Wedstrijdverslag: Heerenveen - ADO Den Haag | Ronde 9 | Eredivisie Veld 2016-2017

Heerenveen - ADO Den Haag
2 1
(1 : ) (1 : )

Wedstrijddatum: vrijdag, 11 november 2016
Aanvangstijd: 19:30 u

Kets verziekt Haags debutantenbal in Friesland

ADO Den Haag Vrouwen heeft vrijdagavond een fikse domper te verwerken gekregen in de Eredivisie Vrouwen. Op Sportpark Skoatterwâld hield SC Heerenveen de punten in eigen huis: 2-1.

Van de twee ploegen was het ADO Den Haag dat in het eerste kwartier de beste indruk maakte. Het domineerde de wedstrijd, al bleven grote kansen uit. Halverwege de eerste helft kwamen die mogelijkheden er wel. Een mooie combinatie in de zestien tussen Victoria Pelova en Sharona Tieleman resulteerde in balbezit van Pia Rijsdijk, die doelvrouw Roxanne Barker op de proef wilde stellen. Helaas verdween de inzet echter naast het doel en bovendien stond Rijsdijk buitenspel.

De 23ste minuut kende een primeur. Na een uitstekende voorzet van Rijsdijk zag Lindsey Keizerweerd haar kans schoon om alleen op het doel van SC Heerenveen af te stormen. Barker kon niet voorkomen dat de 19-jarige haar allereerste doelpunt voor ADO Den Haag op het scorebord zette: 0-1. Een terechte voorsprong, want tot aan de 27ste minuut wisten de Friezen niet in de buurt van het doel van keepster Jennifer Vreugdenhil te komen. Toen eindigde een Fries schot naast de paal.

Na ruim een uur mocht Jessie van Leeuwen twee hoekschoppen afleveren. De eerste resulteerde in een schot van Pelova in de handen van Barker, terwijl de tweede achter het doel belandde. ADO Den Haag had aanvallende intenties en probeerde dat ook in de slotfase van de eerste helft te tonen, maar een margeverdubbeling zou er niet komen. Een schotkans van Pelova eindigde nipt naast het doel en een vrije trap van Van Leeuwen werd geblokkeerd door de muur van de blauwwitten.