Wedstrijdverslag: Jong FC Twente - The Knickerbockers 1 | Ronde 11 | Topklasse 2012-2013

Tijdlijn

doelpunt Min. 90 ::<br />Cheyenne Goorbergh, van den doelpunt Min. 51 ::<br />Vera Berends
doelpunt Min. 43 ::<br />Maxime Jackson

Tijd Gebeurtenis
90doelpuntCheyenne Goorbergh, van den (1x)
51doelpuntVera Berends (1x)
43doelpuntMaxime Jackson (1x)

Verslag ATC'65
Bron website FC Twente

Winst voor Beloften FC Twente Vrouwen
ATC ’65 VR1 / Beloften FC Twente Vrouwen heeft drie punten gepakt in de competitiewedstrijd tegen The Knickerbockers 1. De ploeg van Joost du Gardijn ging met een 0-1 achterstand de rust in, maar in de tweede helft werd het door goals van Vera Berends en Cheyenne van den Goorbergh uiteindelijk 2-1 op het Trainingscentrum in Hengelo.

Achterstand
In de eerste helft waren de Beloften veelvuldig in balbezit en wisten ze veel aanvallen op te zetten. Schoten van Lisanne van Gurp en Tessa Klein Braskamp boden de mogelijkheid om op voorsprong te komen, maar de keepster van The Knickerbockers voorkwam dit. In het verdere verloop van de eerste helft deden zich niet veel grote kansen voor. Vlak voor rust kwam The Knickerbockers toch op voorsprong te staan, nadat de bal hoog over Kim van der Werff de goal in werd geschoten.

Overwinning
Na de rustpauze zette Twente meteen erg veel druk op de tegenstander en waren ze veel in balbezit op de helft van Groningers. The Knickerbockers probeerde te profiteren van fouten van de Tukkers, maar dit lukte niet. In de 51e minuut kwam FC Twente verdiend op gelijke hoogte. Tessa Klein Braskamp gaf een strakke dieptepass op Anne Bosveld die de bal vervolgens breed legde aan Vera Berends, die vervolgens de bal binnenschoot. Na deze goal gingen de Tukkers door op dezelfde voet en werd er geprobeerd om de winnende treffer te scoren. Vlak voor het eindsignaal was het raak voor de Twentenaren. Cheyenne van den Goorbergh schoot in de negentigste minuut de bal in de verre linkerhoek van het doel van de Groningers en schoot de Beloften hiermee naar de overwinning.

‘Loon naar werken’
Trainer Joost du Gardijn was erg tevreden na afloop van de wedstrijd. ‘De meiden hebben met deze overwinning loon naar werken gekregen. We hebben wel vaker zulke wedstrijden als deze, maar ondanks het veldoverwicht kunnen we deze dan niet omzetten in winst. Vandaag is dat wel gelukt en daar ben ik blij om.’