Goud voor Duitsland, Zilver voor Zweden en Brons voor Canada

Het goud voor Duitsland is een prachtig afscheidscadeau voor trainster Silvia Neid.. De wedstrijd om het Olympische Goud en Zilver ging tussen Zweden en Duitsland, eindstand 1-2...... 1e helft: In de 25e min. een grote kans voor Duitsland en in de 36e min. ook een voor Zweden. De 1e gele kaart werd gegeven aan de Zweedse Sofia Jakobsson....... 2e helft: In de 48e minuut kwam Duitsland op voorsprong via Dzsenifer Marozsan. Elin Rubensson (Z) kreeg in de 51e min. geel. In de 62e min. kreeg Duitsland een vrije trap, de bal werd op de doelpaal geschoten en in de rebound schoot de Zweedse Linda Sembrant (Z) in eigen doel 0-2. Amper vijf minuten later scoorde Zweden via Stina Blackstenius (Z) de aansluitingstreffer 1-2. De ongelukkige Linda Sembrant kreeg i/d 83e minuut ook nog een gele kaart.

19-08-2016: De wedstrijd om het Brons ging tussen Brazilie en Canada, eindstand 1-2 Deanne Rose opende in de 25e minuut de score voor Canada en in de 53e minuut verdubbelde de Canadese Christien Sinclair de score. Beatriz maakte in de 79e minuut voor Brazilie de aansluitingstreffer, maar de gelijkmaker kwam er niet en zo heeft Canada de Bronzen medaille gewonnen. De Braziliaanse speelsters Andressa Alves, Marta en Rafaelle kregen ieder een gele kaart.

16-08-2016: Zweden won via een penalty shoot-out (3-4) van Brazilie en Duitsland won met 0-2 van Canada, het goud en zilver komt dus naar Europa want de finale gaat tussen Zweden en Duitsland op vrijdag 19 aug. a.s.. Om het brons mogen Brazilie en Canada gaan voetballen, het Brons gaat dus naar Noord of Zuid Amerika.

De tweede halve finalewedstrijd ging tussen Canada en Duitsland. In de 21e minuut kreeg Kadeisha Buchanan (C) geel en Duitsland de penalty die benut werd door Melanie Behringer. In de 55e minuut kreeg de Canadese Ashley Lawrence geel en in de 59e minuut scoorde Sara Daebritz de 0-2 voor Duitsland.

In de eerste halve finalewedstrijd, Brazilie vs Zweden werd niet gescoord, ook niet in de verlenging dus kwam er een penalty shoot-out (PSO) die met 3-4 werd gewonnen door Zweden en deze PSO ging alsvolgt:

(Z) 3-4 Lisa Dahlkvist,

5 gele kaarten werden uitgedeeld, 3 voor Brazilie; Formiga, Andressa Alves en Beatriz en 2 voor Zweden, Lisa Dahlkvist en Sofia Jakobsson.

13-08-2016:

OUT: Olympisch en Wereld kampioen USA, China, Frankrijk en Australie.

Spanning ten top in de 1/4 finales van het vrouwenvoetbal. Twee wedstrijden eindigden in extra tijd, en die 2 wedstrijden werden ook niet beslist in de verlenging. Penalties, en net pas is de wedstrijd Brazilie-Australie afgelopen, 13 penalties totaal, MARTA die mist maar het geluk is aan haar zijde. Brazilie door naar halve finales.

De laatste wedstrijd tussen Australie en Brazilie kwamen ook de penalties aan te pas.

Gastland Brazilie hield Australie op een 0-0. 20 Schoten op het goal tegen 7 van Australie in reguliere speeltijd. Verlenging kwam er aan te pas. Ook in de 1e helft van extra tijd werd er niet gescoord, in de 119e minuut was het Marta, maar de doelvrouw bracht redding.

Kennedy mist voor Australie, EINDSTAND 7-6

Frankrijk werd met 1-0 verslagen door Canada. In de 2e helft scoorde Canada via Sophie Schmidt (56e minuut) de 1-0.

Kwartfinalewedstrijden op zaterdag 12 augustus 2016.

