Wedstrijdverslag: Ter Leede 1 - DTS Ede 1 | Ronde 5 | Topklasse 2012-2013

(6 : ) (0 : )

Wedstrijddatum: zaterdag, 29 september 2012
Aanvangstijd: 12:30 u

Tijdlijn

doelpunt Min. 73 ::<br />Kim Zethof doelpunt Min. 47 ::<br />Marieke Goeree doelpunt Min. 45 ::<br />Monica Hoogendam doelpunt Min. 39 ::<br />Marelle Worm doelpunt Min. 34+58 ::<br />Lisanne Grimberg doelpunt Min. 19 ::<br />Kimberley Vermeij doelpunt Min. 8+9 ::<br />Jill Wilmot

Ter Leede dendert maar door in de topklasse

Na de prachtige uitslag van vorige week waren de verwachtingen bij de thuisploeg hooggespannen, was dit een gelukkige uitslag of heeft de ploeg de goede vorm definitief te pakken? Duidelijk was het vanaf het begin dat DTS in ieder geval niet vol op de aanval ging spelen en zij begonnen in een 4-4-2 opstelling voorzichtig aan de wedstrijd. Veel hielp dit echter niet, Ter Leede liet direct vanaf het begin zien wat haar bedoelingen waren en dit leidde al in de 10de minuut tot de eerste treffer. Jill Wilmot kon volkomen vrij een corner van rechts inknikken.

Hierna ging het snel, DTS had geen enkel antwoord op de snelle voorhoede van Ter Leede die met prachtige loopacties de verdediging van DTS ontwrichtten en na doelpunten van opnieuw Jill Wilmot in de 12de- en Kimberley Vermey in de 22ste minuut was de wedstrijd al vroeg beslist.

Even nam Ter Leede iets gas terug maar hier kon DTS geen enkel gebruik van maken en na een buitenspeldoelpunt in de 36ste minuut was het Lisanne Grimberg die na een fout van de laatste vrouw van DTS de score verder kon laten oplopen. Nog voor de rust denderde de trein verder en werd er nog twee keer gescoord ( Marelle Worm, Monica Hoogendam ).

Na rust was er enkel de vraag hoe hoog de score zou oplopen en of die tien ook gehaald zou worden. Ondanks de gretigheid die Ter Leede bleef houden lukte dit net niet en bleef de teller na doelpunten van Marieke Goeree, en nogmaals Lisanne Grimberg en Kimberly Vermey, steken bij negen.

Na opnieuw een monsteruitslag lijkt het duidelijk dat trainer Jamel Rikkers de trein van Ter Leede heeft kunnen opwaarderen tot een heuse Fyra-trein en lijkt de vraag dan ook gerechtvaardigd, wie gaat deze trein stoppen?

In de 75e minuut moest Ter Leede verder met 10 speelsters, Nance de Graaf was uitgevallen met sleutelbeenfractuur.

Verslag van DTS
Door Eveline Zech

Koploper Ter Leede maakt korte metten met DTS

DTS kon afgelopen week nog trots zeggen dat het ongeslagen was in de Topklasse, maar is zaterdag met de neus op de feiten gedrukt. Feit was namelijk dat Ter Leede een maat te groot was voor de ploeg uit Ede en dat dit meer dan duidelijk zichtbaar was aan de eindstand: 9-0.

Direct vanaf de start was Ter Leede in alle opzichten de betere ploeg. Qua techniek, pass, snelheid, beweging en tactiek waren de Sassenheimse speelsters een stap verder dan de Edese speelsters. Maar daarentegen liet DTS totaal niet zien wat ze de afgelopen weken heeft laten zien. Er was weinig geloof in het eigen kunnen en van strijdlust was al helemaal geen sprake. Binnen tien minuten lag de 1-0 in het net, die uit een corner goed werd binnengekopt. Hierop volgden voor rust nog 5 goals, waarvan het grootste deel te wijten was aan het onzorgvuldige spel van DTS en aan legio individuele fouten. En een topploeg als Ter Leede straft dit gelijk af. De bezoekers uit Ede creëerden zelf nog een tweetal kansen maar het ontbrak spits Eveline Zech aan scherpte. Met 6-0 ging men de rust in en was de wedstrijd dus allang gespeeld.

De tweede helft moest DTS proberen om het gezichtsverlies zoveel mogelijk te beperken. Ter Leede gaf wat meer ruimte weg, waardoor DTS iets meer voorwaarts kon.  Maar tot echt grote kansen heeft dit niet meer geleid. De thuisploeg daarentegen kwam dankzij haar snelle spel en dieptepassen op maat regelmatig voor de goal van Claire Bakkum. Een fraaie aanval bracht de stand tot 7-0 en wat later vloog ook de 8-0 schitterend in de kruising uit een vrije trap van circa 30 meter. In de 78e minuut leidde miscommunicatie in de Edese defensie tot 9-0 en daar bleef het bij, ondanks de wil van Ter Leede om de 10 op het scorebord te zetten.

Door de nederlaag is DTS naar de 8e plek op de ranglijst gedaald. Een week heeft Bert Beerdsen om zijn ploeg weer scherp te krijgen voor de wedstrijd tegen Be Quick’28 op 6 oktober aanstaande. Om 15u zal op sportpark Inschoten worden afgetrapt tegen oud-DTSer Jorie Schepers en haar teamgenoten.

Plaats: Sassenheim, sportpark Roodemolen

Opstelling Ter Leede:
Nada van Es, Marelle Worm ( Angela Wolvers), Celine van Loe, Monica Hoogendam ( Nancy de Graaf ), Priscilla Mesker, Kimberley Vermey, Stephanie de Lange, Jill Wilmot, Michelle Vrieling ( Kim Zethof ), Lisanne Grimberg, Marieke Goeree.

Opstelling DTS:
Goal: Claire Bakkum;
Verdediging: Larissa Libosan; Cynthia de Geus; Anne-Meike Overduin; Petra Boersma-van Rossum;
Middenveld: Serena Suitela (45’ Marleen Hoofd); Renate Vonk; Merlin te Wilt; Julia Fielt;
Aanval:    Linda Helbling; Eveline Zech