisanne Grimbergen aan die schitterend wegdraait van haar directe tegenstander en daarna de bal prachtig in de rechterbovenhoek van het doel schiet, 0-1, amper 3 minuten verder.

In de 8e minuut bijna een misverstand in de achterste lijn van Ter Leede, maar na goed uitverdedigen van Daphne in ‘t Veld en Celine van Loe werd er via Kimberley Vermeij weer een prachtige aanval opgezet. De bal kwam bij Stephanie de Lange en die bedacht zich geen moment. Met een strak afstandschot liet ze de keepster van de Knickerbockers kansloos en binnen 10 minuten stond de 0-2 op het scorebord. De Ter Leede Express (trein) was niet meer te stoppen, na de midden-uit van de Knickerbockers werd er direct weer druk gezet door de elf van Ter Leede wat resulteerde in de eerste hoeksschop. Uit deze hoekschop werd net naast gekopt door Monica Hoogendam.

In de 15e minuut werd Jill Wilmot door een mooie steekpass alleen voor de keepster gezet, helaas was de keepster haar deze keer de baas. Voor de toeschouwers was het genieten vanmiddag, de meiden van Ter Leede lieten de 1e helft werkelijk waar oogstrelend voetbal zien. In de 20e minuut een mislukte uittrap van de keepster van Knickerbockers, de bal wordt opgevangen op het middenveld en direct wordt Jill Wilmot aangespeeld en met één soepele voetbeweging verlengt ze de bal naar Lisanne Grimbergen. Haar goede aanname zorgt ervoor dat haar tegenstander op het verkeerde been is gezet en ze schiet de bal wederom prachtig in, zo is de stand in de 20e minuut al 0-3 voor Ter Leede.

De Knickerbockers wisten even niet waar ze het moesten zoeken en met stevige overtredingen op Kimberley Vermeij, Jill Wilmot en Kim Zethof probeerden ze het spel wat te ontregelen. De medisch verzorger, Luc ”Magic” de Bruin, had in deze periode zijn handen vol maar kon de meiden gelukkig weer oplappen. In de 29e minuut eigenlijk pas de eerste aanval van Knickerbockers, maar het schot op doel was geen moeite voor keepster Nada van Es. In de 35e minuut was het weer raak via, wie anders, Lisanne Grimbergen maakte wederom met een mooi schot de 0-4 en met deze stand gingen de meiden de rust in.

In de 2e helft nam Anne-Sophie Bakker in de 55e minuut de plaats in voor de lichtgeblesseerde Kim Zethof. Door de 0-4 ruststand was de wedstrijd eigenlijk al gespeeld en dat was zichtbaar in het veld. De Ter Leede brigade speelde in deze fase wat slordig, de eindpass kwam niet meer lekker aan en mede daardoor kwamen de Knickerbockers wat beter in hun spel maar echt gevaarlijk zijn ze niet geweest. Met afstandschoten van Kimberley Vermeij, Monica Hoogendam “bal op de lat” en Lisanne Grimbergen net over en naast deelde de Ter Ladies nog wel wat plaagstootjes uit maar doelpunten leken uit te blijven in de 2e helft.

In de 70e minuut een wissel, Angela Wolvers eruit en Christa van Roessel nam haar plaats rechts in de verdediging van haar over. In de 75e minuut 3e wissel, Celine van Loe werd vervangen door Zoë van Zuthem die links achter ging spelen. In de 86e minuut kwam Jill Wilmot door een mooie steekpass van Kimberley Vermeij alleen voor de keepster. Helaas raakte ze de bal niet goed en kon de verslaggever zijn pen weer opbergen want de 5e goal leek niet meer op het score bord komen te staan!

In de 89e minuut werd de aanval van Knickerbockers onderbroken en in de omschakeling werd Lisanne Grimbergen aangespeeld en alleen voor de keepster schoot ze netjes de 0-5 tegen het net. Een mooie en dik verdiende overwinning. Volgende week spelen de dames van Ter Leede thuis tegen Fortuna Sittard.