Om 21.00 uur Ned. tijd stond de 2e wedstrijd op het programma namelijk China-Duitsland. Het was overwegend eenrichtingsverkeer, Duitsland zocht de aanval en China de counter. Duitsland had best wel veel moeite om langs de defensie van China te komen. In de 57e min. kreeg ShangShang Wang haar 2e gele kaart en moest het team met 10 verder. In de 76e minuut was het raak, Melanie Behrnger zette haar ploeg op 0-1. Het 10-tal van China kreeg in de 83e min. nog een penalty maar de bal werd op de paal geschoten. Duitsland hield stand en gaat met deze 0-1 winst door naar de halve finale.

12-08-2016: Kwartfinalewedstrijden op zaterdag 12 augustus 2016.

De 1e wedstrijd ging tussen USA en Zweden en deze 2 landen waren aan elkaar gewaagd. In de 1e helft werd er niet gescoord, in de 2e helft opende Stina Blackstenius (Zweden) de score en Alex Morgan (USA) maakte de gelijkmaker. Een 1-1 gelijkspel dus een verlenging waarin niet werd gescoord met als gevolg een penalty shoot-out. Alex Morgan (USA) miste de 1e penalty. Linda Sembrant (Zwe) miste de 3e penalty. Christen Press (USA) miste de 5e penalty en Lisa Dahlkvist (Zwe) benutte de 5e Zweedse penalty wel waardoor het de winnende goal werd. Zweden versloeg dus USA in de penalty shoot-out met 3-4 en gaat door naar de halve finale.

10-08-2016: Poule wedstrijden

Op dinsdag 9 augustus en 10 augustus werden de laatste poulewedstrijden gespeeld op het Olympisch Toernooi. Deze keer moest de bal 17 keer uit het net worden gevist en werden er 13 gele kaarten getrokken. Vanaf nu is het erop of eronder voor de landen die zich gekwalificeerd hebben voor de kwartfinales, deze staan aanstaande vrijdag op het programma.

Groep E: Bondscoach Vera Pauw is er met Zuid-Afrika niet in geslaagd om de kwartfinale te halen, alhoewel het knap gelijkspeelde tegen gastland Brazilie met 0-0. Ook bij de wedstrijd tussen China en Zweden werd er niet gescoord. Maar beide landen gaan wel door naar de kwartfinale, China werd 2e en omdat ook de 2 beste nummers 3 doorgaan mag Zweden ook daar nog het geluk gaan beproeven.

Groep F: Australie moest het opnemen tegen Zimbabwe en kwam op een 6-0 voorsprong, gescoord werd er door Lisa de Vanna, Clare Polkinghorne, Alanne Kennedy, Kyah Simon en Michelle Heyman 2x. Zimbabwe redde in blessuretijd via Emmaculate Msipa de eer, eindstand 6-1. De wedstrijd Duitsland - Canada was bijzonder spannend, Melanie Behringer benutte een penalty voor Duitsland maar nog voor rust maakt Melissa Tancredi voor Canada de gelijkmaker en zij scoorde in de 2e helft haar 2e goal en dat was de winnende treffer, einduitslag 1-2 voor Canada. Ook uit deze groep gaan 3 landen door nl. Canada (1), Duitsland (2) en Australie (3).

Groep G: Columbia dat als laatste in de groep is geeindigd hield de USA knap op een 2-2 gelijkspel. In de 26e min kwam Columbia op voorsprong door een doelpunt van Catalina Usme, de USA kwam nog voor rust op gelijkhoogte, in de 41e min scoorde Crystal Dunn. Na rust zorgde Mallory Pugh in de 60e min voor de 1-2. Het zag er lange tijd naar uit dat Amerika er met de winst vandoor zou gaan maar Columbia wist er in de 90e minuut toch nog één tussen de palen te krijgen, Catalina Usme nam weer de treffer voor haar rekening. De wedstrijd tussen Nieuw-Zeeland en Frankrijk werd een duidelijke overwinning voor het Franse team. Met 0-3 werd de directe concurrent voor het behalen van de kwartfinale verslagen en naar huis gestuurd. De doelpunten werden gemaakt door: Eugenie Le Sommer (38e) en  Louisa Cadamuro (63e en 91e min) Het laatste doelpunt was een penalty.
Uit deze groep gaan de USA en Frankrijk door naar de kwartfinale.

