Wedstrijdverslag: ADO Den Haag - VV Alkmaar (voorheen Telstar) | Ronde 18 | Eredivisie 2011-2012
Print

ADO Den Haag - VV Alkmaar (voorheen Telstar)

Door Sandra Awondatu

"Morgen ben ik absoluut niet aanspreekbaar," lachte ze breeduit. Sarina Wiegman is een gelukkige coach en was na een uitbundige huldiging klaar voor een groot feest.
En logisch ook. Na maar liefst 3 keer "net niet" was het vrijdag de 27-ste april 2012 volkomen raak. ADO Den Haag won de wedstrijd tegen Telstar met 4-2 en FC Twente wilde geen roet in een mooi scenario gooien en verloor van FC Utrecht.
De ontlading was groot en het publiek gunde Wiegman en haar voltallige team een staande ovatie.

Ladiesday bij ADO. En hoe! Al voor het startsein werd gegeven voor het begin van de Ladiesday bij ADO Den Haag was het publiek al in grote getallen naar het Kyocera stadion gekomen. Een diversiteit aan kraampjes versierden de parkeerplaats waar de (voornamelijk) vrouwelijke koopjesjagers op af stevenden.
De voorpret op de hoofdact was al groot en dat was een veelbelovend teken.

ADO wilde bewijzen aan de veel opgekomen toeschouwers dat zij aan het einde van de wedstrijd een terechte winnaar gaan kronen.
Nam direct het initiatief en kwam verdiend met 1-0 voor. Hield de teugels strak en gaf Telstar weinig ruimte om enig glans naar zich toe te trekken.
Terwijl de bloemenwinkel gebeld werd om toch maar de boeketten in te pakken, liet Amber van der Heijde even zien dat ze kan voetballen. Draaide haar tegenstander zoek en stuurde de bal diagonaal de hoek in.

De schrik in de benen bij ADO en de wedstrijd kreeg de spanning dat het nog alle kanten op kon gaan. Het tweede gedeelte van de eerste helft was om van te genieten.
Twee ploegen die joegen op een goal en dit deden op Eredivisie niveau.
Bij een vrije trap toegekend aan ADO, wist Lisanne Grimberg half Telstar te verschalken. Daar waar iedereen dacht dat Grimberg de bal het doel in zou jagen, gaf ze Tessel Middag de gelegenheid de voorsprong te scoren.
Diezelfde Tessel Middag scoorde ook nog eens een tweede doelpunt en loodste haar team met een 3-2 voorsprong de kleedkamer in ondanks dat Telstar via Desiree van Lunteren nog tegen wist te scoren. Van Lunteren had hier wel de hulp nodig van goalie Losrsheijd die de bal (geschoten uit een vrije trap) dusdanig beroerde dat die alsnog in het doel belandde.

In de 2e helft benadrukte ADO nog meer dat ze geenszins van plan was om op een ander moment het kampioenschap te vieren. Wist in de rust dat Twente op een 2-0 achterstand was gezet. Telstar probeerde het nog wel aan het begin van die tweede helft, maar meer dan dat was het niet.

De ploeg van Toon Beijer (Beijer zal de Velser ploeg ook volgend jaar waarschijnlijk leiden) werd nog geconfronteerd met een blessure van Stefanie van der Gragt en hiermee blinkt Telstar uit in het verzamelen van geblesseerden. Veel keus had Beijer trouwens niet bij het inzetten van een speelster, want slecht 2 wissels sierden de Telstar bank.

ADO Den Haag had hier uiteraard maling aan. Joeg de uitbreiding van doelpunten na en deed dit in de 75-ste minuut.
Invalster Kimberley Vermeij wist een voorzet van Sheila van den Bulk op prima wijze te verzilveren.
De ode aan ADO dreunde door in het stadion. Telstar voelde iets van een verplichting om het nog een beetje spannend te houden en schakelde in die laatste minuten van de wedstrijd naar een hogere versnelling.
Het beoogde succes bleef uit en eerlijk is eerlijk...niemand geloofde er ook in en velen hoopten ook dat het Telstar niet zou lukken.
Uiteindelijk heeft Wiegman en haar ploeg het op eigen kunnen gedaan en....het kampioenschap volkomen verdiend.

Vrouwenvoetbalnederland feliciteert ADO Den Haag en haar voltallige staff.