Verdiende zege van Spanje op Portugal

Het op voorhand sterke Spanje moest het opnemen tegen debutant Portugal wat dus nooit eerder had deelgenomen aan een EK. Het duel werd gespeeld op de Vijverberg te Doetinchem en dit betrof de 1e wedstrijd uit poule D.

Na wat kleine kansjes van Spanje in de beginfase kwam Portugal er ook 'n keer uit, het was Ana Leite die net 1 stap te kort kwam om de Spaanse goalie Sandra Panos te verrassen.

Na 15 minuten schoot Spanje-speelster Jennifer Hermoso een niet te missen kans toch nog over het doel.
Na 21 minuten wederom een kans van Spanje, Alexia Putellas legt de bal terug op Silvia Meseguer en schoot op doel maar Portugal-goalie Patricia Morais hield de bal knap uit haar doel.
Twee minuten daarna was er een mooie lange bal van Andrea Pereira op Vicky Losada en ze werkte de bal knap achter goalie Patricia wat dus 1-0 betekende voor Spanje, 4 minuten daarna was er een voorzet vanaf de zijkant op Jennifer die in de handen van Patricia kopte.

Dan zitten we in de 42e minuut, voorzet Mariona Caldentey op Amanda Sampedro en die kopte de 2-0 tegen de touwen.
Gelijk na de aftrap lag de bal bijna weer in het net door Jennifer, maar ook Portugal had vlak voor rust de kans voor de aansluitingstreffer,
het was Diana Silva die te kort kwam om de bal in het doel te deponeren.

Na deze actie floot de Zweedse scheidsrechtster Pernilla Larsson voor het rustsignaal.
Spanje op rozen en de Portugezen moesten de 2e helft toch heel anders voetballen mochten ze nog enig resultaat willen halen.

Het waren toch weer de Spaansen die de 2e helft goed begonnen, Vicky en Alexia misten kleine kansjes maar echt noemenswaardig waren ze eigenlijk niet.

Na 55 minuten kwam Portugal er ook weer 'n keer uit maar Claudia Neto kwam niet verder dan een afzwabber naast het doel.
Twee minuten daarna steekpass Tatiana Pinto op Ana maar veel haalde het niet uit, 7 minuten daarna was er weer bijna een Spaanse goal via een omhaal van Jennifer maar het was verdedigster Carole Costa die de bal met haar hoofd van de doellijn afhaalde, 6 minuten daarna was er een vrije trap van Alexia die net naast het doel schoot van goalie Patricia.
De Spaansen wilden meer, zo was er een afstandschot van Vicky die door Patricia knap tot hoekschop werd verwerkt, echter de hoekschop leverde niets op.

In de 79e minuut probeerde Portugees invalster Carolina Mendes het met een omhaal maar ook die bal trof geen net. In de 80e minuut was het de Spaans invalster Mari Paz die de bal naast het doel schoot.
Spanje bleef de aanval inzetten maar de Portugese goalie Patrica voorkwam erger met een knappe redding.

Het eindsignaal werd gefloten, eindstand 2-0 een verdiende overwinning van Spanje!

Wedstrijd: SPANJE - PORTUGAL
Datum: woensdag 19 juli 2017
Aanvang: 18:00 uur
Locatie: Vijverberg te Doetinchem
Betreft: 1e wedstrijd poule D
Ruststand: 2-0
Eindstand: 2-0
Scheidsrechter: Pernilla Larsson