07-08-2016: 2e Poule wedstrijden
Zaterdag werden de 2e poulewedstrijden gespeeld van het Olympische voetbaltoernooi, een wedstrijd werd er op zondagochtend (Nederlandse tijd) gespeeld. In de zes wedstrijden die er werden gespeeld werd 16 keer gescoord, 15 keer een gele kaart uitgedeeld en werd er 1 directe rode kaart getrokken.

Groep E: Wederom wist Zuid-Afrika van bondscoach Vera Pauw geen overwinning te behalen, deze keer was China met 0-2 te sterk. Aan het eind van de 1e helft in de 45e+1 minuut maakte Gu Yasha de 0-1 en in de 87e min zorgde Tan Ruyin voor de 0-2 eindstand.

Gastland Brazilie deed goede zaken, Zweden werd met 5-1 verslagen. Doelpunten kwamen deze keer van: Beatriz (21e en 86e), Cristiane (24e), Marta (44e en 80e), het eerste doelpunt van Marta was een penalty. Zweden kon pas in de slotminuten wat terug doen, doelpunt kwam van Schelin in de 89e minuut.

Groep F: Canada versloeg Zimbabwe met 3-1. De doelpunten van Canada werden in allemaal in de 1e helft al gemaakt, Janine Beckie (7e en 35e) en Christine Sinclair (19e) benutte een penalty. Voor Zimbabwe scoorde Mavis Chirandu in de 86e minuut.

Duitsland speelde toch wel verrassend gelijk tegen Australie. Ze begonnen slecht aan de wedstrijd want in de 1e helft kwam Australie op een 0-2 voorsprong door doelpunten van Samantha Kerr (6e) en Caitlin Foord (45e) maar nog vlak voor rust konden ze de aansluitingstreffer maken, Sara Dabritz scoorde in de 45e+2e minuut de 1-2. Australie hield lang de voorsprong vast en pas in de 88e minuut kwam Duitsland langszij door een doelpunt van Saskia Bartusiak.

Groep G: Amerika wist met 1-0 te winnen van Frankrijk. In de 63e minuut was het Carli Lloyd die voor de overwinning zorgde.

De wedstrijd tussen Columbia en Nieuw-Zeeland werd pas op zondag gespeeld en eindigde in 0-1. In de 31e minuut maakte Amber Hearn het enige doelpunt van de wedstrijd voor Nieuw-Zeeland. In de 88e minuut kwam Nieuw-Zeeland nog met 10 speelsters te staan nadat aanvoerdster Abby Erceg het veld moest verlaten met een directe rode kaart.

04-08-2016: 1e Poule wedstrijden

Woensdag startte het Olympische voetbaltoernooi.
19 Goals totaal! 1 goal al in de 1e minuut van de wedstrijd en 1 eigen goal in de 2e minuut! Melanie Behringer van Duitsland is de enige speelster die tweemaal wist te scoren! 11 Gele Kaarten zijn er gevallen voor de uitslagen/standen.

Groep E: Het team van bondscoach Pauw, Zuid-Afrika, verloor in het laatste kwartier van de wedstrijd van Zweden. Nilla Fischer scoorde in de 76e minuut. Een goede start van Brazilie, met 3 goals verschalkten zij Republiek China. Doelpunten van Monica (36e), Andressa Alves (50e) en Christiane in de 90e minuut.

Groep F:
Al in de 1e minuut wist Canada te scoren tegen Australie, Janine Beckie 1-0. En uiteraard kwam ook Christine Sinclair op het scorebord, in de 80e minuut maakte zij de 2-0. Slecht begin voor Australie!

In dezelfde groep grootmacht Duitsland in actie tegen Zimbabwe. In de 22e minuut opende Duitsland de score en het werd maar liefst 1-6. Doelpunten makers: Sara Daebritz, Alexandra Popp, Melanie Behringer 2x, Melanie Leupolz en Eunice Chibanda Voor Zimbadwe scoorde Kudakwashe Basopo in de 50e minuut.

