doelpunt Min. 69 ::<br />Marian Meijer doelpunt Min. 7 ::<br />Marian Meijer

07doelpuntMarian Meijer (1-0)

Verslag van DTS EDE
Door Eveline Zech

Opnieuw nederlaag voor DTS vrouwen

Voor de tweede week op rij weten de DTS vrouwen niet te overtuigen in de Topklasse. Zaterdag werd in Groningen met 2-1 verloren van Oranje Nassau. De thuisploeg stond al na 7 minuten spelen op een 1-0 voorsprong. Marian Meijer maakte goed gebruik van een verdedigingsfout bij DTS. Net als de week ervoor was de strijdlust bij de ploeg uit Ede ver te zoeken. Tot aan de rust was het een saai duel en de harde wind maakte het er niet beter op. De tweede helft leek DTS wat te zijn wakker geschud. Er werden mogelijkheden gecreëerd. Zo werd het in de 57e minuut terecht 1-1. Willeke Pater schoot in de rebound na een eigen schot op goal alsnog binnen. Hierna voerde de Edese vrouwen de druk op. Tegen de verhoudingen in werd het in de 69e minuut 2-1. Door een slechte terugspeelbal kon Marian Meijer wederom profiteren. DTS ging in de slotfase op zoek naar de gelijkmaker, maar deze kwam er niet dankzij de collectieve strijdlust van Oranje Nassau. En dus werd DTS zonder punten naar Ede gestuurd. Op 6 april speelt DTS weer in eigen huis. ATC’65, de huidige nummer 7, is dan de tegenstander.

Plaats: Groningen, Sportpark Coendersborg

Geen kaarten

Opstelling DTS
Goal: Tiffany Loeven;
Verdediging: Anne-Meike Overduin; Cynthia de Geus; Kirsten Kranenburg (70’ Yvonne Veldhuizen); Larissa Libosan (75’ Sarina Groeneveld);
Middenveld: Merlin te Wilt (85’ Sanne van Dijk); Renate Vonk; Annelies Oomen;
Aanval: Linda Helbling; Willeke Pater; Eveline Zech;

Eindstand: 2-1 (1-0)