Wedstrijdverslag: Saestum 1 - DTS Ede 1 | Ronde 20 | Topklasse 2012-2013

(3 : ) (0 : )

Wedstrijddatum: zaterdag, 13 april 2013
Aanvangstijd: 12:45 u

Tijdlijn

doelpunt Min.  ::<br />Franca Kuilen, van de doelpunt Min.  ::<br />Karima Chraa
doelpunt Min.  ::<br />Sarina Groeneveld

Tijd Gebeurtenis
doelpuntSarina Groeneveld (3-1)
doelpuntKarima Chraa (4-1)
doelpuntFranca Kuilen, van de (hattrick)

Verslag van DTS
Door Eveline Zech

Na twee weken rust mochten de DTS vrouwen afgelopen zaterdag weer aan de bak. Saestum, de nummer twee in de Topklasse, was de tegenstander in Zeist.
De start was goed voor de Edese ploeg. Er werd fel gestart, de ploeg stond goed in haar organisatie en kreeg ook via Willeke Pater een goede mogelijkheid op de openingstreffer. DTS had meer balbezit, maar Saestum was veel effectiever. De eerste de beste kans in de 25e minuut was goed voor de 1-0. Franca van de Kuilen kopte binnen na een voorzet vanaf de rechterkant.
DTS liet zich niet kennen en ging op zoek naar de gelijkmaker. Die kwam er echter niet, ondanks dat de mogelijkheden er wel waren. Saestum had weinig tijd nodig om te scoren. Na ruim een half uur spelen brak de linksbuiten door en schoot op goal. Tiffany Loeven wist de bal tegen te houden, maar in de rebound kon de volledig vrijgelaten Franca van de Kuilen de 2-0 binnentikken.
Ook nu bleef DTS fel en zocht de aanval weer op. Willeke Pater kwam wederom in de positie om te scoren, schoot op goal, maar de bal werd achter de lijn door een alerte verdedigster weggehaald. De scheidsrechter zag er geen doelpunt in en liet verder spelen. Saestum, met name spits Franca van de Kuilen, liet zien hoe makkelijk scoren kan zijn. Na zo’n 40 minuten schoot zij haar derde goal van de middag binnen. Ook nu lieten de bezoekers de kop niet hangen en bleven zij voetballen, maar echt gevaarlijk werd het niet meer. Tiffany Loeven voorkwam met een goede redding dat DTS met rust tegen een 4-0 achterstand aankeek.

Trainer Bert Beerdsen wijzigde in de rust deels de opstelling en haalde het centrale verdedigingsduo eruit voor een aanvaller en een aanvallende middenvelder. Door meer snelheid achterin kon de thuisploeg minder makkelijk kansen creëren. Af en toe kwam DTS door de goed georganiseerde verdediging van Saestum heen, maar vaak was dan de laatste pass of het schot niet goed genoeg. Halverwege de tweede helft kreeg de ploeg uit Ede toch nog een kleine beloning voor haar strijdlust. Vanaf rechts gaf Eveline Zech voor op Sarina Groeneveld, die de bal langs de keepster schoot: 3-1.
DTS hield de druk naar voren, waardoor er ook weer mogelijkheden ontstonden. Willeke Pater kwam tot tweemaal toe oog in oog met de keepster maar laatstgenoemde wist een doelpunt te voorkomen. Het laatste deel van de wedstrijd was voor de jonge, fitte ploeg uit Zeist. DTS was moegestreden en een gelijkspel zat er niet meer in. Karima Chraa zette uiteindelijk de stand nog op 4-1.

De derde nederlaag op rij voor DTS, waardoor de ploeg nu op een achtste plek is komen te staan, net boven de herkansers. Aanstaande dinsdag wordt de wedstrijd tegen ATC’65 ingehaald. Om 20:15 uur zal er worden afgetrapt op sportpark Inschoten.

Opstelling DTS:
Goal: Tiffany Loeven;
Verdediging: Annelies Oomen; Cynthia de Geus (45’ Sarina Groeneveld); Kirsten Kranenburg (45’ Sanne van Dijk); Larissa Libosan;
Middenveld: Yvonne Veldhuizen; Merlin te Wilt; Renate Vonk; Eveline Zech;
Aanval: Linda Helbling; Willeke Pater (80’ Jaimy Jansen);