In groep G opende de USA het toernooi tegen Nieuw-Zeeland. Al in de 9e minuut was het 1-0 namens Carli Lloyd en Alex Morgan prikte er nog eentje bij in de 46e minuut.

Het laatste duel van deze dag was Frankrijk tegen Colombia. In de 2e minuut een eigen goal van Carolina Arias van Colombia. Eugenie Le Sommer en Camile Abily scoorden beiden voor rust, ruststand 3-0. In de laatste minuten van de wedstrijd scoorde Amel Majri nog de 4-0.

03-08-2016: Het Olympische Vrouwenvoetbal toernooi in cijfers:

1 - Bettina Wiegman (Duitsland) scoorde de eerste goal op de Olympische Spelen van 1996 in Atlanta! In de 5e minuut vond ze het net tegen Japan. Duitsland won met 3-2.

2 - Zimbadwe slechts 2 duels heeft gespeeld en 2 maal wist te scoren om het Rio Ticket te halen!

4 - Viermaal wist de USA Goud op hun naam te schrijven!

6 - Dit wordt het 6e olympische toernooi voor het vrouwenvoetbal. De Braziliaanse speelster Formiga heeft maar liefst 24 olympische duels op haar naam!

11 - De USA heeft al elf maal op rij een olympische duel gewonnen. Vandaag hoopt men op nummer 12.

12 - Maar liefst 12 speelsters van Frankrijk komen van Olympique Lyonnais.

16 - De jongste voetbalster op de Spelen is Australische Ellie Carpenter. Als ze speelt dan zal het record van van de Braziliaanse Daniela en Raissa Feudjio verbreken.

40 - Is de doelvrouw van Nieuw-Zeeland, Rebecca Rolls.

223 - Maakt Carli Lloyd de speelster met de meeste caps. Carli lloyd is ook Werleds beste voetbalster.

Klik hier voor complete programma.

14-04-2016: Loting Olympische Spelen verricht

Vandaag 14-04-2016 is de loting geweest voor de Olympische Spelen in Rio. Er hebben zich 12 landen gekwalificeerd voor het Vrouwenvoetbaltoernooi. Er werden 3 poules van 4 landen geloot, genaamd Groep E, F en G. Bij de mannen doen 16 landen mee met dus 4 poules van 4 landen, A, B, C en D. De loting heeft de volgende groepen opgeleverd:

Groep E: Brazilie, China, Zweden en Zuid-Afrika Groep F: Canada, Australie, Zimbabwe en Duitsland Groep G: USA, Nieuw-Zeeland, Frankrijk en Colombia

Zweden en Zuid-Afrika hebben de eer om het Olympische toernooi te openen op 3 augustus.

Klik hier voor de potindelingen mannen en vrouwen.

09-04-2016: Op 14 april wordt de loting verricht voor de Olympische Spelen Voetbaltoernooi, zowel de mannen als de vrouwen worden de poules van geloot. De potindelingen zijn voor beiden bekend gemaakt.

Pot 1: Brazilie, VS en Duitsland
Pot 2: Frankrijk, Australie en Zweden
Pot 3: Canada, China en Nieuw-Zeeland
Pot 4: Colombia, Zuid-Afrika en Zimbabwe

10-03-2016: Zweden, Australie en China naar Rio

Alle landen zijn bekend die mee gaan doen aan de Olympische Spelen. Woensdag werd het laatste ticket vergeven aan Zweden. Een dag eerder wisten Australie en China een ticket te boeken.

29-02-2016: Wereldkampioen USA en Canada wisten zich vrijdagavond te plaatsen voor de Olympische Spelen in Rio deze zomer. In de 1e 1/2 finale versloeg Canada Costa Rica met 3-0 en de USA versloeg Trinidad & Tobago met 5-0. Beide tickets voor de CONCACAF zijn dus verzilverd door Canada en USA. Er hebben zich nu 9 landen geplaatst.

