She Believes Cup 2016

USA wint She Believes Cup 2016!! Vannacht werd in het FAU Stadion in Boca Raton de finale gespeeld voor de She Believes Cup. USA en Duitsland stonden in punten gelijk. Deze twee landen gingen het ondelinge duel aan om tot de winnaar te komen. De score werd door Duitsland geopend in de 29e minuut door een doelpunt van Anja Mittag. In de 35e minuut kwam de USA op gelijkhoogte. Alex Morgan zorgde voor de gelijkmaker. Nog voor rust kwam de USA op voorsprong, Samantha Mewis pakte in de 41e minuut de bal af van de Duitse verdediging en kwam tot een laag afstandschot die onder de keeper van Duitsland door ging en hier mee de 2-1 maakte. In de 2e helft werd er niet meer gescoord en won de USA de She Believes Cup.

De wedstrijd tussen Frankrijk en Engeland eindigde in 0-0. Op doelsaldo wordt Engeland nu 3e en Frankrijk eindigt als laatste.

Twee Amerikaanse vrouwen vielen nog extra in de prijzen: De gouden handschoen ging naar Hope Solo, de gouden schoen naar Alex Morgan en ook de gouden bal ging naar Alex Morgan.

Nieuws

Nieuws

07-03-2016: De 2e ronde van de She Believes Cup is inmiddels gespeeld. USA won in Nashville in de extra tijd van Frankrijk met 1-0. Het doelpunt werd gescoord door Alex Morgan die ook uitgeroepen werd als "woman of the match". De andere wedstrijd ging tussen Duitsland en Engeland. Engeland kwam op voorsprong in de 9e minuut van de wedstrijd door een doelpunt van Toni Duggan. Pas in de 2e helft werd er weer gescoord en werd Duitsland in de 76e minuut terug in de wedstrijd geholpen door een eigen doelpunt van de Engelse verdedigster Gilly Flaherty. In de 82e minuut maakte Fara Williams een overtreding op Alexandera Popp in het strafschopgebied en de bal ging op de stip. Invalster Babett Peter schoot de bal laag in de linkerhoek en dit was tevens de winnende goal.
Duitsland en de USA gaan samen aan kop en zullen op 9 maart in een onderling duel uit gaan maken wie de winnaars zullen worden van de She Believes Cup.

04-03-2015: De USA organiseert van 2 t/m 9 maart 2016 de She Believes Cup (#shebelievescup)! Aan dit toernooi nemen ook deel Duitsland, Engeland en Frankrijk! Twee spannende duels werden er gespeeld en beide duels werden maar net met 1-0 gewonnen. USA wist de 3 punten te halen tegen Engeland en Frankrijk verloor van Duitsland. Frankrijk had lange tijd de hoop om er een gelijkspel uit te halen maar Leonie Maier van Duitsland wist in de 83e minuut te scoren waarmee de 3 punten naar de Duitse vrouwen ging. Ook tussen USA en Engeland bleef het lang gelijk, het was Crystal Dunn die in de 72e minuut scoorde.

De winnaar is diegene met de meeste punten. 3 voor winst, 1 voor gelijkspel, dan beste doelgemiddeld, dan meeste goals gescoord, onderling resultaat en anders FIFA ranking.