A+ R A-
Wedstrijdverslag: RKTSV - RVVH 1 | Ronde 14 | Topklasse 2011-2012

RKTSV - RVVH 1
7 0
(4 : ) (0 : )

Wedstrijddetails

Wedstrijddatum: zaterdag, 25 februari 2012
Aanvangstijd: 13:30 u
Toeschouwers : 100


Gebeurtenissen

doelpunt


     Samenvatting

    Verslag van RKTSV
    Door Jos Butink

    RKTSV oppermachtig

    De eerste wedstrijd na de winterstop stond op het programma. Het was ook de eerste wedstrijd na het vertrek van topscoorster Sanne Schoenmakers, welke met een “zak” geld zomaar in de winterstop verkaste naar Standaard Luik. Een handtekening in het amateurvoetbal is blijkbaar dus ook niets meer waard. Maar tegenover het vertrek van Sanne stond de comeback van Annika Pluijmen, welke na zwangerschapsverlof weer terug kwam op de groene voetbalmat en de terugkeer van Shirley Kocacinar na een meniscusoperatie. Trainer Ronald van Bakel had zijn dames blijkbaar goed op de wedstrijd voorbereid, want daar waar voor de winterstop met name de lange bal werd gehanteerd, werd nu de combinatie gezocht. RVVH uit Ridderkerk werd met een 7-0 nederlaag naar huis gestuurd.

    Het duurde ongeveer 10 minuten totdat de Kerkraadse dames de wedstrijd naar zich toe trokken en in de 18e minuut resulteerde dat in het eerste doelpunt van Vera Wanrooy met een afstandschot van ongeveer 30 meter. 2 minuten later werd het 2-0 nadat Annika Pluijmen uit een corner van Loes Butink keihard inkopte. In de 28e minuut maakte Gwen Kuijer er 3-0 van en even later was het wederom Annika Pluijmen die er beheerst 4-0 van maakte. Veelzeggend is dat RVVH pas in de 43e minuut haar eerste kans creëerde.

    Na de rust scoorde Vera Wanrooy opnieuw van afstand de 5-0. Hierna zakte de wedstrijd steeds verder weg.  RVVH probeerde wel, maar de verdediging onder leiding van Glynis Vromen gaf geen krimp. Nadat trainer Ronald van Bakel enkele wissels had aangebracht kwam er vers bloed en tevens weer meer strijdlust aan de zijde van RKTSV. Een veel te harde tackel op Loes Plantaz bleef ongestraft, maar was wel mede de aanleiding om de mouwen nog eens extra op te stropen. Het was Liv Aerts die na al die wissels als diepe spits ging spelen en Liv liet zien dat zij zich daar heel goed op haar gemak voelde. In de 83e minuut liet ze de hele Ridderkerkse verdediging haar hakken zien en scoorde beheerst de 6-0. In de 89e minuut scoorde Shirley Kocacinar,  uit wederom een corner van Loes Butink, de 7-0. Hierdoor blijft RKTSV koploper met 7 punten voorsprong.


    Statistiek

    Locatie: Terwinselen Limburg
       
    Opstellingen:
    RKTSV:
    Katja Demacker, Loes Butink, Glynis Vromen, Loes Plantaz, Nancy Kisters (68e min. Lianne Esseling) Vera Wanrooy, Mayke Ploemen (63e min. Sharona Demandt), Liv Aerts, Annika Pluijmen, Shirley Kocacinar, Gwen Kuijer (72e min. Maartje keulen)

    RVVH:
    Marieke de Groot, Isabel Gulden, Daphne Verwater, Denise Coehoorn, Kirsten Ong, Esther de Bruijn (75e min. K. Carcia), Mandy Glaudemans, Nikki de Roest, Cherraine Breinburg (46e min. Dapne Troost),  Nikki van de Pas, Melissa van den Berg. 

    Geen kaarten.