15-02-2016: Ben je al nieuwsgierig naar het Speelschema voor de Olympische Spelen. Klik dan hier. Dit is zowel het mannen als het vrouwenvoetbal schema. Er worden 3 groepen geformeerd van elk 4 landen. In oranje het vrouwenschema.

Klik dan hier. voor het vrouwen en mannenvoetbal schema te Rio.

13-02-2016: Hope Solo zal niet naar RIO afreizen

Als doelvrouw van de USA vandaag moest beslissen om af te reizen naar Rio voor de Olympische spelen, dan zou ze afzeggen. Hope Solo vertelde dat het Zika Virus daar de reden van is. Aan de vooravond van het kwalificatie toernooi in eigen land deed ze deze uitspraak. De USA speelt tegen Costa Rica woensdagavond en dienen zich eerst nog te kwalificeren. Veel USA speelsters maken zich zorgen, zeker met het oog op zwanger willen worden in de toekomst! De USA won hun openingsduel.

29-01-2016: Eurosport zendt kwalificiatie duels uit

Eurosport zendt zeker de eerste twee duels van de Oranje Leeuwinnen, te weten op 2 maart tegen Zwitserland en 5 maart tegen Zweden rechtstreeks uit. Het derde duel tegen Noorwegen is afhankelijk van de stand! Maar wilt U niks missen, koop dan NU een kaartje voor deze 3 duels!

27-01-2016: Nieuw-Zeeland heeft zich gekwalificeerd voor de Olympische Spelen. Het 1e duel werd simpelweg met 1-7 gewonnen van Papua Nieuw-Guinea afgelopen zaterdag. De 2e wedstrijd zou gespeeld moeten worden dinsdagavond in Auckland, maar Papua Nieuw Guinea had niet de nodige visas om Nieuw-Zeeland binnen te komen en zagen af om de 2e wedstrijd te spelen.

04-12-2015: Niet alleen Nederland speelt een kwalificatie toernooi, maar ook in de CONCACAF en de AFC spelen in februari en maart kwalificatie toernooien. Vrouwenvoetbalnederland heeft alle toernooien op een rijtje gezet. In de CONCACAF zijn er 2 groepen geformeerd.

Groep A: Costa Rica, Mexico, Puerto Rico en USA

Groep B: Canada, Guatemala, Guyana en Trinidad en Tobago

AFC Women's Asian Cup vindt plaats van 29 februari t/m 9 maart 2016 in Osaka Japan. Dit toernooi wordt een 6-landen toernooi. Alleen de nummer 1 en 2 plaatsen zich voor de Spelen. Landen die mee doen: Australie, China, Japan, Noord-Korea, Zuid-Korea en Vietnam.

Klik hier voor het complete programma UEFA, CONCACAF en AFC.

vervolg

11-11-2015: Dinsdag 10 november zijn de schema's bekend gemaakt voor zowel het Mannen als Vrouwen toernooi te RIO. De vrouwen starten op 3 augustus 2016 in Rio's Maracana Stadium. De Finale zal ook aldaar gespeeld worden op 19 augustus 2016.
Er zal in 7 stadions gespeeld worden, twee in Rio de Janeiro, en de andere in Brasilia, Manaus, Salvador, Belo Horizonte, en Sao Paulo

19-10-2015: Vera Pauw en Liesbeth Migchelsen zijn er met het Zuid-Afrikaanse vrouwenteam in geslaagd zich te kwalificeren voor de Olympische Spelen. Het 1e duel tegen Equatorial Guinea eindigde in een gelijkspel thuis. Zondag moest Zuid-Afrika het karwei op vreemde bodem afmaken. Het bleef spannend en langdurig gelijk, de verlossing kwam in de 62e minuut, Banyana Banyana zoals Zuid-Afrika ook wordt genoemd scoorde de 0-1. Ook Zimbadwe wist zich te plaatsen. De Redactie feliciteert Vera Pauw en Liesbeth Migchelsen met dit succes.

Zimbadwe plaatste zich ook door met 1-0 te winnen van Kameroen.

03-08-2015: Zuid-Afrika heeft zondag met 1-0 gewonnen van Kenia en zijn zo een stapje dichterbij kwalificatie voor de Olympische Spelen 2016. Twee weken geleden won het team van bondscoach Vera Pauw en assistent Liesbeth Michgelsen al met 1-0 thuis. Zondag werd de return in Kenia gespeeld en dus verdienstelijk gewonnen! Wissel Rhoda Mulaudzi scoorde het belangrijke doelpunt voor Zuid-Afrika.

In de volgende ronde treft Zuid-Afrika nu Equatorial Guinea die Nigeria met 2-1 in extra tijd versloeg!

17-06-2015: Op het WK 2015 te Canada kunnen de 7 Europese landen, Duitsland, Zweden, Noorwegen, Frankrijk, Spanje, Zwitserland en Nederland zich plaatsen voor RIO 2016. Er zijn 3 tickets te verdienen. Duitsland en Frankrijk wisten na winst in hun 1/8 finale de eerste twee tickets te bemachtigen. Zweden verloor dus van Duitsland, Noorwegen verloor van Engeland, Spanje lag al in de groepsronde eruit en Zwitserland verloor van Canada. In de laatste 1/8 finales speelde Nederland tegen Japan, bij winst zou Nederland het RIO ticket hebben, helaas het werd 1-2 voor Japan.

In februari/maart 2016 zal er een minitoernooi plaatsvinden tussen Zweden, Noorwegen, Zwitserland en Nederland voor het 3e Rio-ticket.

02-04-2015: Definitief geen Britisch vrouwenteam
De hoop was er maar er komt definitief geen Britisch vrouwenvoetbal team op de Olympische Spelen van Rio 2016. Reden is dat de overige voetbalbonden van Schotland - Wales - Noord-Ierland, hier niet mee instemmen. OS 2012 was een uitzondering voor hen omdat toen de Olympische Spelen op Britse bodem werd gespeeld. Voor Nederland is het goed nieuws, wat er is nu een concurrent minder op het WK, de Europese landen kunnen zich kwalificeren voor Rio als zij bij de beste 3 Europese landen eindigen.

21-03-2015: Geen Britisch vrouwenteam in Rio?
De hoop is nog niet opgegeven, maar de kans dat er een Britisch vrouwenteam op de Olympische Spelen zal verschijnen, is klein. De Engelse voetbalbond heeft de andere drie Britse naties, Schotland - Wales - Noord-Ierland, gevraagd of zij mee instemmen om een Britisch mannen & vrouwen team te laten afvaardigen naar de Olympische Spelen zoals in 2012*.
*Toen werd de OS in Londen gehouden en men ontkwam niet aan het idee dat er geen voetbal daar zou zijn.

Maar de drie andere naties en vooral Wales is laaiend dat de Engelse bond wederom een team wilt afvaardigen. De FA had in 2012 de garantie gegeven dat het een eenmalig gebeuren zou zijn. De hoop dat er een mannenteam zal deelnemen is al opgegeven, maar de hoop op een vrouwenteam is groter.

**(uiteraard moet Engeland zich wel kwalificeren op het WK 2015 te Canada door bij de beste drie van Europa te eindigen).

17-03-2015: Volgend jaar alweer worden de Olympische Spelen 2016 gespeeld in Brazilie. Gisteren kondigde de FIFA de zes voetbalsteden aan waar zowel het mannen als vrouwen voetbaltoernooi zullen worden gehouden. Deze twee toernooien zijn de enige evenementen die buiten Rio de Janeiro zullen worden gehouden. Uiteraard worden ook de twee voetbalstadiums, Olympisch Stadion en het Maracana van Rio de Janeiro gebruikt. De andere vijf steden zijn de Amazônia Arena in Manaus, São Paulo Korintiërs Arena, de Mané Garrincha Stadium in Brasília, Salvador Arena Fonte Nova en de Mineirão in Belo Horizonte zal ook het podium wedstrijden.

De Olympische Spelen voetbal zullen plaatsvinden van 3 t/m 19 augustus 2016 in Rio de Janeiro (Brazilie).

Het mannentoernooi zullen 16 landen aan meedoen, bij het vrouwen toernooi zullen 12 landen mee doen. Bij de mannen heb je een leeftijdsgrens, bij de vrouwen niet.